SNABBSTARTGUIDE
SÄTTA IGÅNG DEN
Din Konnected Joe kan användas med "klassiskt tillagningsläge" eller "automatiskt tillagningsläge". Det klassiska
läget ger dig en traditionell kamado-matlagningsupplevelse. I det automatiska läget kommer din grill att använda
Kontrol Board™ och Kontrol Fan™ för att bibehålla temperaturen åt dig automatiskt.
KLASSISKT LÄGE:
1. Tillsätt kol till eldstaden och tänd med en eller två eldstäder. Du kan också tända kolet utan eldstartare genom
att trycka på AFS-knappen (automatisk eldstartare) för att koppla in elementet för att tända kolet. Elementet är
PÅ när den röda lampan lyser. Elementet kommer att stå på i 10 minuter. Tändaren stängs automatiskt av om
grilltemperaturen går över 190F (88C). Du kan också trycka och hålla ned AFS-knappen för att stänga av elementet
om så önskas.
2. Lämna kupolen öppen i 10 minuter med bottenventilen helt öppen.
3. Stäng kupolen.
4. Börja stänga den övre och undre ventilen när kupoltemperaturen är inom 50°F (10°C) från måltemperaturen.
AUTOMATISKT LÄGE:
OBS - första gången locket öppnas efter att styrenheten har slagits på, visas tillbehörsskärmen. Se avsnittet om
tillbehörsskärmen i bruksanvisningen.
1. Rensa bort eventuell kvarvarande aska i eldstaden från en tidigare kock. Gammal aska kan förhindra att kolet
tänds på rätt sätt. Det rekommenderas att använda ditt askverktyg för att skrapa och rengöra eldstaden och
asklådan. Gör detta medan enheten är kall.
2. Tillsätt kol till eldstaden.
3. Stäng bottenventilen helt. OBSERVERA! När grillen körs i automatiskt läge ska bottenventilen alltid vara helt
stängd.
4. Stäng kupolen.
5. Slå på grillen med strömbrytaren på baksidan. Slå på din handkontroll.
6. Ställ in din temperatur på din controller och placera ventilationsöppningarna enligt beskrivningen.
7. Tryck på AFS-knappen (automatisk brandstartare) för att koppla in elementet för att tända
kolet. Elementet är PÅ när den röda lampan lyser. Elementet kommer att stå på i 10 minuter.
Tändaren stängs automatiskt av om grilltemperaturen går över 190F (88C). Du kan också trycka
och hålla ned AFS-knappen för att stänga av elementet om så önskas.
HÅLLA TEMPERATUREN
KLASSISKT LÄGE:
För att sänka temperaturen, minskar du luftflödet genom grillen genom att stänga ventilerna. Om du vill höja
temperaturen, öppnar du ventilerna. Justering av ventilerna sker inte genast utan det tar 10–15 minuter för en
justering att få effekt. Eftersom din keramiska Kamado Joe håller värmen så effektivt, kan det ta en stund att värma
upp den helt. Låt grillen stå i 20-40 minuter för att stabilisera temperaturen innan du börjar grilla.
AUTOMATISKT LÄGE:
OBSERVERA När grillen körs i automatiskt läge ska bottenventilen alltid vara helt stängd. Din Konnected Joe
kommer automatiskt att bibehålla den inställda temperaturen när den körs i automatiskt läge. Se till att din övre
ventil är inställd enligt beskrivningen på Control Board. Eftersom din keramiska Kamado Joe håller värmen så
effektivt, kan det ta en stund att värma upp den helt. Låt grillen stå i 20-40 minuter för att stabilisera temperaturen
innan du börjar grilla.
Värmeavvisare ska INTE installeras vid upprätthållande av temperaturer över 400°F (205°C). För att hålla
temperaturer under 205°C (400°F) är det bäst att laga mat med värmeavledaren installerade.
För optimal temperaturhållning i automatiskt läge, håll locket stängt så mycket som möjligt.
LÅT SVALNA
KLASSISKT LÄGE:
1. När du är klar med matlagningen stänger du den nedre ventilen helt och hållet.
2. När temperaturen sjunker under 205 °C (400 °F) stänger du den övre ventilen.
3. Täck inte över grillen förrän kupolen känns kall
AUTOMATISKT LÄGE:
1. När du är klar med tillagningen, stäng av kontrollenheten och stäng av grillen.
2. Håll bottenventilen stängd helt.
3. När temperaturen faller under 400°F (205°C), stäng den övre ventilen.
4. Täck inte över grillen förrän kupolen känns kall
AFS-KNAPP
169
VARNING - Använd aldrig någonsin en extern fläkt och/eller styrenhet.