IKEA 601 237 48 Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

OVN 600 / OVN 900
PRODUKTBLAD
SE
5019 610 56207
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt
1)
(dold)
3.
Grillskydd
2)
4.
Lucklås
3)
5.
Katalysator
6.
Skydd för det övre ugnselementet
7.
Grillelement
8.
Övre ugnselement
9.
Bakre lampa
10.
Ugnsfläkt
11.
Nedre ugnselement (dolt)
12.
Sval ugnslucka
1)
Kylfläkten kan fortsätta att fungera ett par minuter efter att ugnen
stängts av. Under den automatiska rengöringen, pyrolysen, är
fläkthastigheten högre än under tillagningen.
2)
Förhindrar direktkontakt med grillen. Det är dock inte lämpligt
att vidröra skyddet när ugnen är i funktion.
3)
Under pyrolysfunktionen aktiveras automatiskt “dörrlåset“ och på
displayen tänds en lysdiodi höjd med “ ”, och lampan är fortsatt
släckt.
Under pyrolysen ökar ugnsluckans temperatur, så det är lämpligt att
se till att
barn vistas på avstånd från ugnen
.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Programmeringsknapp: (“set”)
3. Bekräfta-knapp (“ok”)
4. Knappar för ändring av tid (“-” “+”)
5. Termostatratt
Infällbara kontrollrattar
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Ratten skjuts ut.
Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så att den
går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Droppbricka:
Stöd för
droppbricka:
Temperatursond:
Bakplåt:
1
2
5
3
4
Viktig information:
Innan den automatiska rengöringsfunktionen startas är det lämpligt att ta ut alla medföljande tillbehör ur ugnen, så att
temperaturen på utsidan av luckan inte blir för hög. Dessutom rengörs ugnens undre delar bättre då.
För föruppvärmningstider, se koktidstabellen.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- -
UGNSLAMPA
- Ugnslampan tänds.
STATISK
80° C - 250° C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används
för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från
botten.
FLÄKT
80° C - 250° C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
Det är inte nödvändigt att förvärma ugnen (förutom för pizzor och
focacce).
GRILL
80° C - 250° C
Avsett för stekning av kött och fågel.
Sätt stödet på den andra falsen, tupp köttet på grillspettet och sätt
fast det med de speciella gafflarna.
Sätt in spettet så långt det går på avsedd plats i utrymmet på höger sida
av ugnens bakre vägg och lägg det sedan på stödet.
Häll lite vatten i långpannan så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Ta bort plasthandtaget innan du stänger luckan och glöm inte att sätta
tillbaka det innan du tar ut den färdiga maträtten.
TURBOGRILL
80° C - 250° C
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Se information i
progammeringsbladet
Används för att tina upp maträtter till rumstemperatur.
Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att den blir torr.
PYROLYS
Mer information finns i
progammeringsbladet
Den automatiska rengöringen kan ställas in från minst
1timme / 30 min till maximalt 3 timmar.
SPECIALFUNKTION
80° C / Varmhållning
250° C Pizza
Varmhållning: håller matvarorna vid en konstant temperatur på cirka 80°
C.
Pizza: perfekt för bakning av pizzor och bröd 250° C.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
*
För föruppvärmningstider, se användarinstruktionernas kapitel “Specialfunktioner”.
MATRÄTTER
Funktion
Förvärmning
(minuter)
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(minuter)
Lammkött, fårkött
12 2 200 90 - 110
14 2 200 90 - 110
Stek (kalvkött, svinkött, oxkött)
(
kg 1)
12 2 200
100 - 110
14 2 200
100 - 110
Kyckling, kanin,
anka
12 2 200 80 - 90
14 2 200 80 - 90
Kalkon (
kg 3-4)
12 1 200 160 - 180
14 1
200
160 - 180
Gås (kg 2)
12 2 200 100 - 130
14 2 200 100 - 130
(HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
12 2 200 50 - 60
12 2 180 50 - 60
(I SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
12 2 200 50 - 60
12 3 180 50 - 60
Fyllda paprikor och tomater
12 2 200 60 - 70
12 2 180 60 - 70
Ugnsbakad potatis
12
2
200
50 - 60
14
2
200
50 - 60
Pizza - Bröd
*
2
250
15 - 20
*
2 250 15 - 20
*
1-3
250
20 - 30
*
1-3
250
20 - 30
Sockerkakor
10 2 170 40 - 50
11 2 170 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
11 2 190 70 - 90
11 2 170 70 - 90
Pajer
11 2 180
50 - 60
12 2 180
50 - 60
Äppelstrudel
12 2 200
50 - 60
12 2 180
50 - 60
Småkakor
9 2 160 30 - 40
10 2 150 30 - 40
K
Ö
T
T
F
I
S
K
G
R
Ö
N
S
A
K
P
I
Z
Z
A
B
R
Ö
D
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
Anmärkning:
GRILL, vänd köttet efter halva koktiden.
