- hotell, motell och andra liknande
anläggningar,
- bed-and-breakfast hus.
Inget ansvar godtas om skada uppkommer
till följd av felaktig användning, eller om
dessa instruktioner inte följts.
För att uppfylla säkerhetsbestämmelserna
och undvika risker får reparationer av
elektriska apparater endast utföras av
fackmän, inklusive byte av sladden. Om
det krävs en reparation, bör du vänligen
skicka apparaten till någon av våra
kundtjänstavdelningar. Adresserna nns i
bilagan till denna bruksanvisning.
Innan första användningen
Innan ka ekokaren används för första
gången bör du låta apparaten göra två eller
tre ltreringsomgångar med maximal mängd
vatten men utan ka epulver. Detta bör också
göras om apparaten inte varit i användning
under en längre tid, samt e er avkalkning.
Allmän information
– Måttskalan på vattenbehållaren och
glaskannan gör det lättare för dig att
fylla behållaren med korrekt mängd rent
vatten. Vid dubbel skala är den vänstra
skalan avsedd för 125 ml koppar av
normal storlek, medan den högra skalan
är avsedd för mindre koppar. Se till att den
maximala vattenmängden inte överskrids.
Om era bryggningsomgångar krävs e er
varandra bör du stänga av kokaren e er
varje omgång och låta apparaten svalna i
ungefär 5 minuter.
Viktig anmärkning: När du fyller
apparaten med färskt vatten strax e er en
bryggning slutförts nns det en risk för
skållning då hett vatten utlöses genom
vattenavloppet.
Så brygger du ka e
– Fyll med vatten:
Öppna vattenbehållarens lock och fyll
behållaren med önskad mängd vatten.
– Sätt i pappers lter:
Öppna lterinsatsen åt sidan och sätt i ett
pappers lter av storlek 4 i lterhållaren, då
du först vikit ner den perforerade sidan av
ltret.
– Fyll med malet ka e:
För varje 125 ml kopp krävs cirka 6 g (=
1½ - 2 teskedar) nt malet ka e. Stäng
den svängbara lterhållaren och stäng
vattenbehållarens lock.
– Tillred ka e i glaskannan:
Sätt locket på kannan och placera kannan
i apparaten. Om locket monterats korrekt
kommer det att förhindra att “droppstopp”-
mekanismen i lterhållaren fungerar under
bryggningsprocessen.
– Starta bryggningsomgången:
Sätt stickproppen i ett lämpligt vägguttag
och använd på/av-knappen för att koppla på
ka ekokaren. Filtreringsomgången startar
och vattnet rinner genom ltret.
– Tag bort glaskannan:
Vänta tills allt vatten har runnit genom ltret
innan du tar kannan från apparaten.
– Stäng av ka ekokaren:
Ka et kan hållas varmt i kannan om du
lämnar kannan på den varma plattan. Plattan
hålls varm tills apparaten stängs av. Stäng
alltid av apparaten e er användning och dra
stickproppen ur vägguttaget.
Avkalkning
Beroende på vattenkvaliteten
(kalkinnehållet) på din hemort samt på
apparatens användningstäthet, behöver
alla apparater som används med varmt
vatten avkalkas (dvs kalkavlagringar
avlägsnas) regelbundet för att fungera
ordentligt. Garantikrav kan inte
godkännas om apparaten inte fungerar
på grund av otillräcklig avkalkning.
En förlängning av bryggningstiden och
högre oljud vid bryggningen indikerar att
avkalkning av ka ekokaren är nödvändig.
En alltför stor kalkavlagring är mycket svår
att avlägsna, trots att avkalkningsmedel
används. Den kan också orsaka läckage i
bryggningssystemet. Vi rekommenderar
därför att apparaten avkalkas
e er var trettionde eller fyrtionde
31