Kenwood Chefette HM670 Serie Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

English 2 - 6
Nederlands 7 - 11
Français 12 - 17
Deutsch 18 - 23
Italiano 24 - 28
Português 29 - 33
Español 34 - 38
Dansk 39 - 43
Svenska 44 - 48
Norsk 49 - 53
Suomi 54 - 58
Türkçe 59 - 63
Ïesky 64 - 68
Magyar 69 - 73
Polski 74 - 79
Русский 80 - 85
Ekkgmij 86 - 91
Slovenčina 92 - 97
Українська 98 - 103
´¸∂w
401 - 801
i
nnan du använder din
Kenwood-apparat
Läs bruksanvisningen noggrant och
s
para den för framtida bruk.
Avlägsna allt emballage och alla
etiketter.
säkerhet
Se till att sladden är helt utdragen ur
sladdhållaren innan du använder
elvispen.
Sänk aldrig ned elvispen i vatten och
låt inte sladden eller stickkontakten
bli våta.
Håll fingrar, hår, kläder och redskap
borta från delar som är i rörelse.
Låt aldrig sladden komma i kontakt
med varma ytor eller hänga ned
att ett barn kan den.
Använd aldrig en skadad elvisp.
Lämna in den för kontroll eller
reparation: se service och
kundtjänst’.
Använd aldrig tillbehör som inte är
godkända.
Koppla alltid ur apparaten när den
inte används, innan du sätter ihop
eller tar loss delar och före rengöring.
Den här apparaten är inte avsedd för
användning av personer (inklusive
barn) med begränsad fysisk eller
mental förmåga eller begränsad
känsel. Den är inte heller avsedd för
användning av personer med
bristande erfarenhet eller kunskap,
om de inte övervakas eller får
instruktioner om hur apparaten ska
användas av en person som
ansvarar för deras säkerhet.
Barn får inte lov att leka med
apparaten. Lämna dem inte
ensamma med den.
Använd apparaten endast för avsett
ändamål i hemmet. Kenwood tar inte
sig något ansvar om apparaten
används felaktigt sätt eller om
dessa instruktioner inte följs.
i
nnan du sätter i
stickkontakten
Se till att nätspänningen motsvarar
d
en som visas elvispens
undersida.
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
innan du använder elvispen
första gången
Diska delarna (se 'rengöring').
förklaring till bilder
hastighetskontroll
frigöringsknapp för redskap
elvisp
vispar
degblandare
slickepott
stänkskydd
skål
frånkopplare för elvisp
sladdhållare
frånkopplare för fäste
fäste
stativ
använda elvispen
Linda upp sladden från sladdvindan
före användning.
1 Sätt elvispen i fästet och tryck ned
för att låsa den plats .
Ta bort den genom att trycka
frånkopplaren medan du lyfter
upp elvispen ur fästet.
2 Tryck ned frånkopplaren för fästet
och vrid elvispen uppåt stativet
.
3 Placera ingredienserna i skålen och
placera sedan skålen stativet.
4 Montera visparna eller degblandarna
elvispen vrid tills du känner ett
tydligt klick .
44
V
ik ut framsidan med illustrationerna innan du börjar läsa
Svenska
O
m du använder elvispen med
stativet sätter du i
vispen/degblandaren med plastdelen
o
ch kontrollerar att den är riktad mot
drivningen fästet.
Om du använder elvispen utan
stativet måste du sätta i
vispen/degblandaren med plastdelen
i uttaget med metallringen.
V
isparna/degblandarna kan enbart
demonteras när hastighetsbrytaren
är i läget av ”O”.
5 Fäst stänkskyddet om du vill
använda det. Ha fästet uppfällt och
för ned stänkskyddet i fronten tills det
sitter plats.
6 Stötta stativet med en hand och
sänk ned fästet/elvispen med den
andra. Använd inte
frånkopplaren för fästet.
7 Anslut stickkontakten.
8 Vrid hastighetsreglaget bakåt till
önskad hastighet (första punkten
elvispen är den långsammaste
hastigheten). Rikta pricken sidan
av hastighetsreglaget mot
motsvarande hastighet.
Öka hastigheten när blandningen
tjocknar.
