Whirlpool AKZM 7820/IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide

Denna manual är också lämplig för

SV1
DIN OCH ANDRAS SÄKERHET ÄR MYCKET VIKTIG
Den här instruktionsboken innehåller viktiga säkerhetsvarningar, som även återfinns även på själva apparaten. Läs dessa och följ
alltid råden.
Alla säkerhetsvarningar ger specifika detaljer om den potentiella risk
som föreligger och indikerar hur du skall undvika personskada och
annan skada samt elektriska stötar på grund av felaktig användning av
apparaten. Följ följande instruktioner noggrant:
- Apparaten skall alltid vara skild från elnätet innan arbete med
installation utförs på apparaten.
- Installation och underhåll skall utföras av behörig fackman i
enlighet med tillverkarens anvisningar och i enlighet med lokala
säkerhetsbestämmelser. Reparera inte eller byt ut delar på
apparaten om detta inte direkt rekommenderas i
instruktionsboken.
- Byte av elkabel måste utföras av en kvalificerad elektriker. Vänd dig
till auktoriserad serviceverkstad.
- Enligt lag är det obligatoriskt att ansluta denna apparat till jord.
- Elkabeln måste vara tillräckligt lång för att apparat som är inbyggd i
köksskåp skall kunna anslutas till ett eluttag.
- För att installationen skall uppfylla gällande säkerhetskrav, krävs att
en enpolig strömbrytare med minst 3 mm kontaktavstånd används.
- Använd inte adaptrar eller förlängningssladdar.
- Dra inte i elkabeln för att skilja apparaten från elnätet.
- När installationen är klar skall det inte gå att komma åt de elektriska
komponenterna.
- Vidrör aldrig apparaten med våta kroppsdelar och var inte barfota
när du använder den.
VIKTIG SÄKERHETSINFORMATION
Detta är en säkerhetssymbol för fara, och symbolen varnar för eventuella risker för användaren och andra i närheten.
Alla säkerhetsvarningar föregås av farosymbolen och följande ord:
FARA
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kommer att förorsaka svåra skador.
VARNING
Visar på en farlig situation som, om den inte undviks, kan förorsaka svåra personskador.
SV2
- Apparaten är uteslutande avsedd att användas i hushållet för
tillagning av livsmedel. Det är inte tillåtet att använda apparaten för
andra ändamål (t ex: värma upp rum). Tillverkaren ansvarar inte för
olämplig eller felaktig användning eller för felaktiga inställningar av
kontrollerna.
- Denna ugn får användas av barn från 8 års ålder och av personer
med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga, eller bristande
erfarenhet och kunskap, om de fått handledning eller instruktioner
om användningen av ugnen på ett säkert sätt och förutsatt att de
rstår vilka faror det innebär. Låt inte barn leka med apparaten.
Rengöring och underhåll ska inte utföras av barn utan uppsikt.
- Apparatens tillgängliga delar kan bli mycket heta under
användning. Barn måste hållas under uppsikt så att de inte leker
med apparaten.
- Under användning blir apparaten och dess åtkomliga delar heta.
Det är viktigt att ingen vidrör värmeelementen. Låt inte barn under
8 år uppehålla sig nära apparaten utan uppsikt.
- Under och efter användning av apparaten, skall du inte röra vid
värmeelementen eller de inre panelerna eftersom detta kan leda till
brännskador. Undvik kontakt med trasor eller andra brännbara
material tills alla apparatens komponenter har svalnat.
- När tillagningen är klar, öppna luckan försiktigt för att gradvis
släppa ut den varma luften eller ångan, innan du öppnar helt. Med
luckan stängd kommer varmluften ut från öppningen som sitter
över kontrollpanelen. Täpp aldrig till ventilationsöppningarna.
- Använd grytlappar för att ta ut kokkärl och tillbehör och var
rsiktig och vidrör aldrig värmeelementen inuti apparaten.
- Lägg aldrig lättantändligt material inne i apparaten eller i närheten
av den. Om apparaten skulle slås på av misstag kan detta material
fatta eld.
- Värm eller tillaga inte livsmedel i stängda burkar i apparaten. Det
tryck som utvecklas i burken kan få den att explodera och skada
apparaten.
- Använd inte kokkärl i syntetmaterial.
