13
• Grilla din förberedda kyckling över indirekt
värme (177˚C) tills köttsaften blir klar och
köttets innertemperatur gått upp till 82°C på
den tjockaste delen av låret.
• Om du använder en 57 cm kolgrill bör
du använda 58 briketter för den indirekta
metoden. Använd 44 värmebäddar för den
indirekta metoden.
•
Använd grillhandskar, grytlappar, eller tänger för
att ytta över kycklinghållaren till en arbetsyta
.
• Låt kycklingen vila i 5-10 minuter.
m
• Se till att kycklinghållaren kallnat innan
rengöringen påbörjas.
• Tål maskindiskning.
•
Använd varmt vatten och vanligt diskmedel vid
rengöring, och skölj sedan med hett vatten
.
•
Låt den inte ligga i grillen när den inte används
.
GARANTI
Weber-Stephen Nordic (Weber
®
) garanterar härmed den
URSPRUNGLIGA KÖPAREN att den är fri från fel i material och
utförande från inköpsdatum enligt följande: 2 år när de monteras
och används i enlighet med de tryckta anvisningar som medföljer
produkten.
Weber kan kräva bevis på inköpsdatum för din produkt. DÄRFÖR
BÖR DU SPARA KVITTOT ELLER FAKTURAN OCH SÄNDA IN
GARANTIREGISTRERINGSKORTET SÅ SNART SOM MÖJLIGT.
Detta garantisystem är begränsat till reparation eller byte av delar som
visar sig vara felaktiga vid normal användning och service, och som
efter undersökning enligt Webers bedömning visar sig vara felaktiga.
Om Weber bekräftar felet och godkänner din fordran beslutar Weber
om reparation eller byte av felaktiga delar utan kostnad. Om du måste
returnera felaktiga delar ska transportkostnaderna betalas i förskott.
Weber returnerar delarna till köparen med frakt eller porto betalt i
förskott.
Detta garantisystem täcker inte fel eller driftproblem som uppstår
på grund av olycka, våldsamhet, oaktsamhet, ändringar, felaktig
användning, vandalism, felaktig montering eller inkorrekt underhåll/
service, eller vid underlåtelse att utföra normalt rutinunderhåll.
Försämrad funktion eller skada som beror på hårt väder som t.ex.
hagel, orkan, jordbävning eller tromb, eller missfärgningar som
uppstår för att produkten utsatts för kemikalier direkt eller genom
luftföroreningar, täcks inte av detta garantisystem. Weber kommer inte
att ansvara för detta eller andra särskilda eller indirekta skador eller
följdskador. Denna garanti ger dig specifika lagliga rättigheter, och du
kan även ha andra rättigheter, vilket varierar från land till land.
indirekt medium
1 hel kyckling, 1,5 - 2 kg
2 tsk extra virgin olivolja
1 burk (33 cl) öl eller fruktjuice, i rumstemperatur
2 msk valfri krydda
Förvärm grillen i 15 minuter.
Skär bort och kasta hals och krås och allt överödigt
fett från kycklingen. Rensa kycklingen, både på
insidan och utsidan, och klappa den torr med
hushållspapper. Smörj in kycklingen lätt med oljan.
Gnid in kycklingen, både på insidan och utsidan, med
en del av kryddorna (lämna cirka 1 tsk). Fäst upp
vingspetsarna på kycklingens rygg.
Tvätta av burken och öppna den sedan och häll
ut hälften. Häll i resten av kryddorna (cirka 1 tsk) i
burken. Placera burken på kycklinghållaren och trä
fast kycklingen över burken, placera benen mellan de
två metallstängerna så att kycklingen står stabilt.
Placera kycklinghållaren på en bakplåt eller en stor
droppskål och för över den till grillen. Använd två
grillvantar och placera kycklingen mitt på grillen
och stäng locket. Grilla över indirekt medelvärme
tills saften som rinner ut är klar och temperaturen i
kycklingbrösten är 77 °C i bröstdelen och 82 °C i den
tjockaste delen av låret, 1 1/4 till 1 1/2 timmar.
Använd två grillvantar och lyft försiktigt av
kycklinghållaren från grillen. Du bör placera
kycklinghållaren på en bakplåt eller en stor droppskål
för att underlätta föryttningen. Låt kycklingen
vila i cirka 10 minuter innan du lyfter av den från
kycklinghållaren och styckar den.
Serveras varm.
Räcker till 4 portioner