använda matberedaren
Knivbladet levereras i 2 delar, ett
övre och ett nedre blad.
För grövre hackning, använd det
nedre bladet på egen hand.
För finare hackning eller puré,
använd båda bladen tillsammans.
Detta ger även ett snabbare resultat.
För att använda båda bladen, sätt
fast det övre bladet på det nedre
bladet och vrid moturs för att låsa på
plats . Var försiktig då bladen är
vassa.
Obs! När du berett mat kan det övre
bladet lossna från det nedre bladet.
Detta är normalt då bladmonteringen
är utformad för att sitta löst för att
underlätta separation efter
användning.
1 Placera skålbasen på skålens
botten. (Då glider den inte på
underlaget.)
2 Placera enheten på en ren, plan yta.
3 Montera önskad knivsats i skålen
över stiftet .
4 Skär maten i lämpliga bitar och lägg i
skålen. Större matbitar skall skäras i
bitar om 1 till 2 cm.
5 Sätt på locket och vrid medurs för
att låsa det i läge .
6 Placera strömenheten på locket.
7 Sätt i kontakten och tryck på
hastighetsväljaren för att välja
önskad hastighet. När strömenheten
är igång, håll fast den ordentligt på
locket och skålen.
Tryck på hastighetsväljaren lätt för att
få hastighet 1.
Tryck på hastighetsväljaren fast för
att få hastighet 2.
Hastighetsväljaren kan alternativt
tryckas in korta stunder för att få en
pulserande rörelse. Denna kan
användas för att undvika att
ingredienserna överbearbetas.
8 Låt matberedaren gå tills önskat
resultat erhålls.
9 Stäng av apparaten och dra ut
stickkontakten efter användningen.
10 Gör ovanstående procedur i omvänd
ordning för att ta isär enheten.
viktigt
Om du förbereder mat för babys
eller små barn, kontrollera alltid att
ingredienserna är ordentligt blandade
innan du matar barnet.
Använd inte matberedaren
kontinuerligt längre än 10 sekunder.
Låt kallna i 1 minut mellan varje 10
sekunders användning.
Använd inte matberedaren om
skålen är tom.
Använd aldrig matberedaren när
skålen är fylld med vätska.
Låt alltid varm mat kallna innan du
bearbetar den.
tips
Om hackaren arbetar ansträngt,
avlägsna en del av blandningen och
fortsätt arbeta i flera omgångar,
annars kan du överanstränga
motorn.
Kom ihåg att om du hackar hårda
ingredienser som kaffebönor,
kryddor, choklad eller is slits
knivbladen snabbare.
Var försiktig att du inte överbearbetar
vissa ingredienser. Stanna apparaten
och kontrollera konsistensen
regelbundet.
Olika kryddor som kryddnejlikor, dill
och kumminfrön kan påverka plasten
på din matberedare negativt.
För att garantera jämn bearbetning,
stanna apparaten och skrapa bort
maten från skålens sida med en
slickepott av plast.
De bästa resultaten fås genom att
hacka mindre mängder åt gången.
Skär större matbitar i bitar om 1-2
cm. En stor laddning eller stora bitar
kan ge ojämna resultat.
Innan du hackar nötter, kryddor,
brödsmulor etc. se till att
ingredienserna och bladet, skålen
och locket är helt torra.
51