Bauknecht BLPE 6100 IN Användarguide

Typ
Användarguide
BLPE 6100
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56298
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt
1)
(dold)
3.
Grillskydd
2)
4.
Lucklås
3)
5.
Katalysator
6.
Skydd för det övre värmeelementet
7.
Övre värmeelement
8.
Bakre lampa
4)
9.
Runt element
10.
Ugnsfläkt
11.
Nedre värmeelement (dolt)
12.
Ugnslucka
1)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har uppnått en viss
temperatur. Efter att ugnen har stängts av kan fläkten dock fortsätta
att fungera i ett par minuter. Under den automatiska rengöringen,
pyrolysen, är fläkthastigheten högre än under tillagningen.
2)
Förhindrar direktkontakt med grillen. Det är dock inte lämpligt
att vidröra skyddet när ugnen är i funktion.
3)
Under den automatiska rengöringen aktiveras en automatisk
“lucklåsfunktion” och i teckenfönstret tänds indikatorn vid “ ”.
Under pyrolysen ökar ugnsluckans temperatur, så det är lämpligt att
se till att
barn vistas på avstånd från ugnen
.
4)
Ugnslampan tänds automatiskt när ugnsluckan öppnas, även om
ugnen är avstängd.
Anmärkning
Under tillagningen kan det hända att kylfläkten sätts igång i intervaller för att i möjligaste mån minska
energiförbrukningen.
Efter att ugnen har stängts av kan kylfläkten fortsätta att fungera under en viss tid.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för att välja funktioner
2. Knapp som används för att bekräfta och välja program
3. Ratt som används för att ändra inställda värden (temperatur, tid, nivåer)
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Droppbricka:
Bakplåt:
3
1
2
Viktig information:
Innan den automatiska rengöringsfunktionen startas är det lämpligt att ta ut alla medföljande tillbehör ur ugnen, så att
temperaturen på utsidan av luckan inte blir för hög. Dessutom rengörs ugnens nederdel bättre då.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- - -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds.
VARMHÅLLNING 35°/60°
35C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35 °C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60 °C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
225C 50 °C - 250 °C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena
ugnsfalsen används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när
indikatorn “C” har slocknat.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje
ugnsfalsen från botten.
VÄRMEFLÄKT
200C 50 °C - 250 °C
Används när man vill laga flera olika maträtter som
kräver samma temperatur, utan förvärmning (t ex: fisk,
grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas på
samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen
risk att de drar åt sig lukt av varandra.
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll,
grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att
rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektni
och 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir
det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå
på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer (1 = lägsta effektni
och 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir
det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå
på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300 °C
P2- 220 °C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
SNABBVÄRMNING
225C 50 °C - 250 °C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds indikatorn “C”.
När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en
ljudsignal som talar om att ugnen övergått till
STATISK
funktion.
PYROLYS
(AUTOMATISK RENGÖRING)
Mer information finns i
bruksanvisningen.
Det går att ställa in tiden för den automatiska
rengöringen. Den längsta tid som kan ställas in är 3
timmar och den kortaste är 2 timmar.
PYROLYS EXPRESS
Mer information finns i
bruksanvisningen.
Avsedd för automatisk rengöring av ugnen i 1 timme och
15 minuter (förinställd tid).
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER
Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Gratineringsn
ivå
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(minuter)
Lammkött, fårkött
X 2
2
200 90 - 110
X 2 2 200 90 - 110
Stek
(kalv, fläsk, nöt)
(kg 1)
X 2
2
200
100 - 110
X 2 2 200 100 - 110
Kyckling, kanin,
anka
X 2
2
200 80 - 90
X 2 2 200
80 - 90
Kalkon
(kg 3-4)
X 1
3
200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
Gås (kg 2)
X 2
3
200 100 - 130
X 2 3
200
100 - 130
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2
1
200 50 - 60
X 2 1 190 50 - 60
(SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Fyllda paprikor och tomater
X 2
-
200 60 - 70
X 2 - 190 60 - 70
Ugnsbakad potatis
X 2 3
200
50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
Pizza - Bröd
P1
X 2 -
260 - 240
15 - 20
P2
X 2 - 220 - 240 15 - 20
P1
X 1-3 -
260 - 240
20 - 30
P2
X 1-3 -
220 - 240
20 - 30
Sockerkakor
X 2
-
170 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2
-
190 70 - 90
X 2 - 180 70 - 90
Pajer
X 2
-
180
50 - 60
X 2 -
180
50 - 60
Äppelstrudel
X 2
-
200
50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Småkakor
X 2
-
160 30 - 40
X 1-3 - 150 30 - 40
K
Ö
T
T
F
I
S
K
G
R
Ö
N
S
A
K
E
R
P
I
Z
Z
A
B
R
Ö
D
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
Anmärkning:
GRILL, vänd köttet efter halva koktiden.
MATRÄTTER
Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Gratinering
snivå
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(minuter)
Petit-chouer
X 2
-
190
40 - 50
X 1-3 - 180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Fruktkakor
t ex ananas, persika
X 2
-
180 50 - 60
X 2 - 180 50 - 60
Maränger
X 2
-
120 150 - 180
X 1-3 - 120 150 - 180
Vol-au-vents
X 2
-
200 30 - 40
X 2 -
190
30 - 40
Suffléer
X 2
-
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
Lasagna
X 2
1
200 50 - 60
X 2 - 190 50 - 60
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Effektnivå Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 3-4 4-5 40 - 50
Kotletter X 3-4 4-5 30 - 40
Korv X 3-4 4-5 30 - 40
Fläskkotlett X 3-4 4-5 30 - 40
Kycklinglår X 3-4 4-5 40 - 50
Grillspett X 3-4 4-5 40 - 50
Revbensspjäll X 3-4 4-5 40 - 50
Kycklinghalva X 3 4-5 50 - 60
Kycklinghalva X 2 3-4 50 - 60
Hel kyckling X 2 2-3 60 - 70
Stek
(fläsk, nöt)
X 2 3 70 - 80
Anka X 2 3 80 - 90
Lammlägg X 2 3 70 - 80
Rostbiff X 2 3 50 - 60
Ugnsbakad potatis X 3 3-4 50 - 60
Fisk (braxen, forell) X 2 2-3 50 - 60
Fisk (i skivor) X 3-4 4-5 30 - 40
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
K
Ö
T
T
F
I
S
K
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht BLPE 6100 IN Användarguide

Typ
Användarguide