Korttidsanvändning
Observera: När knådningsanordningen
används får apparaten bara användas en
kort tid. Det betyder att den får vara i gång
maximalt 2 minuter per omgång. Stäng av
apparaten efter 2 minuter och vänta
tillräckligt länge så att den hinner svalna (ca
5 min.) innan du kör en ny omgång.
Inställning vid användning
– Starta knådningsprocessen på
hastighetsnivå I. När degen fått fastare
konsistens kan du fortsätta knådningen
med hastighetsnivå II.
C. Vispa grädde/äggvita
– Montera drivaxeln till drivkopplingen.
– Sätt skålen på plats och vrid den medsols så
att skålens två pilar är i linje med dem på
skålen.
– Placera drivaxelns tilläggsdel på drivaxeln.
– Sätt blandarskivan för vispning av grädde
och äggvita över axeltillsatsen och tryck ner
den så långt som möjligt så att den nästan
rör skålens botten.
– Lägg ingredienserna (max. 400 g) i skålen.
– Sätt locket på skålen och vrid det medsols
till låst läge i handtaget.
– Under användningen bör mataren alltid
finnas på sin plats.
Korttidsanvändning
När du vispar grädde eller äggvita bör du
notera att apparaten endast är konstruerad
att användas en kort tid, dvs den får vara i
gång maximalt 2 minuter per omgång.
Stäng av apparaten efter 2 minuter och
vänta tillräckligt länge så att den hinner
svalna (ca 5 min.) innan du kör en ny
omgång.
Användningsinställningar
– Börja tillredningen på hastighetsnivån I och
öka till nivå II vid behov.
D. Skivning och strimling
– Montera drivaxeln till drivkopplingen.
– Sätt skålen på plats och vrid den medsols så
att skålens två pilar är i linje med dem på
skålen.
– Håll insatshållaren med rivskivan vänd
uppåt.
– Montera först den utvalda skivans kant till
hållarens sida.
– Tryck därefter fast skivans motsatta sida i
hållaren.
(Skivan tas bort genom att man trycker upp
den nerifrån på motsatta sidan tills den
lossnar från hållaren).
– Insatshållaren är korrekt isatt när den ligger
i jämnhöjd med skivans yta.
– Montera insatshållaren med önskvärd
skivinsats på drivaxeln tilläggsdel.
– Sätt locket på skålen och vrid det medsols
till låst läge i handtaget.
– Av säkerhetsskäl bör mataren användas
varje gång ingredienser tillsätts i
påfyllningsöppningen.
– Apparaten bör alltid vara igång när man
tillsätter ingredienser i
påfyllningsöppningen.
– Matberedaren rymmer högst 1 kg mat åt
gången. När större mängder mat bereds,
bör skålen tömmas emellanåt.
Korttidsanvändning
När du använder skivnings/rivfunktionen
bör du notera att apparaten endast är
konstruerad att användas en kort tid, dvs
den får vara i gång maximalt 2 minuter per
omgång. Stäng av apparaten efter 2 minuter
och vänta tillräckligt länge så att den hinner
svalna (ca 5 min.) innan du kör en ny
omgång.
Inställning vid användning
– Skärskivan kan användas för att skiva
gurka, potatis, morötter m m.
– För att strimla kål, morötter, selleri o dyl
bör du använda strimlingsskivan.
– För att riva potatis (t ex för potatisplättar),
bör du använda rivskivan.
– Börja processen med hastighetsnivå I. Vid
behov kan processen upprepas vid
hastighetsnivån II.
Elsladdens förvaringsvinda
Elsladdens förvaringsvinda i basen erbjuder
36