Symbol Funktion Beskrivning
3
Elektrisk effekt För att ställa in effektnivån.
4
Start / Stopp
För att aktivera / inaktivera produkten eller ta
bort tillagningsinställningarna.
6. DAGLIG ANVÄNDNING
VARNING
Se säkerhetskapitlena.
6.1 Aktivera och inaktivera
produkten
1.
Tryck flera gånger på för att ställa
in effektnivån.
2.
Tryck på tidsinställningsknapparna för
att ställa in önskad tillagningstid.
3.
Tryck på för att aktivera produk-
ten.
4.
För att stänga av ugnen kan du:
– vänta tills produkten stängs av au-
tomatiskt när tiden tar slut.
– öppna luckan. Produkten stannar
automatiskt. Stäng luckan och
tryck på
för att fortsätta tillag-
ningen. Använd detta alternativ för
att inspektera maten.
–
tryck på
.
Radera alla inställningar genom att
trycka på
en gång till.
När produkten stängs av automatiskt
hörs en ljudsignal.
FÖRSIKTIGHET
Låt inte produkten vara på om
den är tom.
6.2 Allmän information om hur
man använder mikron
Allmänt:
• Låt maträtter stå några minuter i ugnen
efter att den har stängts av.
• Avlägsna aluminiumfoliepaketering, me-
tallbehållare, etc. innan du tillagar ma-
ten.
Tillagning:
• Om möjligt, täck över maten med ett
material som är lämpligt för användning
i mikrovågsugn. Tillaga mat utan lock
endast om du vill ha en knaprig skorpa
• Tillaga inte rätter för länge genom att
ställa in för stark effekt och för lång tid.
Maten kan torka eller brännas vid på
vissa ställen.
• Använd inte produkten för att koka
sniglar eller ägg med skalet på – de kan
sprängas. För stekta ägg, stick först hål
på äggulan.
• Stick hål på livsmedel med "skal" så-
som potatis, tomater eller korvar flera
gånger med en gaffel före tillagning, så
att maten inte sprängs.
• Nerkylda eller frysta livsmedel behöver
längre tillagningstid.
• Rätter som innehåller sås behöver röras
om med jämna mellanrum.
• Grönsaker som har en fast struktur så-
som morötter, ärtor eller blomkål bör
tillagas i vatten.
• Vänd på större bitar efter halva tillag-
ningstiden.
• Om möjligt, skär grönsaker i bitar av lik-
nande storlek.
• Använd platta, breda tallrikar.
• Använd inte kokkärl gjorda av porslin,
keramik eller lergods som har små hål
(t.ex. på handtagen, eller oglaserad
botten). Fukt som kommer in i hålen
kan göra att kokkärlet spricker när det
värms upp.
• Tillagningstallriken i glas är platsen där
man värmer mat och vätska. Den är
nödvändig för att mikrougnen ska fun-
gera.
SVENSKA 77