- Fett och upphettade oljor kan lätt fatta eld. Övervaka tillagningen
när du lagar mat med mycket fett och olja.
SV3
- Lämna aldrig apparaten utan uppsyn när du torkar mat.
- Om alkoholhaltiga drycker används vid matlagningen (t.ex. rom,
konjak, vin), tänk på att alkohol avdunstar vid höga temperaturer.
Dessa alkoholångor kan fatta eld när de kommer i kontakt med det
elektriska värmeelementet.
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Rör inte vid ugnen under pyrolysen. Se till barn vistas på avstånd
från ugnen under pyrolysen (endast för ugnar med
pyrolysfunktion).
- Använd endast en termometer som rekommenderas för den här
ugnen.
- Använd inga starka, slipande rengöringsmedel eller vassa
metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glas. De kan repa ytan,
vilket kan leda till att glaset splittras.
- Kontrollera att apparaten är avstängd innan lampan ska bytas för
att inte riskera att utsätta dig själv eller andra för en elektriska
stötar.
Kassering av hushållsapparater
- Denna produkt är tillverkad av material som kan återanvändas eller återvinnas. Kassera den enligt lokala bestämmelser för
avfallshantering. Innan du kasserar apparaten, klipp av elkabeln.
- För mer information om hantering, återvinning och återanvändning av elektriska hushållsapparater, var god kontakta de
lokala myndigheterna, ortens sophanteringstjänst eller butiken där produkten inhandlades.
När ugnen har packats upp, kontrollera att ugnen inte har skadats under transporten och att ugnsluckan stänger ordentligt. Om
du inte är säker, kontakta din återförsäljare eller närmaste Kundservice. För att förhindra eventuella skador rekommenderar vi
att du inte tar ut ugnen ur sitt emballage förrän du skall installera den.
ATT FÖRBEREDA INBYGGNADSUTRYMMET
De köksskåp som står intill ugnen måste vara värmetåliga (minst 90 °C).
Utför alla utskärningar på inbyggnadsmöbeln innan du för in ugnen, och avlägsna noggrant allt sågspån och damm.
Den undre delen av apparaten får inte vara tillgänglig efter installation.
För att apparaten skall fungera korrekt får du inte blockera öppningen mellan arbetsbänken och den övre delen av ugnen.
ANSLUTNING TILL ELNÄT
Försäkra dig om att den spänning som anges på apparatens typskylt överensstämmer med nätspänningen. Typskylten sitter på
framkanten av ugnen (syns när luckan är öppen).
Eventuellt byte av elkabel (av typ H05 RR-F 3 x 1,5 mm
2
) skall endast utföras av kvalificerad elektriker. Vänd dig till
auktoriserad serviceverkstad.
ALLMÄNNA RÅD
Före första användning:
- Ta bort pappskydd, plastfilmer och etiketter på tillbehören.
- Ta ut alla tillbehör ur ugnen. Ställ in värmen på 200 °C och låt ugnen vara på i cirka en timme så att lukt och ånga från
isoleringsmaterial och skyddsfett elimineras.
Under användning:
- Lägg aldrig något tungt föremål på ugnsluckan, eftersom detta kan skada den.
- Håll inte i dig i luckan eller häng saker på dess handtag.
INSTALLATION
SV4
- Täck inte ugnens botten med aluminiumfolie.
- Häll aldrig vatten på insidan av en varm ugn, detta kan skada emaljen.
- Dra aldrig pannor eller andra kokkärl över bottnen, detta kan skada emaljen.
- Försäkra dig om att elkablar till andra hushållsapparater inte vidrör heta delar och att de inte kan fastna i ugnsluckan.
- Undvik att utsätta ugnen för “väder och vind”
Kassering av emballagematerialet
Emballagematerialet kan återvinnas till 100 %, vilket framgår av återvinningssymbolen ( ). Hantera inte emballagematerialet
vårdslöst, utan ta ditt ansvar och sortera och kassera det enligt de anvisningar som finns vid återvinningscentralen.
Kassering av apparaten
- Denna apparat är märkt enligt EG-direktiv 2002/96/EG beträffande elektriskt och elektroniskt avfall (Waste Electrical and
Electronic Equipment, WEEE).
