Russell Hobbs 20940-56 Användarmanual

Kategori
Fondues, finsmakare
Typ
Användarmanual
instructions 2
Bedienungsanleitung 4
mode d’emploi 6
instructies 8
istruzioni per l’uso 10
instrucciones 12
instruções 14
brugsanvisning 16
bruksanvisning (Svenska) 18
bruksanvisning (Norsk) 20
käytohjeet 22
инструкции (Русский) 24
pokyny (Čeština) 26
pokyny (Slovenčina) 25
instrukcja 30
upute 32
navodila 34
οδηγίες 36
utasítások 38
talimatlar 40
instrucţiuni 42
инструкции (Български) 44
47
18
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du
överlåter apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
A VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
1 Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och uppåt
och av personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental
förmåga eller med bristande erfarenhet och kunskap, om
personerna i fråga är under uppsikt och har fått anvisningar om
hur apparaten fungerar och om de har förstått vilka risker som
användningen kan medföra. Barn ska inte leka med apparaten.
Rengöring och användarunderll ska inte utföras av barn, såvida
de inte är över 8 år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel
utom räckhåll för barn under 8 år.
` Sänk inte ned apparaten i någon vätska.
¬ Apparatens utsida blir varm.
2 Anslut inte apparaten genom en extern timer eller ärrkontroll.
3 Använd inte apparaten nära eller under lättantändligt material
(t.ex. gardiner).
4 Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren,
serviceombud eller någon med liknande kompetens för att
undvika skaderisker.
5 Basplatta och gryta hör ihop, använd därför inte någon del separat.
6 Använd inte apparaten för några andra ändamål än sådana som beskrivs i denna
bruksanvisning.
7 Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
endast för hushållsbruk
C FÖRBEREDELSE
1 Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
2 Vid tillagning med olja ska grytan fyllas mellan markeringarna för MIN (350 ml) och MAX (800
ml).
3 Vid tillagning med ost eller buljong ska grytan bara fyllas till hälften.
4 Sätt stickproppen i vägguttaget.
5 Vrid temperaturreglaget till 5.
6 Signallampan tänds och kommer sedan att omväxlande tändas och släckas allteftersom
termostaten stabiliseras.
7 Använd inte apparaten förrän termostatlampan har släckts.
8 Ställ grytan på basplattan.
9 För fondue med olja/buljong:
a) Placera gaffelhållaren uppe på grytan för att ha gafflarna på plats under tillagningen.
b) Gör i ordning såsen.
c) Gör i ordning ingredienserna och sätt dem på gaffeln.
d) Doppa ingredienserna i olja/buljong i 2-4 minuter.
19
bruksanvisning (Svenska)
, Kontrollera att alla ingredienserna är helt tillagade före servering.
10 För andra typer av fonduer:
a) r i ordning fonduen.
b) Gör i ordning ingredienserna och sätt dem på gaffeln.
c) Doppa ingredienserna i fonduen.
C SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
11 Dra ur sladden till apparaten och låt apparaten svalna.
12 Kassera innehållet i grytan efter en gångs användning. Återanvänd ingenting, det skulle
bara förstöra smaken.
13 Torka av yttersidorna med en fuktig trasa.
14 Diska avtagbara delar för hand.
` Dessa delar kan diskas i diskmaskin.
15 Apparatens ytbehandling kan skadas om man använder diskmaskin.
16 Detta kan endast eventuellt medföra ytlig påverkan som inte inverkar på apparatens
funktion.
W
MILJÖSKYDD
För att undvika miljö- och hälsoproblem som beror på farliga ämnen i elektriska och
elektroniska produkter får inte apparater som är märkta med denna symbol kastas tillsammans
med osorterat hushållsavfall utan de ska tillvaratagas, återanvändas eller återvinnas.
recept
Recepten gäller för 6 portioner. Tillaga inte mindre mängd än 3 portioner.
g = gram p = nypa c = klyfta/klyftor
m = milliliter t = tesked (5 ml)
ostfondue
225 g Beaufortost (gruyèretyp) 425 m torrt vitt vin
225 g emmentalerost 1 c vitlök
225 g comté- eller gruyèreost 1 p svartpeppar
1 p malen muskotnöt vitt bröd
Gnid in grytan med vitlöksklyftan. Häll vinet i grytan och värm under 610 minuter. Riv osten.
Rör i osten efter hand till en jämn blandning. Tillsätt peppar och riven muskotnöt. Skär brödet i
kuber. Doppa brödet i fonduegrytan. Minska värmen efter hand under måltiden.
kinesisk fondue
350 g oxfilé 350 g fläskfilé
750 m kycklingbuljong 1 selleri
2 t sojasås ¾ t asiatisk kryddblandning (5 kryddor)
1 c vitlök ½ lök
10 g torkad shiitakesvamp (blötlägg svampen kvällen före)
Skär köttet i tunna "gaffelfärdiga" skivor. Lägg övriga ingredienser i grytan. Låt koka under
omrörning. Sänk värmen. Sjud i 10 minuter. Doppa köttet i fonduegrytan tills det är färdiglagat.
recept finns på vår webbsida:
http://www.russellhobbs.com/ifu/552016
bilder
1 gaffelhållare
2 gryta
3 handtag
4 basplatta
5 temperaturreglage
6 signallampa
7 gaffel
` kan diskas i diskmaskin
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20940-56 Användarmanual

Kategori
Fondues, finsmakare
Typ
Användarmanual