4
1. VÄLJ ÖNSKAD FUNKTION
Vrid selektionsratten tills den funktion du behöver
visas på displayen: På displayen visas funktionens ikon
och dess grundinställningar.
För att välja ett alternativ från menyn (displayen
visar det första tillgängliga alternativet), vrid
justeringsratten tills önskat alternativ visas.
Tryck på
för att bekräfta valet. Displayen visar
inställningsmenyn.
2. STÄLLA IN FUNKTIONEN
Efter att ha bekräftat önskad funktion kan du ändra
dess inställningar.
Displayen visar de inställningarna som kan ändras för
de olika funktionerna efter varandra.
När inställningen börjar blinka på displayen, vrid
justeringsratten för att ändra inställningen, tryck
sedan på
för att bekräfta och fortsätt med följande
inställningar (i förekommande fall).
Observera: Genom att trycka på kan du ändra föregående
inställning igen.
KATEGORIER (AUTO)
När du använder automatiska funktioner måste du
välja en kategori för maten du tillagar.
Den kategori som visas motsvarar siffran på displayen.
DAGLIG ANVÄNDNING
VID FÖRSTA ANVÄNDNING
STÄLLA KLOCKAN
Du kommer att behöva ställa klockan när du slår på
ugnen för första gången: På displayen blinkar de två
siffrorna för timmen.
Vrid navigeringsratten för att ställa in timmen och
tryck på
: Minuterna blinkar på displayen.
Vrid navigeringsratten för att ställa in minuterna och
tryck på
för att bekräfta.
Observera: Du kan behöva ställa in klockan igen efter långa
strömavbrott.
VÄRMA UPP UGNEN FÖRE FÖRSTA
ANVÄNDNING
En ny ugn kan frigöra lukter som har lämnats kvar
under tillverkningen: Detta är helt normalt.
Innan du börjar laga mat rekommenderar vi därför att
värma ugnen utan innehåll för att avlägsna eventuella
lukter.
Ta bort eventuell skyddsplatta eller transparent film
från ugnen och ta bort eventuella tillbehör från
insidan.
Värm ugnen till 250 °C i cirka en timme, helst med
funktionen ”Över/undervärme och fläkt”.
Följ instruktionerna för att ställa in funktionen på rätt
sätt.
Observera: Det är lämpligt att lufta rummet efter användning
av apparaten för första gången.
Uppvärmning 2 koppar 850 3
Uppvärmning Potatismos (1 kg) 850 10–12
Upptining Köttfärs (500 g) 160 13 - 14
Tillagning Sockerkaka 750 7–8
Tillagning Vaniljkräm 750 10 - 11
Tillagning Köttfärslimpa 750 15 - 16
Tillbehör som krävs: Glasskål
SÅ HÄR LÄSER DU TILLAGNINGSTABELLERNA
Listan i tabellerna:
recept
, om förvärmning krävs , temperatur ,
mikrovågseffekt
, grillnivå , vikt tillagningstid ,
tillbehör och nivå
föreslagna för tillagning.
Tillagningstiderna börjar från det ögonblick som maten
placeras i ugnen, förutom förvärmning (vid behov).
Matlagningstemperaturer och -tider är ungefärliga och beror
på mängden mat och typen av tillbehör som används.
Ugnsgaller, kakform på ugnsgaller, bakform,
långpanna av glas