- Genom att säkerställa en korrekt kassering av denna produkt bidrar du till att förhindra potentiella negativa konsekvenser
för vår miljö och vår hälsa, som annars kan bli följden om produkten inte hanteras på rätt sätt.
- Symbolen på apparaten och på de dokument som medföljer apparaten visar att denna apparat inte får skrotas som
hushållsavfall, utan skall lämnas in på miljöstation för återvinning av elektrisk och elektronisk utrustning.
Energibesparing
- Förvärm endast ugnen om detta skall ske enligt tillagningstabellen eller om ditt recept kräver det.
- Använd mörka eller svartlackerade ugnsformar och bakplåtar, eftersom dessa absorberar värme mycket bättre än andra
matlagningskärl.
- Stäng av ugnen 10-15 minuter innan den inställda koktiden löper ut. Om en maträtt kräver långkok kommer den att
fortsätta tillagas ändå.
- Denna ugn, vilken är avsedd att komma i kontakt med livsmedel, följer den europeiska förordningen ( ) n.1935/2004
och är designad, tillverkad och såld enligt säkerhetskraven i Lågspänningsdirektiv 2006/95/EG (som ersätter 73/23/EG
med ändringar) och skyddskraven i EMC-direktiv 2004/108/EG.
Ugnen fungerar inte:
Kontrollera att spänningen kommer fram till eluttaget som ugnen är ansluten till.
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Ugnsluckan är spärrad:
Stäng av ugnen och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Viktigt! Under självrengöring går det inte att öppna ugnsluckan. Vänta tills den automatiskt låses upp (se avsnittet
“Rengöringscykel på ugn med pyrolysfunktion”).
Programmeraren fungerar inte:
Om displayen visar “ ” följt av ett nummer - kontakta närmaste Kundtjänst. Uppge i detta fall numret som följer
bokstaven “ .
Innan du kontaktar Kundtjänst:
1. Försök att lösa problemet på egen hand enligt förslagen i kapitlet “Felsökning”.
2. Stäng av apparaten och slå på den igen för att se om felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller bör du kontakta närmaste Kundtjänst.
Lämna alltid följande uppgifter:
en kort beskrivning av felet,
exakt ugnstyp och ugnsmodell,
servicenumret (dvs numret efter ordet Service på typskylten) som är placerat på höger innerkant i ugnsutrymmet (syns
när ugnsluckan är öppen). Servicenumret finns även i garantihäftet;
fullständig adress,
telefonnummer.
MILJÖSKYDDSRÅD
FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE
FELSÖKNING
KUNDTJÄNST
SV5
Vänd dig alltid till en auktoriserad serviceverkstad om det blir nödvändigt med reparation (som garanti för att
originalreservdelar används och att reparationen utförs på korrekt sätt).
Ugnens utsida
VIKTIGT! Använd inte frätande eller slipande rengöringsmedel. Om en produkt av denna typ av misstag skulle spillas på
apparaten bör du omedelbart torka bort den med en fuktig trasa.
Rengör ytorna med en fuktig trasa. Om de är mycket smutsiga kan du tillsätta ett par droppar flytande diskmedel till
vattnet. Torka med en torr trasa.
Ugnens insida
VIKTIGT! Använd inte slipande svampar, stålull eller metallskrapor. De kan skada de emaljerade ytorna och ugnsluckans
glas.
Efter varje användningstillfälle, låt ugnen svalna och rengör den helst medan den fortfarande är varm för att ta bort
ansamlad smuts och fläckar som orsakats av matrester (t.ex. mat med hög sockerhalt).
Använd produkter som är speciellt avsedda för rengöring av ugnar och följ tillverkarens anvisningar till punkt och pricka.
Rengör ugnsluckans glas med ett specifikt flytande rengöringsmedel. Det går att ta av ugnsluckan för att underlätta
rengöring av ugnen (se UNDERHÅLL).
Grillelementet överst i ugnen kan sänkas (endast på vissa modeller) för att du ska kunna rengöra innertaket på apparaten
(se UNDERHÅLL).
OBS! Under lång tillagning av mat med hög vattenhalt (t.ex. pizza, grönsaker) kan kondens bildas på ugnens insida och
runt tätningen. När ugnen har svalnat, torka av insidan med en trasa eller en svamp.
