SE14
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Nivåanvändning
(indikerar erfarenhet och tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speci-
ellt för vatten eller för att snabbvärma kokvätskor
8-9 Fritera - koka
Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera djup-
frysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
7-8
Bryna - fräsa - koka -
griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga och gril-
jera (för kortare period, 5-10 minuter).
6-7
Bryna - koka - stuva -
fräsa - griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande, tillaga och
griljera (för medellång period, 10-20 minuter), förvärma
tillbehör
Medeleffekt
4-5
Koka - stuva - fräsa -
griljera
Perfekt för att stuva, hålla rätter småkokande, tillaga (för
längre period). Fräsa ihop pasta med såsen
3-4
Koka - småkoka -
koka ihop - fräsa ihop
pasta med såsen
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med
vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk), för att fräsa ihop
pasta med såsen
2-3
Perfekt för långkok (volym under 1 liter: ris, såser, grytor,
fisk) med vätskor (t ex vatten, vin, buljong, mjölk)
Låg effekt
1-2
Smälta - tina -
varmhålla - fräsa ihop
Perfekt för att mjukgöra smör, försiktigt smälta choklad,
tina små mängder frusna livsmedel eller för att varmhålla
varmrätter (t ex såser, soppa, minestrone-soppa)
1
Perfekt för att varmhålla nytillagade maträtter, värma
risotto, och för att hålla temperaturen på uppläggnings-
fat (med tillbehöret för induktion)
OFF Nolleffekt Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan finnas
värme kvar i plattorna, detta markeras med H).
Funktion Beskrivning av funktionen
Funktionen
småkoka
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en maträtt småkoka under längre perio-
der. Perfekt för att koka köttfärssås, tomatsås, soppa, monestrone-soppa, och
håller en kontrollerad konstant temperatur (även bra för vattenbad). Gör att du
undviker att det kokar över och bränner fast i botten på kastrullen, typiska pro-
blem med denna typ av tillagning. Använd denna funktion efter det att maträt-
ten kokat upp.
Smältfunktion
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en skör produkt sakta smälta utan att
dess arom går förlorad (choklad, smör etc).
Funktionen
uppkokning
Känner automatiskt av då vattnet kokar och reducerar effektnivån för att hålla
vattnet kokande fram till dess du tillsätter livsmedel. Då vattnet når kokpunkten
hörs en ljudsignal, och du kan tillsätta önskade ingredienser (sås, pasta, ris,
grönsaker, kött och fisk som skall kokas), men även hemlagade konserver eller
tillbehör som skall steriliseras.
Flexibel zon
En funktion som kombinerar två kokzoner och som gör det möjligt att använda
rektangulära och ovala behållare och pannor över hela området. För att grilla
stora bitar matvaror eller stora mångder varor (fisk, grillspett, grönsaker, biffar,
varmkorv).
För tillagning i kastrull/fiskkastrull/stekjärn, för recept på rullader, hel fisk oftast
med sås eller skysås