Ugnens betjäning14
Användning av u gnsfunktionerna
Följande funktioner finns att välja:
Köttprogram
Ugnsfunktion Användning
VÅT ÅNGA För frukt, grönsaker, fisk, potatis, ris, pasta, kött m.m.
INTERVALL PLUS För rätter som innehåller mycket fuktighet och för uppvärm-
ning av maträtter.
INTERVALL ÅNGA För bakning och stekning samt för uppvärmning av kalla och
djupfrysta rätter.
VARMLUFT För bakning på upp till tre nivåer samtidigt.
Ställ in ugnstemperaturen 20-40 °C lägre än vid Över-/under-
värme.
VARMLUFT MED
ÅNGA
För energisparande bakning och tillagning på en nivå av över-
vägande torra bakverk samt puddingar i formar.
PAJ-PIZZA LÄGE För bakning på en nivå av rätter som skall ha en stark färg och
en knaprig botten.
Ställ in ugnstemperaturen 20-40 °C lägre än vid Över-/under-
värme.
LÅGTEMPSTEK. För stekning av låga stekar, filéer och tjock biffar
ÖVER-UNDERVÄR-
ME
För bakning och stekning på en nivå.
GRATINERING För stekning av större köttstycken eller fågel på en nivå.
Funktionen lämpar sig också för att gratinera och ugnsbaka
MAXGRILL För grillning av platta livsmedel i större mängd och för rost-
ning av bröd.
MINGRILL För grillning av platta livsmedel som läggs i mitten på gallret
och för rostning av bröd.
VARMHÅLLNING För varmhållning av maträtter.
UPPTINING För upptining av till exempel tårtor, smör, bröd, frukt eller an-
dra frusna livsmedel.
UNDERVÄRME För efterbakning av kakor med knapriga bottnar.
Köttprogram
med viktangivelse
Användning Viktområde
FÅGEL Kyckling, anka, gås 0,9 till 4,7 kg
FLÄSKKARRE Grisstek, bog 1,0 till 3,0 kg
NÖTBOG U.BEN Nötstek 1,0 till 3,0 kg
KALVBOG Kalvstek 1,0 till 3,0 kg
VILTBOG Hjort, rådjur, kanin 1,0 till 3,0 kg