Använd det roterande skärtillbehöret
f
ör att skiva och strimla råvaror som
m
orot, gurka, kål, äpplen, potatis
och ost.
innan du använder ditt
K
enwood-tillbehör
●
Läs bruksanvisningen noggrant och
spara den för framtida bruk.
●
Avlägsna allt emballage.
säkerhet
●
Stick aldrig in fingrarna i matarröret.
Använd enbart den matare som
medföljer det roterande
skärtillbehöret.
●
Tryck inte för hårt när du ska föra
ned råvaran i matarröret – du kan
skada tillbehöret.
●
Hantera trummorna med försiktighet
- de är ytterst vassa.
●
Berör inte delar som rör sig.
●
Dra ut apparatens stickkontakt innan
du monterar eller tar bort delar eller
rengör apparaten.
Du hittar mer information om
säkerheten i bruksanvisningen för din
köksmaskin.
●
Den här apparaten följer EU-direktiv
2004/108/EG om elektromagnetisk
kompatibilitet och EU:s förordning nr
1935/2004 från 2004-10-27 om
material som är avsedda för kontakt
med livsmedel.
innan du använder första
gången
1 Rengör delarna: se ”rengöring”.
översikt
햲 Stöt
햳 Matarrör och hus
햴 Trumhållare
햵 Trummor
så här monterar du ditt
roterande skärtillbehör
montering
1
Välj en trumma. Trummorna är
n
umrerade på baksidan och
används så här:
●
Trumma nr 1 – för fina strimlor: –
choklad, nötter, morot och ost.
●
Trumma nr 2 – för grova strimlor:
– choklad, nötter, morot och ost.
●
Trumma nr 3 – för tunna skivor: –
lök, kål, gurka, morot, äpplen,
potatis och choklad.
●
Trumma nr 4 – för tjocka skivor: –
lök, kål, gurka, morot, äpplen,
potatis, choklad och rödbeta.
●
Trumma nr 5 (rivtrumma) – för
rivning av parmesanost och potatis
för rösti.
2 Montera trumman i det roterande
skärtillbehörets huvuddel.
3 Lås trumhållaren i läge genom att
vrida moturs tills lokaliseringslinjen är
direkt under punkten på huset .
så här använder du ditt
roterande skärtillbehör
1 Ta bort locket genom att trycka uppe
på det och sedan lyfta av det .
2 När det roterande skärtillbehöret
befinner sig i det läge som bilden
visar , ska du placera det i uttaget.
Vrid det roterande skärtillbehöret så
att matarröret är riktat rakt uppåt.
3 Ställ ett uppsamlingskärl där det
skurna kommer ut.
4 Fyll matarröret helt, så att det som
ska skäras inte glider åt sidan under
bearbetningen. Ställ in hastighet 3-4
och tryck försiktigt med stöten. Obs!
Mataren passar bara i en riktning.
●
Kål ska skäras i klyftor och
kålstocken tas bort. Lägg kålen i
matarröret och håll bitarna upprätt
med stadigt tryck med stöten.
18
Svenska
Vik ut främre omslaget innan du börjar läsa, så att du kan följa med på
bilderna.