Whirlpool AKZ 669/IX/02 Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

AKZ 669
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56287
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt
1)
(dold)
3. Grillskydd
2)
4. Lucklås
3)
5. Katalysator
6. Skydd för det övre ugnselementet
7. Övre ugnselement
8. Bakre lampa
4)
9. Runt element
10. Utrymme där det roterande stekspettet skall sättas in
11. Ugnsfläkt
12. Nedre ugnselement (dolt)
13. Ugnslucka
1)
Fläkten träder i funktion när ugnen har uppnått en viss
temperatur. Fläkten kan fortsätta att arbeta i ett par minuter efter
att ugnen har stängts av. Under den automatiska rengöringen,
pyrolysen, är fläkthastigheten högre än under tillagningen.
2)
Förhindrar direktkontakt med grillen. Det är dock inte lämpligt
att vidröra skyddet när ugnen är i funktion.
3)
Under den automatiska rengöringen aktiveras en automatisk
“lucklåsfunktion” och i teckenfönstret tänds indikatorn vid “ .
Under pyrolysen ökar ugnsluckans temperatur, så det är lämpligt
att se till att
barn vistas på avstånd från ugnen.
4)
Ugnslampan tänds automatiskt när ugnsluckan öppnas, även om
ugnen är avstängd.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för att välja funktioner
2. Knapp som används för att bekräfta och välja program
3. Ratt som används för att ändra inställda värden (temperatur, tid, nivåer)
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Roterande stekspett:
2 galler:
Långpanna:
Viktig information:
Innan den automatiska rengöringsfunktionen startas är det lämpligt att ta ut alla medföljande tillbehör ur ugnen, så att
temperaturen på utsidan av luckan inte blir för hög. Dessutom rengörs ugnens nederdel bättre då.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
UGNSLAMPA
- -
Ugnslampan tänds.
VARMHÅLLNING
35°/60°
35C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
225C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när indikatorn “C
har slocknat.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från
botten.
FLÄKT
200C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
VÄRMEFLÄKT
200C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t.ex. fisk, grönsaker, kakor) samtidigt.
Rätterna kan ställas på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och
det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv,
för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och 5 = högsta
effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
GRILL + ROTERANDE
STEKSPETT
När denna funktion sätts på aktiveras även det roterande stekspettet.
Avsett för stekning av kött och fågel. Sätt stödet på den andra falsen, trä
upp köttet på grillspettet och sätt fast det med de speciella gafflarna.
Sätt in spettet så långt det går på avsedd plats i utrymmet på höger
sida av ugnens bakre vägg och lägg det sedan på stödet.
Häll lite vatten i långpannan så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Ta bort plasthandtaget innan du stänger luckan, men glöm inte att
sätta tillbaka det innan du tar ut maten efter tillagningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektnivå och 5 = högsta
effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 260°C
P2- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
EKO
160C 50°C - 250°C
En funktion som spar energi och som är lämpad när en av falsarna
används för tillagningen, utan förvärmning.
PYROLYS (AUTOMATISK
RENGÖRING)
Mer information finns i
bruksanvisningen.
Det går att ställa in tiden för den automatiska rengöringen. Den
längsta tid som kan ställas in är 3 timmar och den kortaste är 2
timmar.
PYROLYS EXPRESS
Mer information finns i
bruksanvisningen.
Avsedd för automatisk rengöring av ugnen i 1 timme och 15 minuter
(förinställd tid).
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL
Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Lammkött, fårkött
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
X 2
-
200 90 - 110
Stek (kalvkött, svinkött, oxkött)
(1
kg)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
X 2
-
200
100 - 110
Kyckling, kanin,
anka
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
X 2
-
200 80 - 90
Kalkon
(3-4 kg)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1
- 200
160 - 180
Gås (2 kg)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
X 2
-
200 100 - 130
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
X 2
-
180 50 - 60
(SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 3
-
180 50 - 60
Fyllda paprikor och tomater
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
X 2
-
180 60 - 70
Ugnsbakad potatis
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
X 2 -
200
50 - 60
Pizza - Bröd
P1
X 2 -
260 - 240
15 - 20
P2
X 2 - 220 - 240 15 - 20
P1
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
P2
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Sockerkakor
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2
-
170 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
X 2
-
170 70 - 90
Pajer
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
X 2
-
180
50 - 60
Äppelstrudel
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
180
50 - 60
Småkakor
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
X 2
-
150 30 - 40
K
Ö
T
T
F
I
S
K
G
R
Ö
N
S
A
K
E
R
P
I
Z
Z
A
B
R
Ö
D
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
Anmärkning:
GRILL, vänd köttet efter halva koktiden.
LIVSMEDEL
Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Gratineringsnivå
Temperatur(°C)
Koktid
(minuter)
Petit-chouer
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
X 2
-
180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
Fruktkakor
t.ex. fyllda med ananas, persika
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
X 2
-
180 50 - 60
Maränger
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
- 2- 4
-
120 150 - 180
Vol-au-vent
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
X 2
-
190 30 - 40
Suffléer
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
Lasagna
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
X 2
-
190 50 - 60
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Effektnivå
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 3-4 4-5 40 - 50
Kotletter X 3-4 4-5 30 - 40
Korv X 3-4 4-5 30 - 40
Fläskkotlett X 3-4 4-5 30 - 40
Kycklinglår X 3-4 4-5 40 - 50
Grillspett X 3-4 4-5 40 - 50
Revbensspjäll X 3-4 4-5 40 - 50
Kycklinghalva X 3 4-5 50 - 60
Kycklinghalva X 2 3-4 50 - 60
Hel kyckling X 2 2-3 60 - 70
Stek
(svinkött, oxkött)
X 2 3 70 - 80
Anka X 2 3 80 - 90
Lammlägg X 2 3 70 - 80
Rostbiff X 2 3 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 3 3-4 50 - 60
Fisk (braxen, forell) X 2 2-3 50 - 60
Fisk (i skivor) X 3-4 4-5 30 - 40
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
K
Ö
T
T
F
I
S
K
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 669/IX/02 Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för