45
Före installationen
Rådgör i varje enskilt fall med lokalt ansvarig
sotare, som kan bedöma husets ventila-
tionssystem i sin helhet och föreslå lämpliga
åtgärder för ventilationen.
Om köksäkten körs enbart med cirkulations-
drift, kan den användas utan begränsningar.
Gamla apparater ska inte betraktas som
avfall utan värde.
Råmaterial av intresse från gamla apparater
kan återvinnas och återanvändas.
Innan apparaten kasseras ska den göras
obrukbar.
Denna apparat är märkt enligt Europapar-
lamentets och -rådets direktiv 2002/96/EG
angående Elektriskt och Elektroniskt Avfall
(WEEE).
En korrekt kassering av denna produkt bidrar
till att förhindra potentiella, negativa kon-
sekvenser för miljön och människan, som i
annat fall kan bli följden om produkt avfalls-
hanteras på olämpligt sätt.
Symbolen nns på produkten eller i
medlevererade dokument och indikerar att
denna apparat inte får hanteras som normalt
hushållsavfall. Produkten ska istället läm-
nas in till lämpliga uppsamlingsstationer
för återvinning av elektrisk och elektronisk
utrustning.
Skrotning av produkten ska ske i enlighet
med lokala miljöbestämmelser beträffande
avfallshantering.
För ytterligare detaljer beträffande avfalls-
hantering, återanvändning och återvinning av
denna produkt, var god kontakta lokala myn-
digheter, ortens avfallshantering för normalt
hushållsavfall eller affären där produkten
inhandlats.
Den nya apparaten levereras i ett
skyddsemballage.
Alla emballagematerial är miljövänliga och
kan återvinnas.
Var vänlig att värna om miljön genom att sor-
tera emballagematerialet på ett korrekt sätt.
Kontakta din återförsäljare eller lokala myn-
digheter beträffande gällande avfallshante-
ringsmetoder.
Köksäkten kan användas såväl som
utblåsversion som återcirkulationsversion.
Montera alltid äkten mitt över spishäll-
en.
Viktig information
Livsfara
Förbränningsgaser som sugs tillbaka kan
orsaka förgiftning.
Sörj alltid för en god lufttillförsel om enheten
körs i frånluftsdrift i närheten av en eldstad
som utnyttjar inomhusluften.
Eldstäder som är beroende av rumsluft (t.ex.
värmeapparater som drivs med gas, olja, ved
eller kol, genomströmningsapparater, varm-
vattenberedare) tar sin förbränningsluft ur
det utrymme där enheten är installerad och
leder ut avgaserna i det fria via en avgasan-
läggning (t.ex. skorsten).
När en köksäkt är igång dras rumsluften
från köket och intilliggande rum - om tillräck-
lig tilluft saknas uppstår undertryck. Giftiga
gaser sugs då tillbaka från skorstenen eller
utloppsschaktet och in i bostadens rum.
■ Därför måste man se till att det nns
tillräckligt med tilluft.
■ Enbart ett ventilationsgaller för till-/frånluft
säkerställer inte att gränsvärdena upprätt-
hålls.
Säker drift är möjlig endast om undertrycket
i det rum där eldstaden benner sig inte
överskrider 4 Pa (0,04 mbar). Detta uppnår
du genom att låta den luft som krävs för
förbränningen strömma till genom öppningar
som inte går att stänga, t.ex. dörrar, fönster,
genom ventilationsgaller för tilluft/frånluft
eller med hjälp av andra tekniska åtgärder.
Installation Instructions
Monteringsanvisningar: