10
400 g äsk, tärnad
1-2 lökar
2-3 paprikor (använd
olika färger)
2-3 matskedar olja
1 matsked
potatisstärkelse
2 matskedar vatten
2 matskedar grädde +
ett stänk mjölk
Salt
Peppar
Skala och skiva lökarna. Avlägsna sedan fröna från paprikan
och skär dem i tunna skivor. Placera köttet, löken och oljan i en
mikrovågsugnssäker gryta och rör om väl. Täck över och tillaga i
10 minuter vid 750 W.
Tillsätt paprikan, rör om, täck över och fortsätt tillagningen i 8-10
minuter vid 500 W. Minska eekten om blandningen kokar för
häftigt.
Blanda stärkelsen med vattnet och häll över köttet. Täck över och
fortsätt tillagningen i ytterligare 2 minuter vid 750 W.
Tunna ut grädden något med ett stänk mjölk. Tillsätt i grytan, rör
om, täck över och låt stå i ytterligare
5-10 minuter före servering.
Fläsk med lök och paprika
Hacka slutligen vitlöken, löken, kaprisen och ansjovisen i olja.
Placera blandningen i en mikrovågsugnssäker behållare och
tillsätt olja och två matskedar vatten. Täck över och tillaga i 4-5
minuter vid 750 W.
Tillsätt torsken och tillaga utan lock i 3 minuter vid 750 W. Vänd
sken, tillsätt vinet och låt avdunsta i 3 minuter vid 750 W.
Häll på tomaterna. Tillsätt oliverna och en nypa salt och peppar.
Täck över, sänk eekten till 500 W och fortsätt tillagningen i
ytterligare 7-8 minuter. Beströ med persilja före servering.
500 g torkskotletter
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
4 ansjovisar i olja
2 teskedar kapris
Svarta oliver
2 matskedar olja
50 ml torrt vitt vin
2 matskedar vatten
3 skalade tomater
Färsk persilja
Salt och peppar
Torsk med oliver
20 - 22 minuter
4 portioner | 17-19 minuter