45
• Skilj enheterna från elnätet innan någon typ
av underhållsarbete utförs.
• Låt inte barn vistas i närheten av enheterna
när de är i funktion.
• Reparationer och ändringar på enheterna får
endast göras av behörig fackman.
• Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
spishällen inte berör de varma delarna.
Vanlig elektrisk häll / glaskeramikhäll
• Sätt inte på kokplattorna/kokzonerna om
det inte står något kokkärl på dem.
• Spishällen har kokplattor/kokzoner i olika
storlekar. Använd kokkärl vars botten
antingen har en lika stor eller något större
diameter än kokplattans/kokzonens
diameter. Använd kokkärl med flat botten.
Om kokkärl med konkav eller konvex botten
används kan spishällen skadas.
• Använd inte spishällen som arbets- eller
avställningsyta.
• Lämna inte enheten utan uppsikt när du
steker mat - tänk på brandrisken.
Speciella rekommendationer för
glaskeramikhällar
• Använd inte glaskeramikhällen om ytan i
glaskeramik går sönder till följd av hårda slag
eller stötar (om ett föremål skulle falla ned på
den, t.ex.), utan tillkalla omedelbart Service.
• Ställ inte mat som är förpackad i
aluminiumfolie, plastbehållare eller tyg på de
varma kokzonerna.
• Dra inte kokkärl över glaskeramikytan - risk
att det blir repor.
• Undvik att spilla socker och liknande ämnen
på hällen. Om så krävs rengör du hällen
noggrant. Följ rengörings- och
underhållsanvisningarna i denna handbok.
Förklaring om överensstämmelse CE
• Dessa enheter är avsedda att komma i
kontakt med livsmedel och är tillverkade i
överensstämmelse med direktiv 89/109/EEC.
• Dessa enheter är endast avsedda att
användas för matlagning. All annan typ av
användning av enheterna (till exempel för
rumsuppvärmning) är olämplig och kan
vara farlig.
• Denna enhet designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
• Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
72/23/EEC.
• Skyddskraven i EMC-direktiv 89/336/EEC.
• Kraven i direktiv 93/68/EEC.
• Denna enhet uppfyller kraven för
brandskyddskategori klass “Y” .
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA FÖRSLAG