• 79 •
Svenska
5.1 Med malet ka e
• (Fig.9) - Sätt in ltret (13) i den trycksatta lterhållaren
(11); vid första användningen är det redan insatt.
• (Fig.15) - Sätt in den trycksatta lterhållaren i bryggrup-
pen (8) underifrån.
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge. Släpp handtaget till den trycksatta l-
terhållaren. Ett automatiskt system för nu lätt handtaget
till vänster.
Denna rörelse garanterar ett perfekt fungerande av den
trycksatta lterhållaren.
• (Fig.18) - Förvärm den trycksatta lterhållaren genom
att trycka på ka ebrytaren (18); vattnet börjar att ut öda
från den trycksatta lterhållaren (denna åtgärd behövs
bara för den första koppen ka e).
• Efter att ha låtit 150 ml vatten rinna, tryck igen på ka e-
brytaren (18) för att stoppa varmvattenut ödet.
• (Fig.16) - Ta bort lterhållaren från maskinen genom att
vrida den från höger till vänster och töm vattnet som är
kvar.
• (Fig.35) - Ta måttet från maskinen.
• (Fig.10) - Häll på 1-1,5 mått för att brygga en enkel es-
presso eller 2 släta mått för en dubbel espresso; rengör
lterhållarens kant från ka erester.
• (Fig.15) - Sätt in lterhållaren (11) i bryggruppen (8) un-
derifrån
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge.
• (Fig.17) - Ta 1 eller 2 förvärmda koppar och placera
dem under lterhållaren; kontrollera att de är placerade
precis under rören för ut öde av ka et.
• (Fig.18) - Tryck på ka ebrytaren (18).
• När önskad mängd ka e uppnåtts, tryck igen på ka ebry-
taren (18) för att stoppa ka ebryggningen och ta ut kaf-
fekopparna (Fig.19).
• (Fig.20) - Vid slutet av bryggningen vänta några sekun-
der, ta ut lterhållaren och töm den på sumprester.
Obs: i lterhållaren blir det kvar lite vatten;
detta är normalt och hör till lterhållarens
egenskaper.
Viktigt: Filtret (13) måste hållas rent för att ett
perfekt resultat ska uppnås. Rengör dagligen
efter användning (Fig.21).
5.2 Med ka epods
• (Fig.11) - Ta bort ltret för malt ka e (13) från den tryck-
satta lterhållaren (11) genom att använda en tesked.
• (Fig.12) - Sätt in, i den trycksatta lterhållaren (11),
podsadaptern (14), med den rundade delen vänd neråt.
• (Fig.13) - Efteråt, sätt in pods ltret (15) i den trycksatta
lterhållaren (11).
• (Fig.15) - Sätt in den trycksatta lterhållaren i bryggrup-
pen (8) underifrån.
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge. Släpp handtaget till den trycksatta l-
terhållaren. Ett automatiskt system för nu lätt handtaget
till vänster.
Denna rörelse garanterar ett perfekt fungerande av den
trycksatta lterhållaren.
• (Fig.18) - Förvärm den trycksatta lterhållaren genom
att trycka på ka ebrytaren (18); vattnet börjar att ut öda
från den trycksatta lterhållaren (denna åtgärd behövs
bara för den första koppen ka e).
• Efter att ha låtit 150 ml vatten rinna, tryck igen på ka e-
brytaren (18) för att stoppa varmvattenut ödet.
• (Fig.20) - Ta bort den trycksatta lterhållaren från maski-
nen genom att vrida den från höger till vänster och töm
vattnet som är kvar.
• (Fig.14) - Sätt in podsen i lterhållaren; se till att podsens
papper inte åker ut från lterhållaren.
• (Fig.15) - Sätt in den trycksatta lterhållaren i bryggrup-
pen (8) underifrån.
• (Fig.16) - Rotera lterhållaren från vänster till höger tills
den nått låst läge.
• Ta 1 förvärmd kopp och placera den under lterhållaren;
kontrollera att den är placerad precis under rören för ut-
öde av ka e.
• (Fig.18) - Tryck på ka ebrytaren (18).
• När önskad mängd ka e uppnåtts, tryck igen på ka ebry-
taren (18) för att stoppa ka ebryggningen; ta ut koppen
med ka e.
• (Fig.20) - Vid slutet av bryggningen vänta några sekunder,
ta bort lterhållaren och släng den använda podsen.
Viktigt: Filtret (15) och adaptern (14) måste
hållas rena för att ett perfekt resultat ska upp-
nås. Rengör dagligen efter användning (Fig.21).