T
YPE HDP30 ‒ tryck på knappen.
TYPE HDP40 ‒ välj önskad
h
astighet och tryck sedan på
k
nappen.
(Välj en låg hastighet för
l
ångsammare mixning samt för att
m
inimera stänk och en högre
hastighet eller turbo för snabbare
m
ixning.)
G
P
lacera bladet i maten innan
du sätter igång mixern så
undviker du stänk.
G
Låt inte vätskan komma upp över
skarven mellan handtaget och
mixeraxeln.
G
För bladet genom maten och mosa
eller rör om för att blanda maten.
G
Mixerstaven är inte lämpad
för att krossa is.
G
Koppla ur mixern innan rengöring
om den satts igen.
4 Släpp på/av-knappen eller
turboknappen när du är klar. Dra ut
stickkontakten och tryck på
frisläppningsknapparna
2
för att
avlägsna mixerskaftet från
drivenheten.
användning av vispen
G
Du kan vispa lätt ingredienser som
äggvitor, grädde och
pulverdesserter.
G
Vispa inte hårdare blandningar som
t.ex. margarin och socker - då
skadas vispen.
1 Tryck in trådvispen i vispkragen
3
.
2 Montera drivenheten på vispdelen.
Tryck för att låsa fast den.
3 Lägg det som ska vispas i en skål.
G
Vispa inte mer än 4 äggvitor eller 4
dl grädde.
4 Sätt i stickkontakten och tryck på
knappen.
Om du vill vispa snabbare väljer du
en högre hastighet eller trycker på
turboknappen. För vispen medurs.
TYPE HDP40 ‒ Undvik stänk
genom att välja en låg hastighet
och tryck sedan på knappen.
G
Låt inte vätskan komma över
visptrådarna.
5 Släpp på/av-knappen eller
turboknappen när du är klar. Dra ut
stickkontakten och demontera
enheten.
s
å här använder du kniven
(om sådan medföljer)
G
D
u kan hacka kött, grönsaker, örter,
b
röd, kex och nötter.
G
Hacka inte hårda livsmedel som
k
affebönor, iskuber, kryddor eller
c
hoklad – då skadar du bladet.
1 Avlägsna eventuella ben och skär
l
ivsmedlet i 1–2 cm stora kuber.
2
Montera gummiringen
br
p
å botten
av knivskålen. (Då glider inte skålen
på underlaget.)
3 Montera knivbladet over stiftet i
skålen
4
.
4 Tillsätt livsmedlen.
5 Montera knivlocket, vrid det och lås
fast det
5
.
6 Montera drivenheten på knivlocket
och tryck för att låsa fast det.
7 Sätt i stickkontakten. Håll fast
skålen ordentligt. Tryck sedan på
turboknappen. Du kan även trycka
kort på turboknappen för pulsdrift.
8 Dra ut stickkontakten och
demontera enheten när du är klar.
bearbetningsguide
Mostillbehör
viktigt
G
Använd aldrig mostillbehöret i en
kastrull som står på direkt värme.
Ta alltid bort kastrullen från värmen
och låt den svalna något.
G
Slå inte mostillbehöret mot sidan av
kärlet medan eller efter att du
mosar. Använd en mjuk skrapa för
att skrapa bort livsmedelsrester.
G
För bästa resultat när du mosar ska
du aldrig fylla en kastrull etc. mer
än till hälften med mat.
68
livsmedel maximi- ung. tid
kapacitet (i sekunder)
Kött 250 g 10-15
Örter 30 g 5-10
Nötter 200 g 10-15
Bröd 1 skiva 5-10
Hårdkokta
ägg 3 3-5
Lök 200 g puls