Russell Hobbs 18603-56 Användarmanual

Typ
Användarmanual
instructions 3
Bedienungsanleitung 6
mode d’emploi 9
instructies 12
istruzioni per l’uso 15
instrucciones 18
instruções 21
brugsanvisning 24
bruksanvisning (Svenska) 27
bruksanvisning (Norsk) 30
käyttöohjeet 33
 
 
 
instrukcja 45
upute 48
navodila 51

utasítások 57
talimatlar 60
 
 

69
r
27
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt och
av personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga eller
med bristande erfarenhet och kunskap, om personerna i fråga är
under uppsikt och har fått anvisningar om hur apparaten fungerar
och om de har förstått vilka risker som användningen kan medföra.
Barn ska inte leka med apparaten. Rengöring och
användarunderhåll ska inte utföras av barn, såvida de inte är över 8
år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel utom räckhåll för
barn under 8 år.
Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
¬ Apparatens utsida blir varm.
Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren,
serviceombud eller någon med liknande kompetens för att undvika
skaderisker.
b Sänk inte ned apparaten i någon vätska.
Vira inte in ingredienserna i plast-/aluminiumfolie eller plastpåsar vid grillningen – det
förstör grillen och det utgör en brandfara.
Använd inte apparaten nära eller under lättantändligt material (t.ex. gardiner).
Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger
igenom. Tillaga fisk tills köttet är fast.
Använd inte grillen för något annat ändamål än det avsedda.
Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Handtag
2. Grillplattor
3. Stekdel
4. Droppbricka
5. Värmereglage och termostatlampa för
grilldelen
6. Termostatlampa (stekdelen)
7. Värmereglage (stekdelen)
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Torka av grillplattorna med en fuktig trasa.
FÖRBEREDELSE
Grill- och stekdelen fungerar oberoende av varandra. Man kan välja att använda bara den ena
eller båda tillsammans. Delarna har var sitt värmereglage och var sin termostatlampa.
Båda värmereglagen har markeringarna 0 (av) till 3 (max).
Varje enskild termostatlampa tänds medan elementet värms upp och släcks när rätt temperatur
är uppnådd och termostatlampan kommer därefter att omväxlande tändas och släckas i
förhållande till termostatinställningen.
1. Placera droppbrickan mitt under grillens framsida så att allt spill fångas upp.
2. Sätt stickproppen i väggkontakten.
bruksanvisning (Svenska)
28
ANVÄNDA STEKDELEN
Använd stekdelen för ingredienser som inte bör pressas samman.
Vid användning av stekdelen måste man vända på ingredienserna om man önskar att båda
sidorna ska stekas och därför tar tillagningen längre tid.
1. Sätt reglaget för stekdelen på önskad inställning och vänta tills termostatlampan släcks.
2. Undvik att komma i direkt beröring med apparaten, använd en stekspade eller en stektång
när ingredienserna läggs på.
3. Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
4. Dra ur sladden på apparaten.
ANVÄNDA GRILLEN
Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
1. Sätt reglaget för grilldelen på önskad inställning och vänta tills termostatlampan släcks.
2. Öppna grillen när signallampan har släckts – använd en grillvante.
3. Lägg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte fingrarna.
4. Stäng grillen.
5. Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
6. Dra ur sladden på apparaten.
SEDAN?
Använd grillvanten när du tömmer droppbrickan i en värmetålig skål, torka av droppbrickan
med hushållspapper och sätt den under grillens framsida.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
2. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
3. Använd en pappershandduk fuktad med lite matlagningsolja för att ta bort besvärliga
äckar.
4. Diska droppbrickan med diskmedel i varmt vatten eller använd diskmaskinens översta ställ.
Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa
tecken på slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
W
MILJÖSKYDD
För att undvika miljö- och hälsoproblem som beror på farliga ämnen i elektriska och
elektroniska produkter får inte apparater som är märkta med denna symbol kastas tillsammans
med osorterat hushållsavfall utan de ska tillvaratagas, återanvändas eller återvinnas.
TILLAGNINGSTID OCH LIVSMEDELSSÄKERHET
Följande tillagningstider ska enbart betraktas som vägledande. De gäller för färska eller helt
tinade livsmedel vid medeltemperatur. Vid tillagning från fruset tillstånd bör man lägga till 2-3
minuter för fisk och skaldjur och 3-6 minuter för kött och fågel, beroende på livsmedlets tjocklek
och vikt.
Följ de riktlinjer för tilllagning som finns på paket eller etikett när det gäller färdigförpackade
livsmedel.
NÖTKÖTT MIN SMÖRGÅSAR MIN
filé 5-7 ost 2-3
utskuren biff 7-8 skinka (kokt/rökt) 5-6
hamburgare, 100 g 7-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8 MELLANMÅL
rumpstek 5-7 inbakad pizza (calzone) 8-9
29
korv 6-8 korv med bröd 2-3
ryggbiff 7-9
T-benstek 8-9 KYCKLING/KALKON
kycklingbröst, bitar 5-7
LAMM kycklinglår 5-7
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8 7-8 kalkonbröst, skivor 3-4
lammkotletter 4-6
GRÖNSAKER
FISK OCH SKALDJUR auberginer skivade/tärnade 8-9
laxfilé 3-4 lök, tunna skivor 5-6
havsabborre, filé 3-5 paprikor tunna skivor 6-8
hälleflundra, bit 12 - 25 mm 6-8 1-2 hela paprikor, penslade med olja 8
lax, bit 12 - 25 mm 6-8 potatisar, skivade/tärnade 7-9
svärdfisk, bit 12 - 25 mm 6-9
tonfisk, bit 12 - 25 mm 6-8 FRUKT
grillbitar, tärningar på 25 mm 4-6 äpplen, halverade/skivade 6-8
räkor 1-2 bananer, delade på längden 3-4
musslor 4-6 nektariner, halverade/skivade 3-5
FLÄSK persikor, halverade/skivade 3-5
kotletter, 12 mm 5-6 ananas, skivad 3-7
skinkstek 5-6
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8
korv 6-8
filé, 12 mm 4-6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 18603-56 Användarmanual

Typ
Användarmanual