Tillbehör:
Diska tillbehören med vanligt diskmedel direkt efter användningen, hantera dem med ugnsvantar om de fortfarande är
varma.
Matrester kan lätt avlägsnas med en diskborste eller svamp.
Rengöring av den bakre panelen och de katalytiska sidopanelerna (beroende på
modell):
VIKTIGT! använd aldrig slipande eller frätande rengöringsmedel, repande svampar, stålull eller ugnsrengöringsspray,
eftersom dessa kan skada de katalytiska panelernas förmåga till självrengöring.
Töm ugnen, sätt på den, ställ in den på varmluft 200 °C och låt den stå på i ungefär en timme
Sedan, när ugnen svalnat, använder du vid behov en fuktig trasa för att torka bort eventuella matrester.
Rengöringscykel på ugnar med pyrolys (beroende på modell):
Denna funktion bränner av stänk som producerats inuti ugnen under kokning, vid en temperatur på nära 500 °C. Vid denna höga
temperatur förvandlas det som återstår till en lätt beläggning som enkelt kan torkas av med hjälp av en fuktig trasa, så fort ugnen
svalnat. Du behöver däremot inte aktivera självrengöringsfunktionen (pyrolysen) efter varje tillagning, utan endast då ugnen är
mycket smutsig, eller då matos skapas både under förvärmning och tillagning.
Om ugnen är placerad under en spishäll måste du se till att gasbrännare och elplattor är avstängda under
självrengöringsprogrammet (pyrolysen).
Alla tillbehör måste avlägsnas innan pyrolysfunktionen används.
För att få optimala resultat bör du torka bort grov smuts från ugnsluckan med en fuktig svamp innan du slår på
pyrolysfunktionen.
Apparaten är utrustad med 2 pyrolytiska funktioner:
1. En ekonomisk (PYRO EXPRESS/EKO): där energiåtgången är 25 % lägre än i standardrengöringen. Starta denna med jämna
mellanrum (efter att du tillagat kött minst 2-3 gånger i rad).
2. En vanlig rengöringscykel (PYRO): som garanterar en effektiv rengöring även av en svårt nedsmutsad ugn.
Ett meddelande visas ändå på displayen efter ett antal användningstillfällen som säger att det är dags för en
självrengöring.
OBS! under pyrolysfunktionen är luckan spärrad och det går inte att öppna den förrän temperaturen i ugnen nått
korrekt säkerhetsnivå.
RENGÖRING
VARNING
- Använd absolut inte högtryckstvätt med ångstråle för rengöringen.
- Utför rengöring endast på sval ugn.
- Skilj apparaten från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
VARNING
- Rör inte vid ugnen under pyrolysen.
- Se till barn vistas på avstånd från ugnen under pyrolysen.
SV6
ATT TA AV UGNSLUCKAN
Gör så här för att ta av ugnsluckan:
1. Öppna ugnsluckan helt.
2. Lyft de två spärrhakarna i gångjärnen och skjut dem framåt till anslaget (fig. 1).
3. Stäng luckan till anslaget (A), lyft den (B) och vrid runt den (C) tills den lossnar (D) (fig. 2).
Gör så här för att sätta tillbaka ugnsluckan:
1. För in gångjärnen på sina platser.
2. Öppna ugnsluckan helt.
3. Skjut ned de två spärrhakarna.
4. Stäng ugnsluckan.
FLYTTA PÅ DET ÖVRE VÄRMEELEMENTET (ENDAST VISSA MODELLER)
1. Avlägsna tillbehörens guideskenor (Fig. 3).
2. Dra ut elementet (Fig. 4) en aning och sänk det (Fig. 5).
3. För att sätta tillbaka värmeelementet, lyft det, dra det en aning mot dig, och se till att det vilar i sina sidostöd.
BYTE AV LAMPA
För att byta den bakre ugnslampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Skruva ur lampskyddet (Fig. 6), byt ut glödlampan (se notering för typ av lampa) och skruva tillbaka lampskyddet.
3. Återanslut ugnen till elnätet.
För att byta sidolampan (beroende på modell):
1. Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
2. Avlägsna tillbehörens guideskenor, om sådana finns (Fig. 3).
3. Använd en skruvmejsel för att bända lampskyddet utåt tills du kan ta loss det (Fig. 7).
4. Byt ut glödlampan (för typ av lampa - se anmärkning) (Fig. 8).
5. Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot väggen för att det skall fästa korrekt (Fig. 9).
