SE
6
stryk eller pensla värmeplattorna med
lite smör eller olja. Följ anvisningarna
ovan.
• Brödskivorna får vara högst 1 cm tjocka.
• Placera fyllningen (exempelvis ost) mitt
på brödskivorna för att minimera
läckage.
• Smörgåsar med fruktfyllning blir
"krispigare" om lite strösocker strös runt
kanterna före grillning.
• Om locket inte går att stänga utan
nämnvärd kraft, ta ut lite av fyllningen
eller använd tunnare brödskivor, annars
kan smörgåsgrillen skadas.
UNDERHÅLL
RENGÖRING
Rengör smörgåsgrillen efter varje användning.
1. Dra ut stickproppen och låt smörgåsgrillen
svalna före rengöring.
2. Torka bort kvarsittande fett från
värmeplattorna med hushållspapper och
torka sedan rent med en trasa fuktad med
diskmedelslösning.
3. Eftertorka med en trasa fuktad med rent
vatten och torrtorka med hushållspapper.
4. Fastsittande rester av fyllning kan mjukas
upp genom att lite matolja hälls på
värmeplattan och får verka i fem minuter.
Fyllningsresterna kan sedan torkas bort.
5. Torka smörgåsgrillen utvändigt med
en mjuk, fuktad trasa. Var försiktig
så att fukt eller olja inte kommer in i
ventilationsöppningarna.
6. Låt alla ytor torka helt innan
smörgåsgrillen används igen.
OBS!
Använd inte starka eller slipande
rengöringsmedel och dränk aldrig
smörgåsgrillen i vatten eller annan vätska.
HANDHAVANDE
1. Rengör smörgåsgrillen och placera den på
plant, stabilt och värmetåligt underlag.
2. Stäng locket och sätt i stickproppen. Den
röda spänningsindikeringslampan tänds.
3. Förbered smörgåsarna medan
smörgåsgrillen värms upp.
4. När värmeplattorna nått
arbetstemperatur (efter cirka
tre minuter) tänds den gröna
temperaturindikeringslampan.
5. Öppna locket och lägg smörgåsarna
i grillen. Undvik att vidröra de
heta värmeplattorna. Kontrollera
att smörgåsarnas kanter täcker
värmeplattornas kanter. Stäng locket
sakta genom att trycka handtaget nedåt
tills handtagsspärren låser. Den gröna
temperaturindikeringslampan slocknar.
6. Efter en kort stund tänds den gröna
temperaturindikeringslampan igen för att
visa att tillagningen är slutförd. Öppna
smörgåsgrillen och se efter om brödet är
tillräckligt rostat. Grillningen kan avbrytas
när som helst genom att stickproppen
dras ur. Tillagningstiden beror på typ av
bröd, fyllning och personlig smak.
7. Om brödet är färdigrostat, lyft ut
smörgåsarna med lämpligt redskap av trä
eller värmetålig plast.
8. Om hårdare rostning önskas, stäng locket
på nytt och upprepa kontrollen efter en
kort stund.
9. Dra ut stickproppen efter användning.
VARNING!
• Använd inte redskap av metall eller
redskap med skarpa kanter eller eggar
– de kan skada värmeplattornas
ytbeläggning.
• Före första användning av
smörgåsgrillen, torka av smörgåsgrillens
invändiga ytor med en fuktad trasa och