SVENSK
ANVÄNDA KÖKSMASKINEN | 139
ANVÄNDA KÖKSMASKINEN
GUIDE FÖR HASTIGHETSINSTÄLLNING
Alla hastigheter har funktionen Soft Start som automatiskt startar köksmaskinen vid en lägre
hastighet för att förhindra att ingredienserna stänker ut och att "mjölpuffar" uppstår vid
igångkörningen: sedan ökar hastigheten snabbt till inställd hastighet för optimal prestanda�
OBS: Hastighetsreglaget kan ställas in till lägen mellan hastigheterna som anges i listan,
för att uppnå hastigheterna 1, 3, 5, 7 och 9 om man vill göra en finjustering� Använd
högst hastighet 2 för jäsdegar, annars kan du skada köksmaskinen�
HASTIGHET TILLBEHÖR ÅTGÄRD: BESKRIVNING:
½
OMRÖRNING
Vid början av alla arbetsuppgifter,
långsam omrörning, inblandning och
mosning� Används för att tillsätta
mjöl och torra ingredienser till
smeten och för att tillsätta vätskor
till torra ingredienser� Använd inte
hastighet 1 för att blanda eller för
att knåda jäsdegar�
1
2
LÅNGSAM
BLANDNING
För långsam blandning, mosning,
snabbare omrörning� Används
för att blanda och knåda jäsdeg,
tjocka smetar och godis, börja
mosa potatis eller grönsaker,
blanda matfett i mjöl, blanda
tunnaellerstänkande smetar�
4
BLANDNING,
LÅNGSAM
VISPNING
För blandning av halvtjocka smetar,
såsom kaksmet� Används för
attblanda socker och matfett och
för att tillsätta socker till äggvitor för
att göra maränger� Medelhastighet
för kakmixar�
6
MEDELSNABB
VISPNING,
GRÄDD-
SÄTTNING
För medelsnabb vispning (grädd-
sättning) eller snabb vispning�
Används för slutbearbetning
avkakmixar, munksmet och andra
smetar� Hög hastighet för kakmixar�
8
SNABB
VISPNING
För vispgrädde, äggvitor och
koktaglasyrer�
10
HÅRD
VISPNING
För vispning av små mängder
grädde, äggvitor eller för
slutvispning avpotatismos�
OBS: Lyft hastighetsreglaget lätt uppåt för att enklare flytta det mellan inställningarna
ide olika riktningarna�
W10747072C_09_SV_v04.indd 139 3/8/17 4:27 PM