6. Montera tillbaka tillbehörens guideskenor.
7. Återanslut ugnen till elnätet.
UNDERHÅLL
VARNING
- Använd skyddshandskar.
- Utför följande ingrepp då apparaten har svalnat.
- Skilj ugnen från elnätet (dra ut elkabeln ur eluttaget).
Fig. 1 Fig. 2
Fig. 3Fig. 4Fig. 5
SV7
OBS:
- Använd endast glödlampor 25-40 W/230 V, typ E-14, T300 °C, eller halogenlampor 20-40W/230 V typ G9, T300 °C.
- Lampan i apparaten är särskilt konstruerad för elektriska apparater och lämpar sig inte för hushållsbelysning (EU-
förordning nr 244/2009).
- Lamporna finns hos vår Kundtjänst.
VIKTIGT!
- Om du använder halogenlampor skall du inte hantera dem med bara händer, eftersom de kan förstöras av
fingeravtryck.
- Sätt inte på ugnen förrän lampskyddet har satts på plats.
Fig. 6 Fig. 7 Fig. 8 Fig. 9
SV8
FÖR ELEKTRISK KOPPLING, SE KAPITLET OM INSTALLATION
1. Kontrollpanel
2. Övre ugnselement/grillelement
3. Kylfläkt (dold)
4. Typskylt (skall ej avlägsnas)
5. Lampor
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Roterande grillspett (beroende på modell)
9. Nedre ugnselement (dolt)
10. Lucka
11. Placering av hyllor/galler (höjdnivå visas på ugnens front)
12. Panel
13. Inkoppling av köttermometer
OBS!:
- Under tillagning kan fläkten slås på och av för att reducera energiåtgången.
- Då tillagningen är klar och ugnen stängts av kan kylfläkten fortsätta fungera under en viss tidsrymd.
- Om du öppnar ugnsluckan under tillagning avaktiveras värmeelementen.
MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
A. GALLER (1): kan användas för att tillaga mat eller som underlågg för bakplåtar, kakformar och andra
ugnsfasta matlagningskärl.
B. LÅNGPANNA (1): kan placeras under gallret för att samla upp fett, eller som långpanna för att tilllaga
kött, fisk, grönsaker, foccaccia etc.
C. BAKPLÅT (2): för bakning av bröd och konditorivaror, men även för köttstekar, inbakad fisk, etc.
D. KÖTTERMOMETER: för att mäta maträttens innertemperatur.
E. SKJUTBARA LEDSTYCKEN: för att det skall vara enklare att föra in och dra ut tillbehören.
EJ MEDFÖLJANDE TILLBEHÖR
Det går att köpa andra tillbehör separat vid vår Kundtjänst.
BRUKSANVISNING FÖR DENNA UGN
Bild A Bild B Bild C Bild D Bild E
13
SV9
PLACERING AV GALLER OCH ANDRA TILLBEHÖR I UGNEN
1. För in gallret vågrätt med den höjda sidan “A” uppåt (Bild 1).
2. För de andra tillbehören, såsom långpanna och bakplåt, sker insättningen med upphöjningen på den
plana delen “B” riktad uppåt (Bild 2).
BESKRIVNING AV KONTROLLPANELEN
ELEKTRONISK PROGRAMMERARE
1. FUNKTIONSRATT: slå på/stänga av ugnen och val av funktioner
2. NAVIGATIONSRATT: för att navigera i menyn och reglera inställda värden
OBS!:rattarna fälls in i panelen. För att få ut dem, skall du trycka lätt på dem.
3. KNAPP : för att gå tillbaka till föregående fönster
4. KNAPP : för att välja och bekräfta inställningar
LISTA PÅ FUNKTIONER
Ugnen startas genam att du vrider ratten “Funktioner” till vilken position som helst: på displayen visas
funktioner eller undermenyer på dessa.
Undermenyerna visas och är valbara då ratten ställts på funktionerna GRILL, SPECIAL, INSTÄLLNINGAR,
RECEPT och GENVÄGAR.
