• 73 •
Svenska
• (Fig.16) - Ta bort lterhållaren från maskinen genom att
vrida den från höger till vänster och töm vattnet som är
kvar.
• (Fig.35) - Ta måttet från maskinen.
• (Fig.10) - Häll på 1-1,5 mått för att brygga en enkel es-
presso eller 2 släta mått för en dubbel espresso; rengör
lterhållarens kant från ka erester.
• (Fig.15) - Sätt in lterhållaren (11) i bryggruppen (8) un-
derifrån
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge.
• (Fig.17) - Ta 1 eller 2 förvärmda koppar och placera
dem under lterhållaren; kontrollera att de är placerade
precis under rören för ut öde av ka et.
• (Fig.18) - Tryck på ka ebrytaren (18).
• När önskad mängd ka e uppnåtts, tryck igen på ka ebry-
taren (18) för att stoppa ka ebryggningen och ta ut kaf-
fekopparna (Fig.19).
• (Fig.20) - Vid slutet av bryggningen vänta några sekun-
der, ta ut lterhållaren och töm den på sumprester.
Obs: i lterhållaren blir det kvar lite vatten;
detta är normalt och hör till lterhållarens
egenskaper.
Viktigt: Filtret (13) måste hållas rent för att ett
perfekt resultat ska uppnås. Rengör dagligen
efter användning (Fig.21).
5.2 Med ka epods
• (Fig.11) - Ta bort ltret för malt ka e (13) från den tryck-
satta lterhållaren (11) genom att använda en tesked.
• (Fig.12) - Sätt in, i den trycksatta lterhållaren (11),
podsadaptern (14), med den rundade delen vänd neråt.
• (Fig.13) - Efteråt, sätt in pods ltret (15) i den trycksatta
lterhållaren (11).
• (Fig.15) - Sätt in den trycksatta lterhållaren i bryggrup-
pen (8) underifrån.
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge. Släpp handtaget till den trycksatta l-
terhållaren. Ett automatiskt system för nu lätt handtaget
till vänster.
Denna rörelse garanterar ett perfekt fungerande av den
trycksatta lterhållaren.
• (Fig.18) - Förvärm den trycksatta lterhållaren genom
att trycka på ka ebrytaren (18); vattnet börjar att ut öda
från den trycksatta lterhållaren (denna åtgärd behövs
bara för den första koppen ka e).
• Efter att ha låtit 150 ml vatten rinna, tryck igen på ka e-
brytaren (18) för att stoppa varmvattenut ödet.
• (Fig.20) - Ta bort den trycksatta lterhållaren från maski-
nen genom att vrida den från höger till vänster och töm
vattnet som är kvar.
• (Fig.14) - Sätt in podsen i lterhållaren; se till att podsens
papper inte åker ut från lterhållaren.
• (Fig.15) - Sätt in den trycksatta lterhållaren i bryggrup-
pen (8) underifrån.
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge.
• Ta 1 förvärmd kopp och placera den under lterhållaren;
kontrollera att den är placerad precis under rören för ut-
öde av ka e.
• (Fig.18) - Tryck på ka ebrytaren (18).
• När önskad mängd ka e uppnåtts, tryck igen på ka ebry-
taren (18) för att stoppa ka ebryggningen; ta ut koppen
med ka e.
• (Fig.20) - Vid slutet av bryggningen vänta några sekunder,
ta bort lterhållaren och släng den använda podsen.
Viktigt: Filtret (15) och adaptern (14) måste
hållas rena för att ett perfekt resultat ska upp-
nås. Rengör dagligen efter användning (Fig.21).
6 VAL AV KAFFE REKOMMENDATIONER
Generellt sätt kan man använda alla ka etyper som nns
tillgängliga ute i handeln. Men ka e är trots allt en naturpro-
dukt och dess smak kan skilja sig åt beroende på ursprung och
blandning; det är därför rekommenderat att testa olika typer,
tills man hittar den som man bäst tycker om. För bästa resultat
rekommenderas det att använda blandningar som är gjorda
för espressomaskiner.
Ka et ska alltid ut öda med jämn stråle, utan att droppa, från
den trycksatta lterhållaren. Hastigheten av ka eut ödet kan
modi eras genom att försiktigt byta ka edosen i ltret och/
eller använda ka e med en annan malnings nhet. För ett
bättre resultat i koppen och för att underlätta rengöring och
förberedning, rekommenderar GAGGIA att använda enkeldos
ka epods av märket ESE.