28
1. Sätt stickproppen i väggkontakten.
2. Vrid strömbrytaren till I.
3. Termostatlampan tänds när apparaten har kommit upp till rätt temperatur.
4. Lägg maten på bottenplattan – använd en stekspade eller en tång, inte fingrarna. Använd ingenting
av metall och inte heller något vasst föremål – beläggningen kan repas. Stäng grillen.
5. När du är färdig med tillagningen ska du vrida strömbrytaren till O och dra ut nätsladden.
• Kontrollera grillningen och utöka grilltiden vid behov.
• Tillaga kött, fågel och andra därav framställda produkter (köttfärs, hamburgare, etc.) tills köttsaften är
klar. Tillaga fisk tills köttet är helt ogenomskinligt.
• Ta maten från grillen med ett redskap av trä eller plast.
• Gångjärnen är anpassade till att klara ingredienser av olika storlek och form.
• Grillningen blir jämnare om grillplattorna är så parallella som möjligt.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Dra ur sladden på apparaten och låt den kallna innan den görs ren eller ställs undan.
2. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
3. Använd en pappershandduk fuktad med lite matlagningsolja för att ta bort besvärliga fläckar.
4. Diska droppbrickan med diskmedel i varmt vatten eller använd diskmaskinens översta ställ.
• Använd inte kökssvamp, stålull eller rengöringskuddar.
• Där den övre och nedre grillplattan kommer i kontakt med varandra kan beläggningen visa tecken
på slitage. Detta är enbart ytligt och påverkar inte grillens funktion.
FÖRVARING
Fäll in stödet, vira sladden runt sladdvindan och förvara grillen i upprätt ställning för att spara plats.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, officiell återvinnings-/uppsamlingsstation.
TILLAGNINGSTID OCH LIVSMEDELSSÄKERHET
Följande tillagningstider ska enbart betraktas som vägledande. De gäller för färska eller helt tinade
livsmedel vid medeltemperatur. Vid tillagning från fruset tillstånd bör man lägga till 2 - 3 minuter för fisk
och skaldjur och 3 - 6 minuter för kött och äderfä, beroende på livsmedlets tjocklek och vikt.
Följ de riktlinjer för tilllagning som finns på paket eller etikett när det gäller färdigförpackade livsmedel.
NÖTKÖTT MIN SMÖRGÅSAR MIN
filé 5-7 ost 2-3
utskuren biff 7-8 skinka (kokt/rökt) 5-6
hamburgare, 100 g 7-8
grillbitar, tärningar på 25 mm 7-8 MELLANMÅL
rumpstek 5-7 inbakad pizza (calzone) 8-9
korv 6-8 korv med bröd 2-3
ryggbiff 7-9