90 91
. Använd INTE överdriven kraft och
dra INTE åt för hårt
5
.
4 Lyft frigöringsknappen för huvudet
9
på baksidan av köksmaskinen samtidigt
som du sänker mixerhuvudet
1
.
5 Koppla in strömförsörjningen så kommer
“indikatorlampan på mixern” att börja
lysa.
6 Slå på genom att vrida
hastighetsreglaget till önskad inställning.
7 Lossa verktyget genom att vrida medurs
för att låsa upp det från uttaget och ta
sedan av det.
viktigt
• Om mixerhuvudet höjs under drift
kommer maskinen att stanna
omedelbart. För att slå på mixern
igen sänker du mixerhuvudet, ställer
hastighetsreglaget till läge ”O”, väntar
sedan några sekunder och ställer in
hastigheten på nytt. Nu ska mixern
direkt fungera igen.
• När mixerhuvudet höjs släcks
“indikatorlampan för mixern”. När
huvudet är sänkt, lyser lampan vilket
indikerar att mixern är klar att användas.
tips
• Vändafunktionen
kan användas
för att ner lätta igrendienser i tyngre
blandningar sås om maränger, mousser,
gräddefterrätter, lätta sockerkakssmetar
och suffléer, och för att långsamt
röra ner mjöl och torkad frukt i
kakblandningar. Mixern går på konstant
sakta hastighet.
• För att ingredienserna ska blandas
ordentligt stanna maskinen och skrapa
ner ingredienserna i skålen med
degskrapan.
• Ägg går lättast att vispa om de är i
rumstemperatur.
• Innan du vispar äggvitor måste du se till
att vispen och skålen är helt fria från fett
och äggula.
• Använd kalla ingredienser för pajdeg,
såvida det inte står något annat i
receptet.
• Om du ska röra fett och socker till
kakdeg får fettet inte vara kylskåpskallt.
Låt det stå framme eller värm det först.
• Köksmaskin har en mjukstartsfunktion
för att minimera spillet. Om maskinen
slås på med en tung blandning i skålen,
som t.ex. bröddeg, kan det hända att
det tar några sekunder för mixern
att nå vald hastighet.
elektronisk hastighetssensor
Mixern har en elektronisk
hastighetssensor för att samma
hastighet ska upprätthållas under olika
belastningsförhållanden, t.ex. när du
knådar deg eller tillsätter ägg till kakdeg.
Ibland kan det höras hur varvtalet
varierar under användningen när
blandaren anpassar sig till belastningen
och den inställda hastigheten. Det är fullt
normalt.
viktiga punkter när det
gäller användningen av
vändaverktyget
• Använd inte hög hastighet eftersom låg
hastighet krävs för bästa resultat.
• Tillbehöret är inte avsett för att mixa
varma ingredienser, låt ingredienserna
svalna innan du använder
vändaverktyget.
• För bästa resultat ska du inte vispa
äggvitor eller grädde för länge –
vändaverktyget kan inte röra om
blandningen ordentligt om den är för
fast.
mixern