innan du sätter i kontakten
l
Se till att nätströmmen är av
samma typ som anges på
kraftdelens undersida.
l
Den här apparaten uppfyller EG
förordning 1935/2004 om material
och produkter avsedda att komma
i kontakt med livsmedel.
innan du använder maskinen
första gången
1 Diska alla delar: se ”rengöring”.
2 Ställ frysskålen i frysen tjugofyra
timmar i förväg.
3 Gör glass- eller sorbetblandningen
(se receptförslagen). Låt blandning
svalna i kylen.
förklaring till bilder
a frigöringsspak för kraftenheten
b på/av-knapp
c kraftdel
d lock
e paddel
f frysskål
g ytterskål
hur du använder din
glassmaskin
1 Sätt kraftdelen i locket. Det knäpps
då fast.
2 Sätt paddeln i kraftdelen.
3 Ta ut frysskålen ur frysen och sätt
den i ytterskålen.
4 Sänk ner locket/kraftdelen/paddeln
i frysskålen och vrid medurs till låst
läge.
5 Koppla på.
l
MASKINEN MÅSTE VARA
PÅKOPPLAD INNAN GLASS-
ELLER SORBETBLANDNINGEN
TILLSÄTTS, SÅ ATT
BLANDNINGEN INTE GENAST
FRYSER FAST PÅ INSIDAN AV
SKÅLEN.
6 Använd matarröret och häll
blandning i frysskålen.
l
Sluta hälla innan blandningen
når upp 2,5 cm från överkanten.
Blandningen ökar nämligen i volym
under frysningen.
7 Låt blandningen gå tills den är
fryst eller tills den uppnått önskad
konsistens. Det kan ta upp till
15-30 minuter, men med de flesta
recept tar det kortare tid än så.
Obs: Paddeln slutar rotera när
blandningen är klar.
viktigt
l
Stoppa och starta inte maskinen
under frysningen, eftersom
blandningen då kan frysa fast
vid skålen och hindra paddelns
rörelse.
l
Om motorn mot förmodan
skulle överhettas, träder en
säkerhetsmekanism in och stänger
av motorn. Om det händer måste
du stänga av maskinen, dra ut
sladden och låta kraftenheten
svalna.
8 Stäng av och ta bort kraftenheten/
locket genom att vrida det hela
moturs. Glassen är nu klar att
serveras.
l
Glassen du gör på detta sätt är
av mjuk skedbar typ. Om du vill
kan du överföra den till en separat
behållare för att förvara den i frysen
eller göra den hårdare innan den
serveras.
viktigt
l
Använd inte metallverktyg för
att ta ut blandningen ur skålen.
l
Ta inte ut frysskålen ur frysen
förrän du är klar att göra glassen.
tips
l
Vi föreslår att du förvarar frysskålen
i frysen så att den alltid är klar
för användning. Lägg den i en
plastpåse innan du fryser den. Frys
skålen stående.
l
Se alltid till att frysskålen är riktigt
torr innan du ställer den i frysen.
l
Stick inte hål på frysskålen och
värm den inte.
l
Frysskålen ska ställas i en frys där
temperaturen är minst -18°C kall i
24 timmar före användningen.
l
Använd kylskåpskalla ingredienser
till glassblandningen för bäst
resultat.
l
Om alkohol tillsätts förhindras
frysningen.
59