Whirlpool AKZ 471 WH Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

AKZ 471
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56026/A
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har uppnått
en viss temperatur. Efter att ugnen har stängts av kan
fläkten dock fortsätta att fungera i ett par minuter.
3.
Övre ugnselement (kan fällas ned)
4.
Bakre lampa
5.
Runt ungselement (dolt)
6.
Ugnsfläkt
7.
Nedre ugnselement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för
att välja funktioner.
2. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer).
3. Knapp som används för att bekräfta och välja program.
4. Knapp som används för att välja specialfunktionerna
“Extra gratinering” ochVarmhållning”.
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Ratten skjuts ut.
Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så att
den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Nr.
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd
- - - -
UGNSLAMPA
- - - Ugnslampan tänds.
VARMHÅLLNING
35°/60°
2 35C - 60C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den första ungsfalsen.
STATISK
3 200C 50°C - 250°C
Avsedd för kött, fisk och kyckling som skall stå på den mittersta
ugnsfalsen. Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten
när termometerns alla indikatorer lyser.
FLÄKT
4 175C 50°C - 250°C
Avsedd för att baka kakor på två olika ugnsfalsar. Ugnen behöver
inte värmas i förväg. Låt kakorna växla plats i ugnen under
gräddningen.
VÄRMEFLÄKT
5
160C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter (t.ex. fisk,
grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas på samma
ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen risk att de drar
åt sig lukt av varandra. Välj alltid rätter som har samma koktid.
TURBOFLÄKT
6 160C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på två falsar samtidigt
(t.ex. stora tårtor, timbaler, gratinerade grönsaker, kyckling som
väger över 3 kg). Ugnen behöver inte värmas i förväg.
GRILL
7 3 -
Använd grillfunktionen för att grilla små köttstycken
(revbensspjäll, grillspett och korv) och för att rosta bröd. Det går
att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå - 5 = högsta
effektnivå). Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter. Ugnsluckan skall vara
stängd under matlagningen. Häll lite vatten på droppbrickan när
du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Vänd på
köttet under grillningen.
Det roterande grillspettet är knutet till denna funktion (finns på
vissa modeller).
TURBOGRILL
8 3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar). Det går att
ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå - 5 = högsta
effektnivå). Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter. Ugnsluckan skall vara
stängd under matlagningen. Häll lite vatten på droppbrickan när
du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Vänd på
köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
SNABBVÄRMNING
10 200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen. Under uppvärmningen av
ugnen tänds den ena efter den andra av termometerns
indikatorer . När den inställda temperaturen har uppnåtts hörs
en ljudsignal, som talar om att ugnen automatiskt har övergått till
STATISK
funktion. Denna funktion är idealisk för att laga kött,
fisk och kyckling.
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
OBS!
När både fläkten och den statiska funktionen används för att laga kött rekommenderar vi att även funktionen Extra gratinering
aktiveras. Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Temperaturer och koktider är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll 7 X 4 5 35 - 45
Kotletter 7 X 4 5 30 - 40
Korv 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett 7 X 4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinglår 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Revbensspjäll 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva 7 X 3 5 45 - 55
Kycklinghalva 8 X 3 5 45 - 55
Hel kyckling 8 X 3 5 60 - 70
Stek (svinkött, oxkött) 8 X 2 5 60 - 70
Anka 8 X 2 5 70 - 80
Lammlägg 8 X 3 5 70 - 80
Rostbiff 8 X 3 5 50 - 60
Ugnsbakad potatis 8 X 3 5 50 - 60
Fisk (braxen, forell) 8 X 3 5 50 - 60
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Ugnsfals
Extra gratinering
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalvkött, svinkött, oxkött)
(1 kg)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Kalkon (4-6 kg) +
gratineringsnivå 3
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Gås (2 kg)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
FISK
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
FISK
(I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Ungsfals
Extra gratinering
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Ugnsbakad potatis
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV
Sockerkakor
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Pajer
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Småkakor
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Gräddbakelser
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t.ex. ananas, persika
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Maränger
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Suffléer
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 471 WH Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för