degblandaren
blandarverktygen och några användningsområden
visp
●
För att göra mjuka kakor, småkakor, pajdeg, glasyr, petit-chouer
och potatismos.
ballongvisp
●
För ägg, grädde, pannkakssmet, pösig sockerkaka, maräng,
ostkaka, fromage, sufflé. Använd inte vispen för tyngre blandningar
(t.ex. för att röra fett och socker). Då kan den skadas.
degkrok
●
För jäsdegar.
hur du använder din degblandare
1 Lyft frigöringsspaken för huvudet längst bak på apparaten
samtidigt som du lyfter huvudet tills det låses i det höjda läget .
sätta i ett redskap 2 Tryck uppåt tills det stannar och vrid sedan .
3 Montera skålen på basen. Placera handtaget rakt ovanför
symbolen för olåst läge . Vrid sedan försiktigt skålen medurs tills
handtaget befinner sig rakt ovanför symbolen för låst läge .
Använd INTE överdriven kraft och dra INTE åt för hårt .
4 Lyft frigöringsspaken för huvudet längst bak på apparaten
samtidigt som du sänker mixerhuvudet.
5 Anslut till nätuttaget. Indikatorlampan på mixern börjar lysa.
6 Slå på mixern genom att vrida hastighetsreglaget till önskad
inställning.
ta bort ett redskap 7 Genom att vrida och ta bort.
viktigt
●
Om huvudet är upplyft under körning stannar apparaten direkt.
Starta om den genom att sänka ned huvudet, ställa
hastighetsreglaget i läge off, vänta ett par sekunder och därefter
ställa in hastigheten igen. Nu ska apparaten direkt fungera igen.
●
När mixerhuvudet är höjt släcks indikatorlampan för mixern. När
huvudet är sänkt lyser lampan vilket indikerar att mixern är klar att
användas.
tips
●
Koppla av maskinen och skrapa skålen med en spatel om så
behövs.
●
Använd vändningsläget för långsam sammanblandning av
ingredienser, exempelvis när du blandar ned mjöl och frukt i en
kaksmet. Vrid bara reglaget till . Mixern körs på långsam
hastighet cirka 2
1
⁄2 varv och pausar sedan. Detta upprepas
ytterligare 20 gånger och sedan stannar den. För då tillbaka
reglaget till avstängningsläget ”O”.
●
Ägg går lättast att vispa om de är i rumstemperatur.
●
Innan du vispar äggvitor måste du se till att vispen och skålen är
helt fria från fett och äggula.
●
Använd kalla ingredienser för pajdeg, såvida det inte står något
annat i receptet.
●
Om du ska röra fett och socker till kakdeg får fettet inte vara
kylskåpskallt. Låt det stå framme eller värm det först.
58