degblandaren
blandarverktygen och några användningsområden
spade
●
För att göra mjuka kakor, småkakor, pajdeg, glasyr, petit-chouer och
potatismos.
visp
●
För ägg, grädde, pannkakssmet, pösig sockerkaka, maräng,
ostkaka, fromage, sufflé. Använd inte vispen för tyngre blandningar
(t.ex. för att röra fett och socker). Då kan den skadas.
degkrok
●
För jäsdegar.
använda matberedaren
1 Tryck ned spärrspaken för huvudet och lyft upp huvudet tills det
låser på plats.
sätta i ett redskap 2 Välj ett redskap och tryck ned det i redskapsuttaget .
●
Kontrollera alltid att brickan är monterad på degkrokens arm innan du
för in den i uttaget. När armen är införd ska brickan fästas mot uttaget
för att förhindra att mat tränger in.
3 Placera skålen på basenheten och vrid den medurs tills den låser på
plats .
4 Tryck ned spärrspaken för huvudet och sänk ned huvudet tills
det låser på plats.
5 Anslut nätkabeln och slå på apparaten. Ställ hastighetsreglaget
i önskat läge. Stäng av genom att ställa reglaget i läge ‘0’.
●
Använd puls P för stötvis körning
6 Dra ut nätkabeln.
avlägsna ett redskap 7 Lyft upp huvudet och håll fast det medan du drar ut redskapet ur
uttaget.
viktigt
●
Det är normalt att blandarhuvudet rör sig litet vid
blandning av tunga laster, t.ex. bröddegar.
●
Om huvudet är upplyft under körning stannar apparaten direkt. Starta
om den genom att sänka ned huvudet, ställa hastighetsreglaget i läge
off, vänta ett par sekunder och därefter
ställa in hastigheten igen. Nu ska apparaten direkt fungera igen.
●
Om det blir avbrott i strömförsörjningen till apparaten och den stannar,
ställer du hastighetsreglaget i läge off, väntar ett par sekunder och
ställer in hastigheten på nytt. Nu ska apparaten direkt fungera igen.
●
Apparaten fungerar inte om inte alla uttagslock är korrekt
monterade på den.
●
Om du hör att apparaten arbetar trögt ska du stänga av den och
avlägsna en del av innehållet eller sänka hastigheten.
63