VARNING! Försök aldrig att släcka eventuella eld-flammor med vatten. Om det börjar
brinna, täck över hela fonduegrytan med ett skynke eller liknande och koppla omedelbart
loss grytan från eluttaget.
INNAN DU ANVÄNDER FONDUEGRYTAN (sid 19)
• Ta bort allt förpackningsmaterial från grytan och alla tillbehör.
• Rengör grytan och locket invändigt samt korgen. Avlägsna eventuell smuts och torka
noga.
• Placera fonduegrytan på ett plant och torrt un-derlag. Ställ den inte i närheten av
föremål som kan medföra brandrisk.
HANDHAVANDE
Sätt på locket på fonduegrytan. Om du använder stekfett i fast form, sätt på grytan så att
fettet kan smälta. Ställ in den lägsta temperaturen tills fettet har smält. Justera sedan
termostaten till önskad tempe-ratur. När termostaten arbetar är dess kontrollampa tänd
tills den inställda temperaturen har uppnåtts. Kontrollampan kommer att tändas och
släckas ett flertal gånger medan termostaten upprätthåller en konstant temperatur.
FYLLA PÅ OLJA
OBS! Sätt aldrig på fonduegrytan om det inte finns olja i den.
• Vi rekommenderar att du använder flytande olja avsedd för frityrer. Använd aldrig
oljeblandningar och blanda aldrig ny olja med gammal olja.
• Fyll på grytan till önskad nivå. Oljenivån måste alltid vara mellan MIN-nivån (0,4 liter)
och MAX-nivån (0,45 liter). Kontrollera noga innan du sät-ter på fonduegrytan att
oljenivån är mellan dessa markeringar.
Om du använder steksmör eller frityrfett i fast form, skär det i bitar och lägg i så att grytans
botten täcks. Ställ in termostaten på den lägsta temperaturen och sätt på apparaten. Låt
fettet smälta och tillsätt gradvis mer fett upp till önskad nivå (450 gram fett blir ungefär
0,45 liter olja).
RÅD OCH TIPS
• Skär upp matbitarna i ungefär samma storlek och tjocklek om du vill att de skall
tillagas på un-gefär samma tid. Skär inte alltför tjocka bitar som kan bli svåra att få rätt
tillagade hela vägen igenom.
• Använd torra matbitar. Maten blir mer knaprig på det viset.
• All fryst mat är inte lämplig att tillaga i en fon-duegryta. Fiskfiléer som inte är
panerade måste torka. Fryst pommes frites behöver inte tinas.
• Byt ut oljan ofta – då smakar maten bättre.
• För att upprätthålla en så god kvalitet på oljan som möjligt skall du avlägsna matrester
från olj-an när den har kallnat.
• Lägg i maten i fonduegrytan när önskad tempe-ratur har uppnåtts.
• Krydda inte maten förrän den har plockats upp ur grytan och korgen.