• Säkerställ vid tillagning/uppvärmning av
maträtter att en lägsta temperatur på
70 °C uppnås. Beakta därför effekt- och
tidangivelserna i tabellerna. Använd inte
en kvicksilver- eller vätsketermometer för
att mäta temperaturen på livsmedel.
• Mat som värms upp med mikrovågor
sprider värme till kokkärlet. Använd gryt-
lappar eller motsvarande skydd!
• Tillaga inte rätter för länge genom att stäl-
la in för stark effekt och för lång tid. Ma-
ten kan torka eller brännas vid på vissa
ställen.
• Ugnsutrymmet, grillelementet och tillbe-
hören blir heta under tillagning. Hantera
dem försiktigt och använd grytlappar eller
motsvarande skydd. Risk för brännska-
dor föreligger!
• Metallföremål måste vara minst 2 cm från
produktens innerväggar och lucka. An-
nars kan gnistor uppstå och produkten
skadas.
• Använd aldrig aluminiumfolie om du inte
fått särskilda instruktioner.
• Låt ingenting fastna mellan luckan och
dess ram.
• Håll alltid luckans tätning, tätningsytorna
och produktens insida rena. Smuts inuti
produkten kan ge upphov till farliga situa-
tioner.
• Förvara inte brännbara material i ugnen.
Dessa kan fatta eld när ugnen sätts på.
• Värm alltid barnmat i burkar eller flaskor
med locket avtaget. Rör om eller skaka
ordentligt efter uppvärmning. Säkerställ
att temperaturen inte är för hög innan du
matar barnet med barnmaten.
Använd inte produkten:
• För att koka sniglar eller ägg med skalet
på – de kan gå sprängas. För stekta ägg,
stick först hål på äggulan.
• För att värma upp matlagningsolja (för
fondue eller fritös) eller drycker med hög
alkoholhalt. Självantändning! Explo-
sionsrisk!
• För att värma upp tätt förslutna behållare,
t.ex. konservburkar, flaskor eller burkar
med skruvlock.
• För att torka djur, textilier, vete- eller gelé-
kuddar och andra brännbara material.
Brandrisk!
• Med kokkärl gjorda av porslin, keramik
eller lergods som har små hål, t.ex. på
handtagen, eller oglaserad botten. Fukt
som kommer in i hålen kan göra att kok-
kärlet spricker när det värms upp.
Underhåll och rengöring
• Stäng av produkten och koppla loss den
från eluttaget före underhåll.
• Se till att produkten har kallnat före un-
derhåll. Det finns risk att bränna sig. Det
finns även risk för att glasen kan spricka.
• Var noga med att alltid hålla produkten
ren. Ansamling av fett eller andra matres-
ter kan orsaka brand.
• Regelbunden rengöring förhindrar att ug-
nens ytmaterial skadas.
• Använd en djup bakplåt för mycket mjuka
kakor, för att förhindra att fruktsaft lämnar
fläckar som inte går bort.
• Både för din egen och produktens säker-
het ska produkten alltid rengöras med
milt handdiskmedel och vatten. Använd
inte brandfarliga produkter eller produkter
som kan orsaka korrosion.
• Rengör inte produkten med ång- eller
högtryckstvätt, vassa föremål, rengör-
ingsmedel med slipeffekt, repande svam-
par eller fläckborttagningsmedel.
• Om du använder ugnsspray ska du följa
tillverkarens anvisningar.
• Rengör aldrig glasluckan med slipande
rengöringsmedel eller en metallskrapa.
Innerglasets värmebeständiga yta kan
spricka och gå sönder.
• När luckans glas skadas blir de sköra
och kan gå sönder. De måste bytas.
Kontakta ett servicecenter.
• Rengör inte katalytisk emalj (om sådan
finns).
Brandrisk
• Öppna luckan försiktigt. Användning av
ingredienser som innehåller alkohol kan
producera en blandning av luft och alko-
hol. Det finns då risk för brand.
• Låt inte gnistor eller öppna lågor komma
nära produkten när du öppnar luckan.
• Placera inte brandfarliga produkter eller
föremål som är våta av brandfarliga pro-
dukter och/eller föremål som lätt smälter
(av plast eller aluminium) i, i närheten av
eller på produkten.
Ugnslampa
• Lamporna som används i den här pro-
dukten är speciallampor som endast är
4 electrolux