IKEA 30074216 Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

FRAMTID CG7 / DATID CG7 PRODUKTBLAD
SE
5019 610 66049/C
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Kontrollpanel
2. Ventilationsöppning
3. Grillelement
4. Bakre ugnslampa
5. Fläkt
6. Nedre värmeelement
7. Ugnslucka
UGN
SPISHÄLL
a. Snabb brännare
b-c. Halvsnabba brännare
d. Extra brännare
e. Brännare med trippelring
Långpanna: 2 galler:
1
2
3 4 5 6 7 8 9
1. Ratt för programmering av koktid
2. Ratt för val av funktion
3. Orange kontrollampa för termostat
4. Ratt för val av funktion
5. Vred till den främre brännaren till vänster *
6. Vred till den bakre brännaren till vänster *
7. Vred till brännaren i mitten *
8. Vred till den bakre brännaren till höger *
9. Vred till den främre brännaren till höger *
* Spishällens vred är inte utbytbara. Efter rengöring och
underhåll måste varje vred sättas tillbaka på sin
ursprungliga plats.
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens orange kontrollampa slocknar och
tänds sedan när inställd temperatur har uppnåtts.
PROGRAMMERARE FÖR KOKTIDEN
Med hjälp av programmeraren går det att ställa in koktider mellan 1 och 120 minuter.
Välj först funktion, och ställ sedan in koktiden genom att vrida vredet medsols till önskad
koktid. När den inställda koktiden har gått ut stängs ugnen av och programmeraren blir kvar
i läge “0”. När ugnen skall användas manuellt, dvs. utan inställning av koktid, måste
programmeraren stå på symbolen .
Observera: Ugnen tänds inte när programmeraren står på “0”.
För att sätta på ugnen ställ programmeraren på symbolen eller ställ in koktiden.
Vid koktidens slut:
Vrid tillbaka vreden till läge “0”.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0UGNEN AV
-
UGNSLAMPA
När vredet står i detta läge lyser ugnslampan alltid under användningen av ugnen.
UPPTINING MED
FLÄKT
I detta läge cirkulerar rumstempererad luft runt den djupfrysta maten som tinas utan
att proteinhalten ändras.
ÖVER- OCH
UNDERVÄRME
Värmeelementen i ugnens tak och golv är på (över- och undervärme).
Traditionell tillagning, perfekt för stekar och vilt, idealiskt för småkakor, ugnsbakade
äpplen och för att få maten knaprig. Resultaten blir mycket goda när all mat ställs på
en och samma fals och temperaturen är inställd på mellan 60 och MAX°C.
VARMLUFT
Fläkten och det runda värmeelementet är på. Varmluften, som kan ställas in mellan
60 och MAX°C, sprids jämnt i hela ugnen. Det idealiska när flera olika maträtter
(kött, fisk) skall tillagas samtidigt, utan att rätterna drar åt sig lukt och smak av
varandra. Ömtåliga bakverk, rekommenderas för sockerkakor, Margheritakakor,
smördeg, osv.
MEDIUM GRILL
I detta läge är det medelstora grillelementet på. För traditionell grillning av små
rätter. Funktionen kan användas med stängd ugnslucka och termostaten inställd på
MAX.
FULL GRILL
I detta läge är det stora grillelementet på. För grillning av traditionella maträtter.
Ugnsluckan måste vara stängd och termostaten skall vara inställd på 180-200°C.
FULL GRILL
+ VARMLUFT
Luften värms upp av grillelementet, sugs upp av fläkten och sprids över maten. Grillen
kombinerad med varmluft är ett bra alternativ till ett grillspett och garanterar
optimala resultat vid tillagning av kyckling, korv och rött kött, även större
matmängder. Ställ termostaten på 180-200°C.
UNDERVÄRME OCH
VARMLUFT
Luften värms upp av det nedre värmeelementet, sugs upp av fläkten och sprids över
maten. Funktionen kan också användas för sterilisering av mat. Denna funktion kan
användas mellan 60 och MAX°C.
ANVÄNDNING AV SPISHÄLLEN
ANVÄNDNING AV GASBRÄNNARNA
Följande symboler finns i närheten av vreden på frontpanelen:
Vridet vredet motsols så långt det går för att ställa in minimiläget (sparlåga). Välj alltid ett läge mellan min. och max.,
aldrig mellan max. och av.
AUTOMATISK ELEKTRISK TÄNDNING
Tänd brännaren så här: Tryck på vredet tillhörande brännaren och vrid det motsols till Max. Håll vredet nedtryckt så
tänds brännaren automatiskt. Vid strömavbrott kan brännaren även tändas med en tändsticka.
APPARATER MED SÄKERHETSVENTIL
Tänd brännaren på det sätt som beskrivs ovan, men tänk på att efter att vredet har tryckts ned måste det hållas
nedtryckt i cirka 10 sekunder.
Om brännaren av någon anledning slocknar träder säkerhetsventilen automatiskt i funktion och stänger av
gastillförseln till brännaren i fråga.
INJEKTORTABELL KATEGORI III1ab2H3B/P
NÄTSPÄNNING: 230 V - 50 Hz
FÖRSIKTIGHET: Injektorer för stadsgas medföljer inte apparaten, men kan vid behov beställas från
auktoriserade servicecenter.
Fylld ring Kranen blockerad
Stor låga Max. öppning
Liten låga Min. öppning
Använd gastyp Typ av
brännare
Injektor-
märkning
Nominell
värmekapacitet
kW
Nominell
förbrukning
Reducerad
värmekapacitet
kW
Gastryck mbar
min. nominell max.
NATURGAS
(Metan) G20
trippelring
snabb
halvsnabb
extra
128
115
97
72
3,30
3,00
1,75
1,00
314 l/h
286 l/h
167 l/h
95 l/h
1,30
0,75
0,48
0,33
17 20 25
FLYTANDE
FOTOGENGAS
(cylinder) G30
trippelring
snabb
halvsnabb
extra
93
85
65
50
3,30
3,00
1,75
1,00
240 g/h
218 g/h
127 g/h
73 g/h
1,30
0,75
0,48
0,33
20 30 35
FLYTANDE
PETROLEUM GAS
(cylinder) G31
trippelring
snabb
halvsnabb
extra
93
85
65
50
3,30
3,00
1,75
1,00
236 g/h
214 g/h
125 g/h
71 g/h
1,30
0,75
0,48
0,33
25 30 45
STADSGAS
G110
trippelring
snabb
halvsnabb
extra
290
260
185
145
3,30
3,00
1,75
1,00
750 l/h
682 l/h
398 l/h
227 l/h
1,30
0,75
0,48
0,33
6815
STADSGAS
G120
trippelring
snabb
halvsnabb
extra
265
245
175
137
3,30
3,00
1,75
1,00
670 l/h
609 l/h
355 l/h
203 l/h
1,30
0,75
0,48
0,33
6815
Använd gastyp Apparatmodell Total nominell
värmekapacitet kW
Total nominell
förbrukning
Luft som krävs (m
3
)
för förbränning av
1m
3
gas
G20 20 mbar 5 brännare 10,80 1029 l/h 9,52
G30 30 mbar 5 brännare 10,80 789 g/h 30,94
G31 30 mbar 5 brännare 10,80 771 g/h 23,80
G110 8mbar 5 brännare 10,80 2455 l/h 3,67
G120 8mbar 5 brännare 10,80 2192 l/h 4,17
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
GRILLÖVERSIKT
OBS! Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTT Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Te m p e -
ratur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lamm,
Killing,
Fårkött
X 2 200 100 - 110
X 2 190 80 - 100
Stek
(Kalv, Svin, Ox)
(1 kg
X 2 180 70 - 90
- 2 170 60 - 80
Kyckling,
Hare,
Anka
X 2 200 70 - 80
- 2 198 60 - 70
Kalkon (6 kg) +
ugnsfals 3
Gratinering
X 1 180 160 - 180
X 1 170 150 - 180
Gås (2 kg)
X 2 200 120 - 130
X 2 190 100 - 120
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, Abborre,
To n f i s k , L a x ,
Forell
X 2 190 60 - 70
- 2 170 50 - 60
FISK
(KOTLETTER)
(1 kg)
Svärdfisk, Tonfisk,
Lax, Torsk
X 2 190 35 - 40
- 3 180 35 - 40
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor
X 2 190 35 - 45
- 2 180 55 - 60
Fyllda tomater
X 2 200 50 - 55
- 2 180 50 - 60
Bakad potatis
X 2 200 40 - 50
EFTERRÄTTER,
BAKELSER, OSV.
Sockerkakor
X 2 160 35 - 45
- 3 150 35 - 45
Fyllda pajer
(ostfyllda)
- 2 180 90 - 95
- 2 160 70 - 80
Fruktkakor
X 2 180 25 - 35
- 3 180 45 - 50
Strudel
X 2 200 40 - 45
X 3 200 40 - 45
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 2 160 30 - 40
Pajer
X 2 200 50 - 55
X 3 180 55 - 60
MATRÄTT Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Te m p e -
ratur
(°C)
Koktid
(minuter)
Lasagne
X 2 200 35 - 45
- 2 190 45 - 55
Fyllda fruktpajer
till exempel
Ananas, Persika
X 2 200 35 - 45
- 2 180 45 - 50
Maränger
X 2 90 120 - 150
- 2 100 70 - 90
Vol-au-vents
X 2 200 15 - 25
X 2 190 25 - 30
Suffléer
X 2 190 30 - 40
- 2 180 55 - 65
Pizza
X 2 250 15 - 20
X 2 225 15 - 20
MATRÄTT Funktion Förvärmning
Ungsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
min.
Rumpstek
X
4
Max 200
35 - 45
Kotletter
X
4
Max 200
30 - 40
Korvar
X
4
Max 200
30 - 40
Kotletter
X
4
Max 200
25 - 35
Fisk
X
4
Max 200
30 - 40
Kycklinglår
X
4
Max 200
35 - 40
Kebab
X
4
Max 200
30 - 35
Revbensspjäll
X
4
Max 200
20 - 35
Kycklinghalvor
X
3
Max 200
45 - 50
Kycklinghalvor
X
3
200
45 - 55
Hel kyckling
-
3
200
60 - 70
Stek
(svin, ox)
-
3
200
75 - 90
Anka
-
2
200
80 - 90
Lammlägg
-
3
200
90 - 120
Rostbiff
-
3
200
90 - 120
Bakad potatis
-
3
200
40 - 50
Svärdfisk, skivad
-
3
200
35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

IKEA 30074216 Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för