Sänk hastigheten om maskinen går
trögt.
Flytta hastighetsreglaget framåt till
pulsläge “P” och kör
maxhastighet. Pulskörningen pågår
länge reglaget är aktiverat.
9 När blandningen har den konsistens
du vill ha, vrider du
hastighetsreglaget till läget off ”O”
och lyfter upp elvispen/fästet.
Det kan vara nödvändigt att skrapa
ned längs skålens sidor och längs
botten med jämna mellanrum för att
blandningen ska bli jämn.
10 Ta bort tillbehören genom att
kontrollera att hastighetsreglaget är i
läge ”O” och dra ut elvispens
stickkontakt. Fatta tag i tillbehörens
skaft och tryck
frisläppningsknappen .
t
ips
För bästa resultat ska smör eller
margarin mjukna i rumstemperatur
i
nnan det vispas.
För bästa resultat med små mängder
använder du elvispen utan stativet.
Stora mängder och tjocka
blandningar kan kräva längre vipstid.
Om du vill blanda större mängder
e
ller tjockare blandningar demonterar
du mixern från stativet och använder
en skål av lämplig storlek.
Om du vill knåda om
bröddegar tar du bort mixern
från stativet och håller den i
handen.
45
rengöring
Stäng alltid av, dra ut stickkontakten
och ta loss visparna eller
degkrokarna före rengöring.
Diska aldrig delarna i slipande
rengöringsmedel.
elvispens stomme
Torka av med en fuktig trasa och
torka efter med en torr.
Sänk aldrig ned elvispen i
vatten och låt inte sladden
eller stickkontakten bli våta.
fäste/stativ
Torka av med en fuktig trasa och
torka efter med en torr.
Doppa aldrig i vatten och
använd inte slipande
rengöringsmedel.
alla övriga delar
Diska för hand och torka.
Alternativt kan de diskas i den övre
korgen i diskmaskinen. Undvik att
placera dem i den nedre korgen
direkt ovanför värmeelementet. Ett
kort program med låg temperatur
(maximalt 50°C) rekommenderas.
skål (HM680)
Använd aldrig trådborste, stålull eller
blekmedel för att göra ren den
rostfria skålen. Kalkavlagringar kan
avlägsnas med ättika. Håll borta från
värme (spishäll, ugn, mikrougn).
förvaring
Linda sladden runt fästets ände .
46
Rekommenderade hastigheter för vispar och
degkrokar
O
bservera att de här rekommendationerna gäller användning av stativet med den
m
edföljande skålen. Om du använder elvispen utan stativet beror hastigheten
skålen storlek (om du inte använder den medföljande skåle), mängden,
i
ngredienserna du blandar och din personliga uppfattning.
Ö
ka gradvis till rekommenderad hastighet nedan.
Typ av ingredienser Rekommend- Rekommend- Ungefärliga
erade erade tider
maximala
hastigheter
mängder
Vispar
Äggvitor 10 4 5 2 4 minuter
Grädde 500 ml 1 5 4 minuter
Allt-i-ett, kakmix 600 g totalvikt 1 5 1
1
2 - 2 minuter
Smet 800 ml 4 5 1 minut
Blanda fett i vetemjöl. 250 g mjöl 1 2 4 minuter
Tillsätta vatten för att 1 1 minut
blanda ingredienser till
kakdeg
Fruktkaka 900 g totalvikt
Vispa upp matfett och 5 4 minuter
socker
Vända ned mjöl, frukt etc. 1 2 1 minut
Glasyr recept med 4 ägg 1 5 5 6 minuter
Degkrokar
Bröd 450 g mjöl 1 5 2 3 minuter
service och kundtjänst
Om sladden är skadad måste den av
s
äkerhetsskäl bytas ut av
K
ENWOOD eller av en auktoriserad
KENWOOD-reparatör.
Om du behöver hjälp med:
a
tt använda apparaten eller
service eller reparationer
Kontakta återförsäljaren där du köpte
apparaten.
Konstruerad och utvecklad av
Kenwood i Storbritannien.
Tillverkad i Kina.
VIKTIG INFORMATION FÖR
KORREKT BORTSKAFFNING AV
PRODUKTEN I
ÖVERENSSTÄMMELSE MED EU-
DIREKTIV 2002/96/EG.
