S
7
Islåda Ice
3
.
De är placerade i den övre delen av lådorna i
frysutrymmet vilket är ergonomiskt bättre samt gör de
lättare att göra rent (isen är inte längre i kontakt med
livsmedlen) och ergonomi (islådan droppar inte vid
påfyllningen).
1. Dra islådan uppåt och sedan utåt.
Kontrollera att islådan är fullständigt tom och fyll den
med vatten genom det därtill avsedda hålet.
2. Var försiktig så att du inte fyller över den markerade
nivån (MAX. VATTENNIVÅ). För mycket vatten gör det
svårt att tömma ut isbitarna, om detta sker, vänta tills
isen tinar och töm islådan).
3. Vrid islådan 90°: Tack vare principen med
kommunicerande kärl fylls formarna (
se figur
).
4. Stäng hålet med det medlevererade locket och sätt
tillbaka islådan genom att låta den falla ned ovantill i
sitt därtill avsedda säte.
5. När isen har bildats (det tar minst 8 timmar), slå
islådan mot en hård yta och blöt utsidan för att lossa
isbitarna. Töm sedan ut isbitarna ur hålet.
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
WATER LEVEL
MAX
Livsmedelshygien
1. Efter inköpet av matvarorna ska du ta bort alla yttre
emballage bestående av papper/kartong eller andra
förpackningsmaterial, som kan medföra att bakterier
eller smuts kommer in i kylskåpet.
2. Skydda matvarorna, (särskilt de med kort hållbarhet
och de som avger en stark arom), så att de inte
kommer i kontakt med varandra, på detta sätt
eliminerar du både risken att mikroorganismer/
bakterier samt speciella odörer sprids inuti kylskåpet
3. Placera matvarorna så att luften kan cirkulera fritt
mellan dem
4. Håll rent inuti kylen, och se till att inte använda
rengöringsmedel som är frätande eller innehåller
slipmedel
5. Ta bort de livsmedel som överskridit datumet för
hållbarhet
6. För att bevara livsmedel med kort hållbarhet på bästa
sätt ( färskostar, rå fisk, kött, etc…) ska de placeras i
den kallaste zonen, dvs. ovanför grönsakslådorna,
där temperaturvisaren finns.
Använd frysen på bästa sätt
• Vrid vredet för FRYSENS FUNKTION för att reglera
temperaturen (
se Beskrivning
).
• Frys inte in livsmedel som håller på att tina eller har
tinat. Sådana livsmedel måste tillagas för att
konsumeras (inom 24 timmar).
• Färska livsmedel ska inte placeras så att de kommer i
kontakt med redan infrysta livsmedel. Färska livsmedel
ska placeras i det övre utrymmet för INFRYSNING och
FÖRVARING där temperaturen sjunker under –18 °C
och garanterar en snabb infrysning.
• Lägg aldrig in igenkorkade eller hermetiskt tillslutna
glasflaskor i frysen. De kan gå sönder.
• Max. mängd livsmedel som kan frysas in dagligen
anges på märkskylten som sitter i kylutrymmet nedan
till vänster (t.ex.: Kg/24h 4).
• Vid infrysning av (om frysen redan är i drift):
- små mängder livsmedel (mindre mängd än vad som
anges på märkskylten). Tryck på knappen SUPER
FREEZE (snabbfrysning) (den gula kontrollampan
tänds), ställ in livsmedlen och stäng dörren.
Funktionen stängs av automatiskt efter 24 timmar eller
när optimal temperatur nås (släckt kontrollampa).
- stora mängder livsmedel (som överstiger max.
kvantitet som anges på märkskylten). Håll knappen
SUPER FREEZE (snabbfrysning) nedtryckt tills
respektive kontrollampa börjar blinka. Efter 24 timmar
slutar kontrollampan att blinka och lyser med fast
sken: Ställ in livsmedlen och stäng dörren. Efter 24
timmar stängs funktionen av automatiskt (släckt
kontrollampa).
! Undvik att öppna dörren under infrysningen.
! Vid strömavbrott eller vid fel ska dörren för frysen inte
öppnas: På detta sätt kan kylda och frysta livsmedel
förvaras utan problem under cirka 9 - 14 timmar.