SV81
EFFEKTTABELL
Effektnivå Typ av tillagning Använd nivå
(indikationen skall förstås integreras med din erfarenhet och dina
tillagningsvanor)
Maxeffekt
Boost Värma upp snabbt
Perfekt för att snabbt få maträtten till kokpunkten, speciellt för vatten eller för att snabbvärma
kokvätskor
8-9 Fritera - koka Perfekt för att bryna, starta en tillagning, fritera djupfrysta livsmedel, snabbkoka
Hög effekt
7-8 Bryna - fräsa - koka - griljera Perfekt för att fräsa, hålla rätter kokande, tillaga och griljera (för kortare period, 5-10 minuter)
6-7
Bryna - koka - ånga - fräsa -
griljera
Perfekt för att fräsa, hålla rätter småkokande, tillaga och griljera (för medellång period, 10-20
minuter), förvärma tillbehör
Medeleffekt
4-5 Koka - ånga - bryna - griljera
Perfekt för att ånga, hålla rätter småkokande, tillaga (för längre period). Fräsa ihop pasta med
såsen
3-4
Koka - småkoka - koka ihop -
fräsa ihop pasta med såsen
Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk), för
att fräsa ihop pasta med såsen
2-3 Perfekt för längre kokning, (ris, såser, grytor, fisk) med vätska (t ex vatten, vin, buljong, mjölk)
Låg effekt
1-2
Smälta - tina - varmhålla -
fräsa ihop
Perfekt för att mjukgöra smör, försiktigt smälta choklad, tina små mängder frusna livsmedel
1
Perfekt för att varmhålla små portioner nytillagade maträtter eller för att varmhålla varmrätter
och värma risotto
OFF Nolleffekt Avställningsyta
Spishällen är i stand-by eller avstängd (det kan finnas värme kvar i plattorna, detta markeras
med H)
Funktion Beskrivning av funktionen
Simmering
Ställer in korrekt effektnivå för att låta en maträtt småkoka under längre perioder. Perfekt för att koka köttfärssås, tomatsås,
soppa, monestrone-soppa, och håller en kontrollerad konstant temperatur (även bra för vattenbad). Gör att du undviker att
det kokar över och bränner fast i botten på kastrullen, typiska problem med denna typ av tillagning.
Använd denna funktion efter det att maträtten kokat upp.
Melting Ställer in korrekt effektnivå för att låta en skör produkt sakta smälta utan att dess arom går förlorad (choklad, smör etc).
Uppkokning
Känner automatiskt av då vattnet koker och reducerar effektnivån för att hålla vattnet kokande fram till dess du tillsätter
livsmedel. Då vattnet koker hörs en ljudsignal, och du kan då tillsätta dina livsmedel (ingredienser som pasta, ris, grönsaker,
kött eller fisk som skall kokas), men även konserver eller saker som skall steriliseras.
Multizone
En funktion som kombinerar två kokzoner och som gör det möjligt att använda rektangulära och ovala behållare och pannor
över hela området.
För att grilla stora bitar matvaror eller stora mångder varor (fisk, grillspett, grönsaker, biffar, varmkorv).
För tillagning i kastrull/fiskkastrull/stekjärn, för recept på rullader, hel fisk oftast med sås eller skysås.