När produktens livslängd är över får den
inte slängas i hushållssoporna. Den kan
överlämnas till lokala myndigheters
avfallssorteringscentraler eller till en
återförsäljare som ger denna service.
När du avfallshanterar en
hushållsmaskin rätt sätt undviker du
de negativa konsekvenser för miljön
och hälsan som kan uppkomma vid
felaktig avfallshantering. Du möjliggör
även återvinning av materialen vilket
innebär en betydande besparing av
energi och tillgångar.
Recept för vispar
kokospuff
ca 30 stycken
2 äggvitor, medelstora ägg
1
50 g strösocker
120 g kokosflingor
2 msk 1 citronskal (enbart det gula)
2 tsk vaniljextrakt
2 tsk majsmjöl
1 Värm ugnen till 150 °C.
2 Häll äggvitorna i skålen. Montera
visparna, vispa hastighet 5 och
tillsätt gradvis sockret tills
blandningen tjocknat (cirka 3
minuter).
3 Sänk till hastighet 2, tillsätt de övriga
ingredienserna och vispa tills
blandningen är slät.
4 Häll en tesked av smeten en
bakplåt med bakplåtspapper.
5 Grädda i ugnen i 20 minuter, tills
utsidan börjar bli gyllenbrun.
gräddchokladmousse
räcker till 4
250 ml vispgrädde
2 msk kakaopulver
3 msk strösocker
1 Tillsätt alla ingredienserna i skålen.
Montera visparna och vispa
hastighet 4 tills moussen tjocknar
och visparna lämnar ett snörformat
mönster när de lyfts ur.
2 Häll blandningen i serveringsskålar
och ställ i kylskåp i minst 12 timmar.
47
bananlimpa
räcker till 1 limpa
2
bananer, mycket mogna
3
15 g vetemjöl
220 g farinsocker
1
25 ml mellanmjölk
6
0 g osaltat, smält smör
2 tsk bakpulver
1
tsk vaniljextrakt
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
½ tsk malen kanel
¼ tsk malen muskotnöt
1 Värm ugnen till 160 °C.
2 Skär bananen i smådelar och lägg i
skålen. Tillsätt de övriga
ingredienserna. Montera visparna
och stänkskyddet och vispa
hastighet 1. När blandningen börjar
bli slät ökar du hastigheten. Vispa tills
alla ingredienser har blandats helt.
3 Häll smeten i en nonstick-limpform
(23 cm x 6 cm) och grädda i 40 till 50
minutet. När limpan är klar är en
steknål som sticks in i mitten av
limpan torr när den dras ut.
4 Ta ut limpan ur ugnen och låt stå i 10
minuter.
5 Vänd sedan upp ett galler och låt
svalna före servering.
Recept för
degkrokar
vetebrödsdeg
2 tsk torrjäst (den typ som måste
s
pädas):
1 tsk socker
250 ml varmt vatten
450 g vitt mjöl
1 tsk salt
15 g matfett
1 Placera torrjäst, socker och vatten i
en skål och låt stå tills det skummar.
Vattnet ska vara 43 °C och det gör
du genom att blanda en tredjedel
kokande vatten med två tredjedelar
kallt vatten.
2 Tillsätt de övriga ingredienserna.
Montera degkrokarna elvispen
och blanda sedan ingredienserna
låg hastighet tills mjölet har arbetats
in. Öka sedan hastigheten och knåda
i 2-3 minuter tills degen är slät och
elastisk. Täck med oljad plastfilm och
låt jäsa varm plats i 45–60
minuter.
3 När du har lossat mixern från stativet
och håller den i handen knådar du
om degen maxhastighet i 30–45
sekunder med degblandarna i
degen.
4 Forma degen till en limpa eller
rundstycken och lägg smorda
bakplåtar. Täck med oljad plastfilm
och låt jäsa till dubbel storlek.
5 Grädda i förvärmd ugn 230 °C i
20–35 minuter för limpor eller 10–15
minuter för rundstycken. Det ska låta
ihåligt när man knackar brödets
undersida.
48
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113

Kenwood Chefette HM670 Serie Bruksanvisning

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för