34
Hacktillsatsen är utmärkt till att hacka kött, ost,
lök, kryddor, vitlök, morötter, nötter, mandlar
utan hårt skal, med mera.
När hårdare livsmedel skall hackas (t.ex.
hårdost) använd turboknappen .
OBS.Hacka inte extremt hård mat såsom is,
muskot, kaffebönor och sädeskorn.
Innan du hackar …
• tärna kött, ost, lök, morötter (se tabell på
sidan 5)
• avlägsna stjälkar från kryddor och örter,
skala nötter
• skär bort ben, senor och brosk från kött
1. Varning: Ta försiktigt bort plastskyddet från
kniven (b). Kniven är mycket vass! Håll det
alltid i övre plastdelen. Placera skärbladet
mitt i kärlet (c), tryck ner det tills det låser
fast. Placera alltid kärlet på den halkfria
foten/locket (d).
2. Lägg livsmedlet i hackkärlet.
3. Placera växelhuset (a) på kärlet.
4. Montera på motordelen på växelhuset (a)
så att det snäpper fast.
5. Tryck på knapp eller för att starta
hacktillsatsen. När den är igång håll en hand
på motordelen och hacktillsatsen i den
andra.
6. När du är klar, tryck på lossningsknapparna
för att lossa på motordelen.
7. Lyft bort växelhuset.
8. Ta försiktigt bort skärbladet.
9. Häll sedan ur den finhackade maten från
kärlet. Den halkfria foten under kärlet kan
även användas som lufttätt lock för kärlet.
Rengöring
Stäng av motordelen innan rengöring.
Rengör motordelen med en fuktig trasa.
Växelhuset till hack-kniven (a) kan sköljas
under rinnande vatten.
Doppa aldrig ner växelhuset (a) i vatten.
Alla andra delar kan diskas i diskmaskin. Om
du har hackat/mixat mat med hög salthalt
rekommenderas att skölja av skärbladen
direkt. När delarna diskas i diskmaskin se till
att inte överdosera diskmedel.
Livsmedel som har starka färger (t.ex. morötter)
kan färga av sig på plastdelar.
För att få bort eventuella missfärgningar kan du
gnida in plasten med lite vegetabilisk olja innan
dessa delar diskas.
Tillbehör
(finns hos auktoriserade Braun verkstäder;
dock inte tillgänglig i alla länder)
BC: Hacktillsats, passar utmärkt till att hacka
stora kvantiteter och till att göra «milkshakes»,
enkla degar eller krossa is.
HC: Högeffektiv hacktillsats, idealisk för kryd-
dor, lök, vitlök, chili, nötter etc.
Exempel på recept
Majonnäs (använd mixerstaven)
2 – 2,5 dl matolja
1 ägg (vita och gula)
1 matsked citronsaft eller ättika
Salt och peppar efter smak
Lägg i alla ingredienser i bägaren enligt ovan
nämnda ordning. Håll ner mixerstaven mot
bägarens botten. Tryck på turboknappen .
Håll mixerstaven stilla tills oljan börjar emul-
gera. För sedan mixerstaven sakta upp och ner
tills majonnäsen är väl blandad.
Hallon
glass (använd hacktillsatsen)
100 gr djupfrysta hallon
10 gr florsocker
80 gr grädde
Lägg ner alla ingredienser i hackkärlet, tryck på
turboknappen , hacka/blanda i ca 30 sekun-
der. Servera direkt.
Ansjovisdip (använd hacktillsatsen)
30 g avrunna ansjovisfiléer
200 g färskost av philadelphiatyp
2 msk olivolja
Lägg alla ingredienser i hackskålen.
Ställ in den justerbara hastigheten på lägsta
möjliga hastighet.
C
D
B C
E
D
C
C
98977673_MR700_MN_S6- Seite 34 Montag, 14. September 2009 9:09 09