Tricks och tips
VARNING!
Se säkerhetsavsnitten.
Temperaturerna och
gräddningstiderna i
tabellerna är endast
riktvärden. De beror på
recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
Tillagningsrekommendatione
r
Din ugn kan ha andra bak-/
stekegenskaper än din gamla ugn.
Tabellerna nedan visar rekommenderade
inställningar för temperatur, tillagningstid
och hyllposition för specifika typer av
mat.
Om du inte kan hitta inställningarna för
ett visst recept kanske du kan använda
inställningarna för ett liknande recept.
För mer matlagningsrekommendationer,
se matlagningstabeller på vår hemsida.
Du hittar matlagningstips genom att
kontrollera PNC-numret på märkskylten
på främre ramen i ugnsutrymmet.
Rekommendationer för
ugnens specialfunktioner för
uppvärmning
Varmhållning
Med den här funktionen kan du hålla
maten varm. Temperaturen är
automatiskt inställd på 80 °C.
Tallriksvärmning
Med den här funktionen kan du värma
tallrikar och formar före servering.
Temperaturen är automatiskt inställd på
70 °C.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Använd den första
hyllpositionen. Efter halva
uppvärmningstiden kan du byta plats på
dem.
Jäsning av deg
Med den här funktionen kan du jäsa
bröd. Lägg brödet i en stor form. Använd
den första ugnspositionen. Ställ in
funktion: Jäsning av deg och
tillagningstiden.
Upptining
Ta bort förpackningen från maten och
lägg den sedan på en tallrik. Täck inte
maten eftersom det kan förlänga
avfrostningstiden. Använd den första
hyllpositionen.
Ånga
Var försiktig när du öppnar ugnsluckan
medan produkten är igång. Ånga kan
släppas ut.
Sterilisering
Med denna funktion kan du sterilisera
behållare (t.ex. nappflaskor).
Placera de rena behållarna upp och ner i
mitten av gallret på den första nivån.
Fyll på maximal mängd vatten i lådan
och ställ in tiden på 40 minuter.
Tillagning
Med denna funktion kan du förbereda
alla typer av mat, färska eller frysta. Den
kan användas för att tillaga, värma,
upptina, pochera eller förvälla grönsaker,
kött, fisk, pasta, ris, gryn och ägg.
Du kan laga en måltid som består av
några rätter under en enda
matlagningssession. För att alla rätter
ska vara klara samtidigt, börja med
maten med den längsta tillagningstiden
och sätt sedan igång med de andra
rätterna vid tiden som anges i
matlagningstabellerna
2