Whirlpool AKZ 489 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 489
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56018
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har stängts
av kan fläkten fortsätta att fungera i ett par minuter.
3. Övre ugnselement (kan fällas ned)
4. Bakre lampa
5. Rundelement
6. Fläkt
7. Nedre ugnselement (dolt)
8. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för att välja funktioner.
2. Ratt som används för att ändra inställda värden (temperatur, tid, nivåer).
3. Knapp som används för att bekräfta och välja program.
4. Knapp som används för att välja specialfunktionerna “Extra gratinering” och “Varmhållning”.
Kontrollrattar som kan fällas in och “försvinner” i panelen
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Gör sedan önskad inställning.
När spishällen inte skall användas längre ställer du kontrollratten på 0 och trycker på mitten av ratten så att den går
tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka
:
Katalytiska paneler:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Nr.
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd
- - - -
UGNSLAMPA
- - - Ugnslampan tänds.
VARMHÅLLNING
35°/60°
2 35C - 60C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
3 200C 50°C - 250°C
Avsedd för kött, fisk och kyckling som skall stå på den
mittersta ugnsfalsen. Värm ugnen till önskad temperatur och
ställ in maten när termometerns alla indikatorer lyser.
FLÄKT
4 175C 50°C - 250°C
Avsedd för att baka kakor på två olika ugnsfalsar. Ugnen
behöver inte värmas i förväg. Låt kakorna växla plats i ugnen
under gräddningen.
VÄRMEFLÄKT
5
160C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter (t.ex. fisk,
grönsaker, kakor) samtidigt och rätterna skall stå på olika
ugnsfalsar. Det är ingen risk att rätterna drar åt sig lukt av
varandra. Välj alltid rätter som har samma koktid.
TURBOFLÄKT
6160C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på två falsar
samtidigt (t.ex. stora tårtor, timbaler, gratinerade
grönsaker, kyckling som väger över 3 kg). Ugnen behöver
inte värmas i förväg.
GRILL
7 3 -
Använd grillfunktionen för att grilla små köttstycken
(revbensspjäll, grillspett och korv) och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå
- 5 = högsta effektnivå). Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Häll lite
vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Vänd på köttet under grillningen.
Det roterande grillspettet är knutet till denna funktion (finns
på vissa modeller).
TURBOGRILL
8 3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå
- 5 = högsta effektnivå). Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Häll lite
vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
9 -
P1- 300°C
P2- 220°C
P3- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce. Varje program
är knutet till ett recept som finns i den medföljande
receptsamlingen.
SNABBVÄRMNING
10 200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen. Under uppvärmningen av
ugnen tänds den ena efter den andra av termometerns
indikatorer . När den inställda temperaturen har uppnåtts
hörs en ljudsignal, som talar om att ugnen automatiskt har
övergått till
STATISK
funktion. Denna funktion är idealisk för
att laga kött, fisk och kyckling.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Ugnsfals
Extra gratinering
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing,
fårkött
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 2 200 100 - 110
4 X 2 - 200 100 - 110
Stek
(kalvkött, svinkött,
oxkött)
(1 kg)
3 X 2 2 200 95 - 110
5 X 3 3 200 100 - 110
4 X 2 - 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
3 X 2 3 200 80 - 90
5 X 2 3 190 80 - 90
4 X 2 - 200 85 - 95
Kalkon (4-6 kg) +
gratineringsnivå 3
3 X 1 3 200 160 - 180
5 X 1 3 200 160 - 180
4 X 1 - 210 180 - 190
Gås (2 kg)
3 X 2 3 210 100 - 130
5 X 1 3 200 100 - 130
4 X 2 - 200 100 - 130
FISK
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre,
tonfisk, lax, torsk
3 X 2 1 200 45 - 55
5 X 3 1 190 45 - 55
4 X 2 - 200 50 - 60
FISK
(I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
3 X 2 2 200 40 - 50
5 X 3 2 190 40 - 50
4 X 3 - 200 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och
tomater
3 X 2 - 220 50 - 60
5 X 2 - 200 50 - 60
4 X 2 - 200 50 - 60
Ugnsbakad potatis
3 X 2 3 220 50 - 60
5 X 2 3 200 50 - 60
EFTERRÄTTER,
BAKVERK, OSV
Sockerkakor
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 1 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
3 X 2 - 190 80 - 90
5 X 2 - 180 70 - 80
4 X 2 - 180 80 - 90
Pajer
3 X 2 - 190 40 - 50
5 X 2 - 180 40 - 50
4 X 2 - 180 40 - 50
Äppelstrudel
3 X 2 - 200 50 - 55
5 X 1 - 3 - 200 50 - 55
4 X 2 - 200 50 - 55
Småkakor
3 X 2 - 170 20 - 30
5 X 1 - 3 - 200 20 - 30
4 X 2 - 200 20 - 30
Gräddbakelser
3 X 2 - 180 35 - 45
5 X 1 - 3 - 180 35 - 45
4 X 2 - 180 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS!
När både fläkten och den statiska funktionen används för att laga kött rekommenderar vi att även funktionen Extra gratinering
aktiveras. Ställ in en gratineringsnivå mellan 1 och 3.
Temperaturer och koktider är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(10 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Ugnsfals
Extra gratinering
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Kött- och grönsakspajer
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
3 X 2 1 200 45 - 60
5 X 2 1 200 45 - 60
6 X 2 - 200 45 - 60
Fruktkakor
t.ex. ananas, persika
3 X 2 - 190 50 - 60
5 X 2 - 190 40 - 50
4 X 2 - 190 40 - 50
Maränger
3 X 2 - 120 120 - 150
5 - 1 - 3 - 120 120 - 150
4 - 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
3 X 2 - 200 35 - 45
5 X 1 - 3 - 190 35 - 45
4 X 2 - 190 35 - 45
Suffléer
3 X 2 - 200 40 - 50
5 X 2 - 190 45 - 55
4 X 2 - 190 45 - 55
LIVSMEDEL Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll 7 X 4 5 35 - 45
Kotletter 7 X 4 5 30 - 40
Korv 7 X 3 - 4 5 30 - 40
Fläskkotlett 7 X 4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinglår 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Grillspett 7 X 3 - 4 5 40 - 50
Revbensspjäll 7 X 3 - 4 5 35 - 45
Kycklinghalva 7 X 3 5 45 - 55
Kycklinghalva 8 X 3 5 45 - 55
Hel kyckling 8 X 3 5 60 - 70
Stek
(svinkött, oxkött)
8 X 2 5 60 - 70
Anka 8 X 2 5 70 - 80
Lammlägg 8 X 3 5 70 - 80
Rostbiff 8 X 3 5 50 - 60
Ugnsbakad potatis 8 X 3 5 50 - 60
Fisk (braxen, forell) 8 X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 489 IX Program Chart

Typ
Program Chart