MATRÄTTER
Funktion
Förvärmning
(minuter)
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(minuter)
Petit-chouer
11 2 190
40 - 50
12 2 180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
12 2 200 50 - 60
13 2 190 50 - 60
Fruktkakor
t ex ananas, persika
11 2 180 50 - 60
12 2 180 50 - 60
Maränger
7 2 120 150 - 180
- 2- 4 120 150 - 180
Vol-au-vents
12 2 200 30 - 40
13 2 190 30 - 40
Suffléer
12 2 200 50 - 60
13 2 190 50 - 60
Lasagna
12 2 200 50 - 60
13 2 190 50 - 60
MATRÄTTER Funktion
Förvärmning
(minuter)
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(minuter)
Revbensspjäll 16 3-4
225-250
40 - 50
Kotletter 16 3-4
225-250
30 - 40
Korv 16 3-4
225-250
30 - 40
Fläskkotlett 16 3-4
225-250
30 - 40
Kycklinglår 12 3-4
200-225
40 - 50
Grillspett 12 3-4
200-225
40 - 50
Revbensspjäll 12 3-4
200-225
40 - 50
Kycklinghalva 12 3
200-225
50 - 60
Kycklinghalva 8 2
200-225
50 - 60
Hel kyckling 8 2
200
60 - 70
Stek
(svinkött, oxkött)
8 2
200
70 - 80
Anka 8 2
200-210
80 - 90
Lammlägg 8 2
200
70 - 80
Rostbiff 9 2
225-250
50 - 60
Ugnsbakad potatis 8 3 200-210 50 - 60
Fisk (braxen, forell) 7 2 190-200 50 - 60
Fisk (i skivor) 12 3-4 200-225 30 - 40
E
F
T
E
R
R
Ä
T
T
E
R
B
A
K
V
E
R
K
O
S
V
K
Ö
T
T
F
I
S
K
BRUKSANVISNING FÖR ANVÄNDNING AV NUTID ELEKTRONISK TIMER
SE
Elektronisk timer
Aktivering av ugn
Efter att ugnen har anslutits till elnätet för första gången, eller efter ett strömavbrott, visar teckenfönstret “
12:00
”.
Val och ändring av klocka:
1. Tryck på “set”-knappen”. I teckenfönstret visas den aktuella tiden med blinkande sken.
2. Tryck på knappen
“-”
eller
“+”
för att ställa in klockan.
3. Tryck på knappen “set” och
“-”
eller
“+”
för att ställa in minuterna.
4. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta.
För att ställa in timme:
Håll knappen “ok” intryckt i 3 sekunder, tills timtalet börjar blinka på displayen. Upprepa de ovan beskrivna momenten.
Val av kokfunktion:
1. Vrid ratten till önskad funktion.
2. Vrid på ratten
# för att välja temperaturen.
(Det är viktigt att komma ihåg att: under upptining (defrost) är den temperatur som visas på displayen endast en
referenssiffra, och visar alltså inte att ugnen håller på att värmas upp: temperaturen i ugnen är att jämföra med den i den
omliggande miljön, precis som det står i beskrivningen av denna funktion i Produktbladet).
3. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta; Ugnen slås på. Indikatorn vid tänds.
För att ändra temperaturen:
1. Vrid på ratten
#
och välj på nytt den önskade temperaturen.
Viktig information:
Om du vill radera någon av de valda inställningarna, vrid ratten
till
”0”
. Du kan som alternativ trycka på knappen ”set” för
att stänga av ugnen - då bibehålls alla tidigare inställda funktioner.
Inställning av koktid:
Ställ in koktiden när du vill att ugnen skall fungera under en viss tid och sedan stängas av automatiskt (koktiden kan ställas in
tillsammans med alla funktioner förutom specialfunktionerna). Då den inställda tiden förflutit stängs ugnen av automatiskt.
Längsta programmerbara koktid är 6 timmar.
1. Ställa in funktion och temperatur (se avsnitt: “Val av kokfunktion”) fram till punkt 2 utan att bekräfta med “ok”-knappen”.
2. Tryck på knappen “set” (indikatorn tänds på displayen i höjd med symbolen för koktid ) och välj inom 8 minuter den
koktid du önskar med hjälp av knapparna
“-”
eller
“+”
.
3. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta valet; ugnen slås på och dispalyen visar den tid som återstår av koktiden.
4. För att ändra den tidigare inställda temperaturen vrid på ratten
#
.
För att gå tillbaka och visa den återstående tiden vänta i 5 sekunder.
Visning av på displayen:
När den tidigare inställda tiden har gått ut visas displayen och en ljudsignal hörs.
Ugnen stängs av automatiskt.
Det är möjligt att ändra längden på den önskade koktiden med knapparna
-
eller
-
“+”
. Gå tillbaka till punkt 3 i kapitel
“Inställning av koktid”.
1. Vrid ratten
till “0”
I teckenfönstret visas aktuell tid.
Val av tid när tillagningen skall avslutas
Detta moment gör det möjligt att förinställa tiden när tillagningen skall avslutas. Längsta programmerbara tid är 23 timmar och
59 minuter.
