Electrolux HOB690PMF Snabbstartsguide

Typ
Snabbstartsguide

Denna manual är också lämplig för

Låt oss hjälpa dig att komma
igång. Se följande instruktioner
för att upptäcka produktens olika
funktioner.
Det är inte alla tillagningszoner som
stödjer alla funktioner. Bilderna till vänster
visar för vilka kokzoner de automatiska
funktionerna kan aktiveras.
60 cm 80 cm
 
1
Induktionszon med tillagningshjälp
2
Induktionszon med tillagningshjälp och
steka
3
Kontrollpanel
4
Induktionskokzon
5
Område med antenn
6
Mätpunkt
7
Markerad miniminivå
8
Rekommenderad nedsäkningsnivå (för
vätskor), ca 2-5 cm ovanför markerad
miniminivå
9
Kalibreringskod
10
Krok för att placera termometern på
kanten
11
Handtag med antenn på insidan
Termometer
Sous Vide Termometer Steka
Korta instruktioner
Råd och tips när du använder termometern
Termometern är en temperatursond som är trådlöst
ansluten till en antenn placerad under hällens yta i området
mellan de två bakre kokzonerna.
Antennen på termometern är placerad på insidan av
handtaget. Se till att den inte täcks med metallobjekt (dvs
låt inte matlagningstermometern falla ner i en kastrull när
du lagar mat).
För att få bästa anslutningen mellan termometern och
hällen, placera en kastrull på vänstra kokzonerna och sätt i
termometern i kastrullen i klockposition tre.
Ställ kokkärlet i mitten av vald kokzon. Se till att
bottendiametern inte överstiger markeringen på kokzonen.
Stora kastruller som används på vänster bakre kokzon kan
blockera signalen medan du använder termometern på
vänster främre kokzon. För att säkerställa att anslutningen
är etablerad och upprätthållen, använd kokzonerna
till höger för matlagning utan Termometer medan den
används.
Signalindikatorer:
- stark/medel/svag signal
- ingen signal
För att förbättra signalen, ytta termometern i antennens
riktning eller yttan krukan.
För alla funktioner, t.ex.
tillagningshjälp och sous
vide, kan du använda
termometern endast på
hällens vänstra sida.
Med termometer-funktionen
kan du använda termometern
även på hällens högra sida.
Placera termometern nära
hällens mitt vid klockposition
9-11.
Placera termometern på kastrullens kant med hjälp av
kroken, nära området med antennen, i klockposition 1-3
(för hällens vänstra sida) eller klockposition 9-11 (för
hällens högra sida).
Sous Vide
Med sous vide kan du tillaga mat i låg temperatur,
vilket bevarar vitaminerna och smaken i maten. Med de
rätta temperaturerna och tillagningstiderna kommer din
mat alltid att smaka underbart. Se Matlagningsguiden
i Bruksanvisningen för att få ut det mesta av den här
funktionen.
Tina maten innan du tillagar den. Lägg den kryddade
maten i påsar och vakuumförsegla den.
Fyll behållaren med vatten och lägg ner termometern
i den. Se till att vattennivån når den rekommenderade
nivån för nedsänkning.
Starta sous vide -programmet.
När den rätta temperaturen har uppnåtts kan påsen
läggas ner i vattnet. Använd ett lock.
Du kan starta sous vide på två sätt.
Om du aktiverar den från Menyn kan du välja dina egna
temperaturer (mellan 35 – 85 °C).
Om du aktiverar sous vide via tillagningshjälpen kommer
temperaturerna att vara förinställda för vissa rätter.
Hällen ger dig tydliga inställningar och instruktioner att
följa.
Se till att du följer reglerna för matlagning vid
låga temperaturer. Se bruksanvisningen för mer
information om ämnet.
KeepTemperature
Termometern kan också användas för att tillaga mat utan
att behöva vakuumförsegla den. Om du använder den,
hjälper den till att hålla en konstant temperatur på din mat
under hela matlagningssessionen. Glöm inte att röra i
maten regelbundet för att den inte ska brännas vid.
TIPS: Du får bästa resultat
om påsen placeras vertikalt
och täcks helt med vatten.
Sous Vide och KeepTemperature
Du kan använda termometern för att mäta innertemperaturen i maten.
Placera termometern så att mätpunkten är positionerad i mitten, i den tjockaste delen av
maten. För stora bitar kött ska matlagningstermometern föras in åtminstone upp till den
markerade miniminivån.
Aktivera Termometer-funktionen från Menyn för att kontrollera temperaturen i din mat.
Du kan också använda termometern med tiillagningshjälp-/steka-funktionen med
förinställda tillagningsparametrar för olika rätter. Använd matlagningstermometern för att
hålla koll på innertemperaturen.
Om du vill förbereda en tunn skiva mat med hjälp av steka-funktionen, kom ihåg att vända
maten när den når hälften av önskad temperatur.
Om du tillagar lite tjockare mat ska den vändas oftare.
Vi rekommenderar att du använder sous vide-metoden först för bästa resultat. För pricken
över i:et, lägg de förberedda delarna i en förvärmd stekpanna och stek dem snabbt på båda
sidor.
Mätpunkt
Mätpunkt
Innertemperaturer för mat i fast form
867350456-B-152019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Electrolux HOB690PMF Snabbstartsguide

Typ
Snabbstartsguide
Denna manual är också lämplig för