SE13
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Nivåanvändning
(indikerar erfarenhet och tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speci-
ellt för vatten eller för att snabbvärma kokvätskor
8-9 Fritera - koka
Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera djup-
frysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
7-8
Bryna - fräsa - koka -
griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga och gril-
jera (för kortare period, 5-10 minuter).
6-7
Bryna - koka - stuva -
fräsa - griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande, tillaga och
griljera (för medellång period, 10-20 minuter), förvärma
tillbehör
Medeleffekt
4-5
Koka - stuva - fräsa -
griljera
Perfekt för att stuva, hålla rätter småkokande, tillaga (för
längre period). Fräsa ihop pasta med såsen
3-4
Koka - småkoka -
koka ihop - fräsa ihop
pasta med såsen
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med
vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk), för att fräsa ihop
pasta med såsen
2-3
Perfekt för långkok (mindre än en liter i volym: ris, såser,
grytor, fisk) med vätskor (t ex vatten, vin, buljong, mjölk)
Låg effekt
1-2
Smälta - tina -
varmhålla - fräsa ihop
Perfekt för att mjukgöra smör, försiktigt smälta choklad,
tina små mängder frusna livsmedel
1
Perfekt för att varmhålla små portioner nytillagade mat-
rätter eller för att varmhålla varmrätter och värma risotto
OFF Nolleffekt Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan finnas
värme kvar i plattorna, detta markeras med H).
Funktion Beskrivning av funktionen
Funktionen
småkoka
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en maträtt småkoka under längre perio-
der. Perfekt för att koka köttfärssås, tomatsås, soppa, minestrone-soppa, och
håller en kontrollerad konstant temperatur (även bra för vattenbad). Gör att du
undviker att det kokar över och bränner fast i botten på kastrullen, typiska pro-
blem med denna typ av tillagning.
Använd denna funktion efter det att maträtten kokat upp.
Smältfunktion
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en skör produkt sakta smälta utan att
dess arom går förlorad (choklad, smör etc).
Funktionen
uppkokning
Känner automatiskt av då vattnet kokar och reducerar effektnivån för att hålla
vattnet kokande fram till dess du tillsätter livsmedel. Då vattnet når kokpunkten
hörs en ljudsignal, som betyder att du skall tillsätta önskade ingredienser (sås,
pasta, ris, grönsaker, kött och fisk som skall kokas), men även hemlagade kon-
server eller tillbehör som skall steriliseras.
Flexibel zon
En funktion som kombinerar två kokzoner för att få en extra stor kokzon, för rek-
tangulära och ovala behållare och grillpannor.
För att grilla stora bitar eller stora mängder varor (fisk, grillspett, grönsaker, bif-
far, varmkorv).
För tillagning i kastrull/fiskkastrull/stekjärn, för recept på rullader och hel fisk,
oftast med sås eller buljong.