MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS! Koktider och temperaturer är ungefärliga.
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
Toast (rostat bröd) X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek,
svinkött, oxkött
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad potatis - 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, t.ex. braxen, forell - 3 190-200 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
LIVSMEDEL Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalvkött, oxkött, svinkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK
(1 kg)
Braxen, abborre, tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(<1 kg - i skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor, fyllda tomater,
ugnsbakad potatis
X 2
190
50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
X 2
190 60 - 90
X 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel, pannkakor
X 2
200 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor, kringlor, mördegskakor
X 2
180 20 - 30
X 2
180 30 - 40
Gräddbakelser, bullar
X 2
180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
Kött- och grönsakspajer, pajer
fyllda med frukt, t.ex. ananas,
persika
X 2
200 50 - 60
X 2
190 45 - 55
Lasagne, potatisgratäng,
cannelloni, ugnsbakad pasta
X 2
200 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2
190 50 - 60