26
serad serviceverkstad. Bristfälliga eller
okvalificerade reparationer kan orsaka
fara för användaren.
•
Innan du ansluter stickkontakten måste
du kontrollera att spänningen stämmer
överens med den som anges på
apparatens undersida.
•
Måttbägaren
Â
och hackskålen (c)
klarar ej mikrovågsugn.
Beskrivning
! Motordel
‚ På/Av strömbrytare (hastighet I)
# På/Av strömbrytare (hastighet II)
$ Mixerskaft
 Måttbägar
Ê Växelhus till visp
Á Visp
Ë Hacktillsats
Så hanterar du din mixerstav
Mixerstaven går utmärkt att använda till dipsåser, såser,
soppor, majonnäs och barnmat likväl som för att mixa/
blanda drinkar och mjölkdrinkar.
1. Anslut motordelen
! med mixerskaftet $ så att det
snäpper fast.
2. Håll mixerstaven mot skålens botten och tryck sedan
på strömbrytaren
‚ eller #.
3. När du är klar, vrid skaftet för att lossa det från
motordelen.
Du kan använda mixerstaven i måttbägaren
 eller i
vilken annan skål eller tillbringare. När mixerstaven
används direkt i kastrull, dra då bort kastrullen från spis-
plattan så att inte mixerstaven överhettas.
Så hanterar visptillsatsen
Använd endast vispen till att vispa grädde, äggvitor eller
till färdiga dessert-mixar.
1. Montera vispen
Á på växelhuset Ê. Montera därefter
på motordelen
! på växelhuset så att den låser fast.
2. Sätt inte på apparaten förrän vispen hålls i en skål.
Apparaten sätts på genom att trycka på knapp
‚
(hastighet I).
3. När du är klar, lossa först på växelhuset från motor-
delen genom att vrida det, dra sedan vispen ur
växelhuset.
För bästa resultat
• Använd inte måttbägar
Â, använd istället bredare
kärl.
• Använd endast strömbrytare
‚ (hastighet I) då vispen
används.
• Rör runt vispen medurs samtidigt som den hålls svagt
lutande.
• Vispa inte mer än 4 dl kall grädde åt gången (min.
30% fetthalt, 4–8 °C).
• Vispa inte mer än 4 äggvitor åt gången.
Så använder du hacktillsatsen
(a) Övre del
(b) Kniv
(c) Hackkärl
(e) Anti-halkring
Hacktillsatsen passar utmärkt till att hacka kött, ost, lök,
kryddor, vitlök, chili (med vatten), morötter, valnötter, hassel-
nötter, mandlar, katrinplommon etc.
När hårdare livsmedel skall hackas (t.ex. hårdost) använd
På/Av strömbrytaren
#
(hastighet II)
.
OBS: Hacka inte mycket hårda livsmedel såsom is,
muskot, kaffebönor och sädeskorn.
Innan du hackar ...
– tärna kött, ost lök, morötter, chili (se tabell på sidan 5)
– avlägsna stjälkar från kryddor och örter, skala nötter
– skär bort ben, senor och brosk från kött.
Hacka
1. Varning: Ta försiktigt av skyddsplasten från kniven (b).
Skärbladet är mycket vasst! Hantera det alltid i övre
plastdelen. Placera kniven på centrumtappen mitt i
kärlet (c). Tryck ner det och vrid om ett kvarts varv för
att låsa det på plats. Säkerställ att anti-halkringen (d)
har satts fast på hackningsskålen.
2. Lägg livsmedlet i hackkärlet.
3. Placera övre delen (a) på kärlet.
4. Montera motordelen
! på övre delen (a) så att det
snäpper fast.
5. Tryck på knapp
‚ eller # för att starta hacktillsatsen.
När hacktillsatsen är igång håll motordelen med en
hand och hacktillsatsen i den andra.
Kör inte hacktillsatsen i mer än 2 minuter.
6. När du är klar, vrid motordelen
! för att lossa den
från övre delen.
5722110964_MQ300_P6-64 Seite 26 Mittwoch, 4. Dezember 2013 2:15 14