Russell Hobbs 25810-56 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual
32
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du överlåter
apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt och av
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga eller med
bristande erfarenhet och kunskap, om personerna i fråga är under uppsikt
och har fått anvisningar om hur apparaten fungerar och om de har förstått
vilka risker som användningen kan medföra. Barn ska inte leka med
apparaten. Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn,
vida de inte är över 8 år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel
utom räckhåll för barn under 8 år.
Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
¬ Apparatens utsida blir varm.
Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud
eller någon med liknande kompetens för att undvika skaderisker.
b Använd inte denna apparat nära badkar, dusch, handfat eller andra behållare för vatten.
Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det förstör grillen
och det utgör en brandfara.
Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
Använd ugnshandskar eller liknande.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Strömindikator (röd)
2. Termostatlampa (grön)
3. Grillplattor
4. Droppbricka
5. Fot (under)
6. Krokar för sladdförvaring (på fot)
7. På-/Av-knapp
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Torka av grillplattorna med en fuktig trasa.
Grillen kan osa lite första gången du använder den. Det är normalt och kommer snart att försvinna.
LUTA/ JÄMNA GRILLEN
Du kan luta grillen så att fett och sky rinner ner i droppbrickan när du tillagar hamburgare, kött, etc.
Alternativt kan du använda grillen plant för att tillaga sådant som panini, varma smörgåsar, etc. eller när
du använder den djupa plattan.
För att luta grillen ska du dra ut foten nedåt under grillen (FIG A). Vik ihop foten igen för att jämna grillen
med underlaget.
33
ATT ANVÄNDA GRILLEN
Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
Skjut in droppbrickan mellan de två skenorna under grillens framsida. Skjut in brickan helt. Brickan
samlar upp eventuellt fett eller sky som rinner ned från plattorna under tillagningen.
1. Sätt stickproppen i väggkontakten. Vrid strömbrytaren till I. Strömindikatorn tänds.
2. Termostatlampan tänds och kommer sedan att omväxlande tändas och släckas allteftersom
termostatens temperatur stabiliseras.
3. Använd inte apparaten förrän termostatlampan har släckts.
4. gg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte ngrarna.
5. Använd ingenting av metall och inte heller något vasst föremål – beläggningen kan repas.
6. Stäng grillen.
7. Vänta tills maten är genomgrillad.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.
Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
Allmän rengöring
1. Torka apparatens utsida med en ren, fuktig trasa.
2. Diska droppbrickan med diskmedel i varmt vatten eller använd diskmaskinens översta ställ.
Grillplattor
Använd inte starka eller slipande rengöringsmedel, lösningsmedel, skurpulver, stålull, grov
disksvamp eller tvättsvamp med rengöringsmedel.
Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa tecken
på slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
Det nns två sätt att rengöra grillplattorna:
När plattorna fortfarande är heta
Använd lämplig skyddsutrustning så som ugnshandskar eller liknande. Var extremt försiktig när du
torkar av de heta plattorna (observera att ugnshandskar inte visas i gur B för ökad tydlighet).
1. Dra ur grillens kontakt.
2. Torka av plattorna med en kontinuerlig rörelse bakifrån och fram med hjälp av hushållpapper eller en
fuktig trasa. Stöd alltid överplattan när du torkar av antingen över- eller bottenplattan (Fig. B) för att
undvika att apparaten välter.
När plattorna är kalla
1. Dra ur grillens kontakt och låt den svalna helt.
2. Torka av plattorna med en fuktig trasa eller svamp. Använd en pappershandduk med lite
matlagningsolja för att avlägsna svåra äckar.
FÖRVARING
Fäll in stödet, vira sladden runt sladdvindan och förvara grillen i upprätt ställning för att spara plats.
TILLAGNINGSTID OCH LIVSMEDELSSÄKERHET
Följande tillagningstider ska enbart betraktas som vägledande.
De gäller för färska eller helt tinade livsmedel.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
34
KÖTT ANTECKNINGAR
TID (MIN)
Stek
FFör bästa resultat bör stekar tillagas
rumstempererade.
Låt vila i 3-6 min efter tillagning.
Medium rare (lättstekt)
2
Medium (medelstekt) 3
Well done (välstekt) 5+
Kycklingbröst Stek tills köttsaften är klar.
8-10
Lammkotletter
Medium (medelstekt)
4-6
Well done (välstekt) 5+
Fläskkotletter Stek tills köttsaften är klar. Ca 1-2 cm tjocka
5-8
Korv Vänd då och då
6-10
Hamburgare Vänd då och då
6-10
Bacon
3-5
FISK
Lax 130-140 g
3-5
Räkor
1-2
Plattsk Spätta, sjötunga, etc. 120-130 g
2-6
Rund sk Kolja, torsk, etc. 130-140 g
3-8
Tonsk/svärdsk 130-140 g
5-10
GRÖNSAKER
Paprikor
4-6
Aubergine Skivade
6-8
Sparris
3-4
Zucchini Skivade
1-3
Tomater Halverade
2-3
Lök Skurna i klyftor
5-6
Svamp Hela, platta svampar
3-6
ÖVRIGT
Halloumi
2-4
Vid tillagning från fruset tillstånd bör man lägga till 2 - 3 minuter för sk och skaldjur och 3 - 6
minuter för kött och fågel, beroende på livsmedlets tjocklek och vikt.
Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger igenom.
Tillaga sk tills köttet är fast.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 25810-56 Användarmanual

Kategori
Smörgåsproducenter
Typ
Användarmanual