83
FÄRG PÅ BRÖDSKORPAN
• Genom att trycka på knappen färg på brödskorpan ghh kan du flytta pilen överst på displayen till
ljus g, medium h eller mörk h färg.
• Ljus g (display = L ), medium h (display = P ), mörk h (display = H )
• Denna funktion finns bara för programmen 1, 2, 3 och 5.
STORLEK
• Genom att trycka på knappen storlek FGH kan du flytta pilen nederst på displayen till storlekarna
liten F (500 g), medium G (750 g) eller stor H (1 kg).
• Måtten på storlekarna är ungefärliga – tänk dig att storleken är liten, medium och stor.
• Denna funktion finns bara för programmen 1, 2, 3, 5 och 8.
TIMERN
1. Använd timern om du vill ställa in sluttid för tidsinställd bakning upp till 13 timmar framåt
(inberäknat recepttid).
2. Denna funktion finns bara för programmen 1, 2, 3 och 5.
3. Använd inte timern om receptet innehåller färsk mjölk, yoghurt, ost, ägg, frukt, lök eller någonting
annat där kvaliteten skulle kunna försämras under några timmar i en varm och fuktig omgivning.
4. När man blandar ingredienser och låter de stå under en viss tid går det inte att undvika att de
reagerar på varandra, särskilt i en varm och fuktig omgivning.
5. Använd inte frukt eller andra ingredienser med hög fukthalt.
6. Tillsätt nötter och russin efter mjölet.
7. Ställ in önskad sluttid för bakningen, till exempel 1800.
8. Kontrollera vad klockan är när du startar timern., till exempel 0700.
9. Räkna ut skillnaden mellan de båda tiderna, till exempel 11 timmar (hours).
10. Använd knapparna +/- om du vill ändra den tid som visas på displayen och som du just har räknat ut
(till exempel 11 timmar).
11. Varje gång du trycker på knapparna +/- ändras tiden på displayen med 10 minuter.
12. Du kan inte minska tiden till mindre än programtiden.
13. Den längsta tiden för timerinställningen är 13 timmar.
STARTA APPARATEN
• Starta programmet genom att trycka in knappen I.
• Apparaten ger en signal.
• Displayen börjar nedräkningen, och när det är färdigt hörs en signal.
• Om du använder program 3 kommer knådningen inte att börja förrän efter 30 minuter eftersom
ingredienserna först värms upp.
• Kontrollera degen (genom apparatens fönster) efter 30 minuters knådning.
• Om du ser några ingredienser som inte har knådats in utan blivit kvar längs kanterna på bakformen
bör du öppna locket, skrapa ned ingredienserna i degen med en degspade och sedan stänga locket
igen.
• Skrapa bara på kanterna för att undvika kontakt med degblandaren.
FÄRDIG?
• Stäng av apparaten genom att trycka på knappen I och hålla den kvar under 2 sekunder.
• Ta helst ut brödet så snart som det är färdigt, det ger bäst resultat.
• Om du inte stänger av apparaten hålls brödet varmt under en timme.
• Därefter ger apparaten signal 10 gånger innan den stängs av.
• Dra ur sladden på apparaten.
• Ånga och varm luft strömmar ut när du tar av locket.
• Använd ugnshandskar.
• Öppna locket.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE