8
ANVÄNDA OMRÖRNINGSSTÄLLNINGEN
3
När maten är färdig ställer du in
omrörnings ställningen på 0 (Av)
och tar bort locket från grytan med
hjälp av grytvantar eller grytlappar�
OBS! Omrörnings ställningens arm
kan bli varm under tillagning�
4
Tryck ner spärren och lyft omrörnings-
armen innan du tar bort grytan�
Rengöra omrörningsställningen
Ta bort omrörningsställningen från Multi-
Cooker innan du rengör den�
• Låt omrörningsställningen och tillbehören
svalna helt innan du rengör dem�
• Använd inte rengöringsmedel med
slipmedel eller skursvampar med metall�
De kan repa ytan�
• Omrörningsställningens arm har en keramisk
nonstick-beläggning för enkel rengöring�
• Torka av utsidan av omrörningsställningen
med en ren, fuktig trasa och torka noga�
OBS: Vänd- och rörstaven och sidoskrapan
tål maskindisk, men vi rekommenderar
att du diskar dem för hand i varmt vatten
med diskmedel�
Tips och knep
• För bästa resultat använder du bara vänd-
och rörstaven för tillagning av de esta
maträtter� När du tillagar större mängder
(i närheten av MAX-linjen) eller mat som
soppor och stuvningar använder du även
sidoskrapan för att se till att maten blandas
och rörs om�
• För att röra om i risottoris (Arborio)
rekommenderas att du rör om minst
380–760 gram ris för att få bästa möjliga
vändning och omrörning�
• Vänd- och rörstaven är utformad för att
röra/vända/blanda 0,75–1,0 l ingredienser
åt gången�
• Omrörningsställningen är inte att
rekommendera vid tillagning av
små mängder lättare eller känsliga
ingredienser, som svamp�
• Vänd- och rörstaven är idealisk för att tillaga
ingredienser som lök, morötter, broccoli,
(tärnad) potatis, köttbullar (40–60 gram
styck), små till medelstora räkor och tärnat
eller skivat kött och fågel�
SKÖTSEL OCH RENGÖRING