IKEA OV B01 B Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

OV B01 PRODUKTBLAD
SE
5019 610 01057
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
3. Övre ugnselement
4. Grillelement (sänkbart)
5. Bakre lampa
6. Fläkt
7. Nedre ugnselement (dolt)
8. Ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Programmerareratt för koktiden
3. Termostatratt
4. Termostatens kontrollampa - röd
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds
sedan när inställd temperatur har uppnåtts.
Vid koktidens slut:
Vrid tillbaka vreden till läge “0”.
PROGRAMMERARE FÖR KOKTIDEN
Med hjälp av programmeraren går det att ställa in koktider mellan 1 och 120 minuter.
För att ställa in tiden, när du valt kokfunktionen, vrid ratten helt medsols och vrid sedan
tillbaka den motsols till den önskade koktiden. När den inställda koktiden har gått ut stängs
ugnen av och programmeraren blir kvar i läge “0”. När ugnen skall användas manuellt, dvs.
utan inställning av koktid, måste programmeraren stå på symbolen .
Observera: Ugnen slås inte på när programmeraren står på “0”.
För att sätta på ugnen ställ programmeraren på symbolen eller ställ in koktiden.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN AVSTÄNGD
-
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå. Värm ugnen till önskad
temperatur och ställ in maten då signalen meddelar att inställd temperatur har uppnåtts.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje nivån för tillagning. Denna funktion
är lämplig även för tillagning av fryst färdigmat följ instruktionerna på matpaketet.
FLÄKT
För att baka tårta med vätskefyllnad (salt eller söt), pizza på en eller flera nivåer. Vi
rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
VÄNSTER GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd. Förvärm ugnen i 3-5 minuter. Ugnsluckan skall vara
stängd under tillagningen. Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på
köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar). Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen. Häll lite vatten på långpannan när du steker kött, placera långpannan på
nedersta falsen. Då blir det mindre matos och fettstänk. Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Funktionen kan användas för att det skall gå fortare att tina upp livsmedel vid
rumtemperatur. Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
NIVÅ (från
botten)
TEMP
(° C)
TID
(min)
TILLBEHÖR
OCH ANMÄRKNINGAR
Sockerkakor X 2 160 - 180 35 - 55 tårtform+galler
Småkakor X 3 170 - 180 15 - 40 bakplåt
Petit-chouer X 3 180 30 - 40 bakplåt
Volauvent/
mördegsbakning
X 3 180 - 200 20 - 30 bakplåt
Maränger X 3 90 120 - 130 bakplåt
Lamm/kalv/nöt/fläsk X 2 190 - 200 90 - 110
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kyckling/kanin/anka X 2 190 - 200 65 - 85
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kalkon/gås X 2 190 - 200 140 - 180
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Ugnsbakad fisk/
inbakad fisk (hel filé)
X 2 180 - 200 50 - 60
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Lasagna/Ugnsbakad
pasta/cannelloni
X 2 190 - 200 45 - 55 galler + ugnsfast form
Bröd / focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 långpanna eller bakplåt
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20 långpanna eller bakplåt
Rostat bröd X 4 200 2 - 5 galler
Gratinerade grönsaker X 3 200 15 - 20 galler + ugnsfast form
Fisk i skivor, filéer,
grillade
X 3 200 30 - 40 galler + ugnsfast form
Korv/grillspett/
revbensspjäll/
Hamburgare
X 4 200 30-50
galler+långpanna med vatten
i botten, på 1:a nivån, vänd
halvvägs genom tillagningen
Fyllda tårtor (cheese
cake, strudel, apple
pie)
X 1 180 - 200 50 -60
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kött- och
grönsakspajer (quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 tårtform+galler
Fyllda grönsaker
(tomater, paprika,
squash, aubergine)
X 2 180 - 200 40 - 60 galler + ugnsfast form
Kött- och
grönsakspajer (quiche)
X 1 & 3 180 - 190 45 - 55
galler + ugnsfast form
Vänd efter halva koktiden
Pizza/Focaccia X 1 & 3 230 - 250 12 - 30
bakplåt+långpanna
Vänd efter halva koktiden
Småkakor - 1 & 3 170 - 180 20 -40
bakplåt+långpanna
Vänd efter halva koktiden
Petit-chouer - 1 & 3 180 35 - 45
bakplåt+långpanna
Vänd efter halva koktiden
Volauvent/
mördegsbakning
- 1 & 3 180 - 200 20 - 40
bakplåt+långpanna
Vänd efter halva koktiden
Ugnsstekt kyckling - 2 200 55 - 65
galler+långpanna med vatten
i botten, på 1:a nivån
Ugnsbakad potatis - 3 200 45 - 55 långpanna
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga.
Rostbiff blodig - 3 200 30 - 40
galler+långpanna med vatten
i botten, på 1:a nivån
Lamm/fläsklägg - 3 200 55 - 70 galler+ långpanna
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA OV B01 B Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för