1. Fortsätt genom att följa instruktionerna under punkt 1 och 2 i kapitlet “Inställning av koktid”
2. Tryck på knappen “set” för att ställa in tiden då matlagningen skall avslutas: indikatorn tänds i höjd med symbolen .
3. Ställ in den önskade koktiden med knapparna
“-”
eller
“-”
“+”
.
4. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta tiden då matlagningen skall avslutas.
Ugnen kopplas automatiskt in beroende på tiden då matlagningen skall avslutas minus koktiden: på displayen tänds
indikatorerna över symbolerna
.
Specialfunktioner
Vrid ratten till funktion
:
tänds i höjd med symbolen .
Varmhållning
Håller ugnen varm vid en konstant temperatur på 80 °C.
1. Vrid ratten
#
till symbolen
2. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta.
3. Indikatorn i höjd med på panelen släcks då temperaturen nått 80 °C. 5 minuter (fabriksinställt) kommer att blinka på
displayen och en ljudsignal hörs.
4. Ställ in maträtten.
5. Det är möjligt att ändra längden på den önskade tiden med knapparna
“+”
eller
“+”
“-”
.
6. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta.
7. När den inställda tiden har gått ut stängs ugnen av automatiskt, i teckenfönstret visas och en ljudsignal hörs.
Pizza
Funktion med fast temperatur på 250 °C som är lämplig för bakning av pizza.
1. Vrid ratten
# till symbolen .
2. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta.
3. Indikatorn i höjd med på panelen släcks då temperaturen nått 250 °C. 12 minuter (fabriksinställt) kommer att blinka på
displayen och en ljudsignal hörs.
4. Ställ in maträtten.
5. Det är möjligt att ändra längden på den önskade koktiden med knapparna
“+” “-”
.
6. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta.
7. När den inställda tiden har gått ut stängs ugnen av automatiskt, i teckenfönstret visas och en ljudsignal hörs.
Display

Ratt för val av funktion
Programmeringsknapp: (“set”)
!
Bekräfta-knapp (“ok”)
"
Knappar för ändring av tid (
“-”
“+”
)
#
Ugnens termostatratt
1
2
5
3
4
BRUKSANVISNING FÖR ANVÄNDNING AV NUTID ELEKTRONISK TIMER
SE
“Pyrolys”-funktion
1. Vrid ratten
till funktionen automatisk Pyrolys , under 2 sekunder visas i displayen
Cln
(rengöring); en minimitid
om
1:30
timmar ställs automatiskt in.
2. För att ändra längden på rengöringscykeln, använd knapparna
“+” “-”
. Maximal programmeringstid är 3 timmar.
För att ställa in det klockslag då pyrolysen skall vara klar, gör så som följer:
1. Tryck på knappen “set” för att ställa in tiden då pyrolysen skall avslutas.
indikatorn tänds i höjd med symbolen .
2. Ställ in klockslag för då pyrolysen skall vara klar med hjälp av knapparna
“+” “-”
.
3. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta tiden då pyrolysen skall avslutas.
Ugnen kommer automatiskt att starta vid slutet av pyrolysen minus (förinställd) tid för cykeln.
På displayen tänds indikatorerna över symbolerna .
4. Tryck på knappen “set” för att öka den tid som pyrolysen skall ta, och ställ in den nya tiden med hjälp av knappen
“+”
.
5. Tryck på OK-knappen för att bekräfta inställningen.
När den inställda tiden har gått ut stängs ugnen av automatiskt, i teckenfönstret visas .
6. Tryck på “ok” för att stänga av ljudsignalen.
7. Vrid ratten
till ”0”: På displayen visas på nytt aktuell tid.
Äggklocka
Det går endast att använda äggklockan när ugnen inte är i funktion. Den längsta tid som kan ställas in är 6 timmar.
Gör så här för att ställa äggklockan:
1. Se till att funktionsratten
står i läge
“0”
. På displayen visas tiden på dagen.
2. Tryck på “set”-knappen. indikatorn tänds i höjd med symbolen .
Tryck på knapparna
“-”
eller
“+”
för att ställa in önskad tid.
3. Tryck på “ok”-knappen för att bekräfta valet.
När inställd tid har löpt ut:
Hörs en ljudsignal och på displayen blinkar .
Tryck på “ok”-knappen”: ljudsignalen upphör. I teckenfönstret visas aktuell tid.
Barnspärr :
1. Efter att ha placerat rattarna och # på “0”, tryck samtidigt på knapparna
“-”
och
“+”
under 3 sekunder.
Anmärkning:
Aktivering av funktionen LOCK signaleras med en ljudsignal, och på displayen visas symbolen .
Då spärren har ställts in, återgår displayen till att visa tiden.
2. Då barnskyddet är aktiverat kan inga av ugnens funktioner användas.
3. För att stänga av funktionen, repetera sekvensen under punkt 1.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA 601 237 48 Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för