37
3. När ugnen är varm ska man öppna luckan och sätta in maten. Stäng luckan.
4. Om du har ställt in en tid hörs en ljudsignal när matlagningen är klar. Ugnen stängs av och lampan
släcks. Om du inte använder timern (stay on) måste du stänga av apparaten manuellt när du
bedömer att matlagningen är färdig.
5. Öppna luckan med ugnshandskar och dra bara ut plåten så långt som behövs för att ta maten.
6. Dra ur apparatens stickpropp ur väggkontakten när den inte används.
BAKNING
För bästa resultat ska man alltid värma upp ugnen i minst 10 minuter i förväg vid önskad temperatur när
man bakar eller lagar mat. För optimala resultat ska man använda det mellersta eller nedersta plåtläget.
Ugnen har designats för att tillaga mat snabbt och eektivt. Kontrollera livsmedlen före den utsatta
tillagningstiden för en konventionell ugn för att undvika att de tillagas för länge.
1. Ställ in temperatur-/tillagningsreglaget till önskad temperatur.
2. Ställ in reglaget för Timer 1 till 20 och vrid det sedan medurs eller moturs till önskad tillagningstid.
Välj stay on för att tillaga längre än 60 minuter eller för att kontrollera tillagningstiden manuellt.
Lampan tänds och förblir tänd tills tillagningen är klar.
• OBS: Du måste ställa in tid på timer 1 eller välja inställningen stay on för att ugnen ska fungera.
3. När ugnen är varm ska man öppna luckan och sätta in maten. Stäng luckan.
4. Om du har ställt in en tid hörs en ljudsignal när matlagningen är klar. Ugnen stängs av och lampan
släcks. Om du inte använder timern (stay on) måste du stänga av apparaten manuellt när du
bedömer att matlagningen är färdig.
5. Öppna luckan med ugnshandskar och dra bara ut plåten så långt som behövs för att ta maten.
6. Dra ur apparatens stickpropp ur väggkontakten när den inte används.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Rengör glasluckan med en fuktig trasa eller svamp fuktad i varmt vatten med diskmedel. Använd
inte fönsterputsmedel i sprayform. Torka rent med en ren trasa för att avlägsna diskmedelsrester och
strimmor från glaset.
2. Diska gallret i varmt vatten med diskmedel. Skölj och torka ordentligt.
3. Diska bakplåten/droppbrickan/nätgallret för luftfritering i varmt vatten med diskmedel. Skölj och
torka ordentligt.
4. Om mat bränts fast på bakplåten/droppbrickan/nätgallret för luftfritering ska man lägga i blöt i
varmt/hett vatten med diskmedel i en timme före rengöring. Använd en disksvamp eller mjuk borste
för att avlägsna äckar. Skölj och torka ordentligt.
5. Rengör utsidan med en fuktig trasa.
SMULBRICKA
För att installera:
• Med ugnsluckan stängd ska man skjuta in brickan i ugnens nederdel från framsidan.
För att rengöra:
1. När apparaten är tillräckligt sval för att vidröra ska man dra ut smulbrickan.
2. Släng smulorna och torka av brickan med en fuktig trasa. Torka ordentligt innan den sätts tillbaka.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE