Weber 178760 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

12

Indirekte mellemvarme
1 hel kylling, ca. 2 kg.
2 teskefulde extra virgin olivenolie
1 dåse (ca. 3,5 dl) øl eller frugtsaft, ved
stuetemperatur
2 spsk. af de foretrukne krydderier
Forvarm grillen i 15 minutter.
Fjern og kassér halsen og fjerkræindmaden samt
eventuelt overskydende fedt fra kyllingen. Skyl
kyllingen indvendigt og udvendigt, hvorefter den
duppes tør med køkkenrulle. Gnid kyllingen let ind
med olien over det hele. Krydr kyllingen indvendigt
og udvendigt med marinaden (gem ca. 1 tsk.). Klem
vingespidserne ind bag i kyllingens ryg.
Skyl dåsen, hvorefter den åbnes og ca. halvdelen
af indholdet hældes ud. Kom ca. 1 tsk. krydderier i
dåsen. Sæt dåsen ind i kyllingeholderens midte og
lad hulrummet i kyllingen glide ned over dåsen, og
benene placeres mellem de 2 metalstænger foran, så
den står stabilt.
Sæt kyllingeholderen på en bageplade eller stor
drypbakke og yt den over på grillen. Brug to
beskyttende grillhandsker til at sætte kyllingen i
grillens midtpunkt og luk låget. Grill over indirekte
mellemvarme, til det afdryppede fedt bliver klart, og
den indvendige temperatur måler 76 grader Celsius
i bryststykket og 82 grader Celsius i lårets tykkeste
del, 1 time 15 minutter til 1 time 30 minutter.
Tag forsigtigt kyllingeholderen ud af grillen med to
beskyttende grillhandsker. Det anbefales at sætte
den på en bageplade eller stor drypbakke, så den er
lettere at ytte. Lad kyllingen hvile i ca. 10 minutter,
før den løftes af dåsen og skæres ud til servering.
Serveres varm.
Giver 4 portioner.
 
1) Välj din egna vätskebehållare för din
favoritvätska eller marinad. Obs Se till att
behållaren klarar den hetta som strålar från
grillen. Storleken på behållaren bör inte vara
större än en liten läskburk. Glöm inte att
tillsätta dina favoritkryddor.
m



m




2) Placera kycklingen över behållaren. Se till
att kycklingen sitter säkert.
3) Placera kycklinghållaren på grillgallret. Se
till att det är minst 2,5 cm mellan kycklingen
och locket. Stäng locket.
m


m



m


13


Grilla din förberedda kyckling över indirekt
värme (177˚C) tills köttsaften blir klar och
köttets innertemperatur gått upp till 82°C på
den tjockaste delen av låret.
Om du använder en 57 cm kolgrill bör
du använda 58 briketter för den indirekta
metoden. Använd 44 värmebäddar för den
indirekta metoden.
Använd grillhandskar, grytlappar, eller tänger för
att ytta över kycklinghållaren till en arbetsyta
.
• Låt kycklingen vila i 5-10 minuter.
m


Se till att kycklinghållaren kallnat innan
rengöringen påbörjas.
• Tål maskindiskning.
Använd varmt vatten och vanligt diskmedel vid
rengöring, och skölj sedan med hett vatten
.
Låt den inte ligga i grillen när den inte används
.
GARANTI
Weber-Stephen Nordic (Weber
®
) garanterar härmed den
URSPRUNGLIGA KÖPAREN att den är fri från fel i material och
utförande från inköpsdatum enligt följande: 2 år när de monteras
och används i enlighet med de tryckta anvisningar som medföljer
produkten.
Weber kan kräva bevis på inköpsdatum för din produkt. DÄRFÖR
BÖR DU SPARA KVITTOT ELLER FAKTURAN OCH SÄNDA IN
GARANTIREGISTRERINGSKORTET SÅ SNART SOM MÖJLIGT.
Detta garantisystem är begränsat till reparation eller byte av delar som
visar sig vara felaktiga vid normal användning och service, och som
efter undersökning enligt Webers bedömning visar sig vara felaktiga.
Om Weber bekräftar felet och godkänner din fordran beslutar Weber
om reparation eller byte av felaktiga delar utan kostnad. Om du måste
returnera felaktiga delar ska transportkostnaderna betalas i förskott.
Weber returnerar delarna till köparen med frakt eller porto betalt i
förskott.
Detta garantisystem täcker inte fel eller driftproblem som uppstår
på grund av olycka, våldsamhet, oaktsamhet, ändringar, felaktig
användning, vandalism, felaktig montering eller inkorrekt underhåll/
service, eller vid underlåtelse att utföra normalt rutinunderhåll.
Försämrad funktion eller skada som beror på hårt väder som t.ex.
hagel, orkan, jordbävning eller tromb, eller missfärgningar som
uppstår för att produkten utsatts för kemikalier direkt eller genom
luftföroreningar, täcks inte av detta garantisystem. Weber kommer inte
att ansvara för detta eller andra särskilda eller indirekta skador eller
följdskador. Denna garanti ger dig specifika lagliga rättigheter, och du
kan även ha andra rättigheter, vilket varierar från land till land.

indirekt medium
1 hel kyckling, 1,5 - 2 kg
2 tsk extra virgin olivolja
1 burk (33 cl) öl eller fruktjuice, i rumstemperatur
2 msk valfri krydda
Förvärm grillen i 15 minuter.
Skär bort och kasta hals och krås och allt överödigt
fett från kycklingen. Rensa kycklingen, både på
insidan och utsidan, och klappa den torr med
hushållspapper. Smörj in kycklingen lätt med oljan.
Gnid in kycklingen, både på insidan och utsidan, med
en del av kryddorna (lämna cirka 1 tsk). Fäst upp
vingspetsarna på kycklingens rygg.
Tvätta av burken och öppna den sedan och häll
ut hälften. Häll i resten av kryddorna (cirka 1 tsk) i
burken. Placera burken på kycklinghållaren och trä
fast kycklingen över burken, placera benen mellan de
två metallstängerna så att kycklingen står stabilt.
Placera kycklinghållaren på en bakplåt eller en stor
droppskål och för över den till grillen. Använd två
grillvantar och placera kycklingen mitt på grillen
och stäng locket. Grilla över indirekt medelvärme
tills saften som rinner ut är klar och temperaturen i
kycklingbrösten är 77 °C i bröstdelen och 82 °C i den
tjockaste delen av låret, 1 1/4 till 1 1/2 timmar.
Använd två grillvantar och lyft försiktigt av
kycklinghållaren från grillen. Du bör placera
kycklinghållaren på en bakplåt eller en stor droppskål
för att underlätta föryttningen. Låt kycklingen
vila i cirka 10 minuter innan du lyfter av den från
kycklinghållaren och styckar den.
Serveras varm.
Räcker till 4 portioner
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Weber 178760 Användarmanual

Kategori
Grillar
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för