A. Ikon som visar upplyst funktion
B. Upplyst funktion kan väljas genom att du trycker på
C. Beskrivning av upplyst funktion
D. Andra funktioner som är disponibla och möjliga att välja.
DETALJER I FUNKTIONERNA
Efter att ha valt önskad funktion visar displayen fler val och detaljer om den valda funktionen
För att förflytta dig mellan de olika zonerna, vrid på “Navigationsratten”: markören flyttas till de värden som
kan förändras i den ordning som visas ovan. Tryck på knappen för att välja värde, ändra värde genom att
vrida på “Navigationsratten” och bekräfta med hjälp av knappen .
Bild 1 Bild 2
1 23 4
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
DISPLAY
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
A
D
C
B
Zon 3 Zon 4
Zon 5
Zon 2
Zon 1Pil
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Avvio
SV10
FÖRSTA ANVÄNDNING - VAL AV SPRÅK OCH INSTÄLLNING AV KLOCKSLAG
För att korrekt kunna använda ugnen skall du vid första start ställa in språk och klockslag.
Gör så här:
1. Vrid “Funktionsratten” till vilken position som helst: på displayen visas då en lista med de första tre
inställbara språken.
2. Vrid på “Navigationsratten” för att rulla listan.
3. Då du finner det språk du önskar, tryck på för att välja det.
Då du valt språk, blinkar displayen 12:00.
4. Ställ in klockslag med hjälp av “Navigationsratten”.
5. Bekräfta inställningen genom att trycka på .
VAL AV TILLAGNINGSFUNKTIONER
1. Om ugnen är avstängd, vrid på “Funktionsratten”; på displayen visas tillagningsfunktioner eller deras
undermenyer.
OBS!:för en lista med beskrivningar över funktionerna, se tabellen på sidan 15 och på sidan 16.
2. I undermenyn kan du utforska de olika valmöjligheterna med hjälp av “Navigationsratten”: vald
funktion lyses upp med vit botten i mitten av displayen. Bekräfta med knappen .
3. Tillagningsinställningarna visas på displayen. Om de förinställda värdena är lika med de värden du vill
ha skall du vrida “Navigationsratten” tills markören står i höjd med “Start” och sedan trycker du på
knappen ; annars kan du göra så som beskrivs nedan för att ändra värdena.
INSTÄLLNING AV TEMPERATUR/EFFEKT PÅ GRILLEN
Reglera temperatur eller effekt på grillen genom att göra följande:
1. Kontrollera att markören står bredvid temperaturinställningsvärdet (zon 3); tryck på knappen för
att välja den parameter du vill ändra: temperaturvärdena blinkar nu.
2. Ställ in önskat värde genom att vrida på “Navigationsratten” och tryck på knappen för att bekräfta.
3. Vrid på “Navigationsratten” tills markören står på “Start” och tryck på knappen .
4. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen.
Inställd temperatur kan ändras även under tillagning med samma procedur som ovan.
5. Då tillagningen är klar visas ett meddelande för avslutad tillagning. Då kan du stänga av ugnen
genom att vrida “Funktionsratten” till 0 (noll), eller också fortsätta tillagningen ytterligare genom att
vrida medsols på “Navigationsratten”. Då ugnen stängs av visas på displayen en kylningsstapel som
visar den temperatur som fortfarande finns i ugnen.
FÖRVÄRMNING AV UGNEN
Om du vill förvärma ugnen innan du ställer in maträtten, måste du först ändra förinställningen på ugnen
enligt följande:
1. Använd “Navigationsratten” för att placera markören i höjd med förvärmning.
2. tryck på knappen för att välja parameter: texten “Nej” blinkar.
3. Ändra parametern genom att vrida på “Navigationsratten”: på displayen visas “Ja”.
4. Bekräfta ditt val genom att trycka på knappen .
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/underv. & äkt
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
FÖRVÄRMNING
Ja
TEMPERATUR
200°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
Start
SV11
SNABBUPPVÄRMNING
Om du vill snabbuppvärma ugnen skall du göra enligt följande:
1. Vrid “Funktionsratten” till symbolen SPECIALFUNKTIONER och välj sedan “Snabbuppvärmning” med
hjälp av “Navigationsratten.
2. Bekräfta med knappen : Inställningarna visas på displayen.
3. Om inställd temperatur är lika med den temperatur du vill ha, skall du vrida “Navigationsratten” tills
markören står i höjd med “Start” och sedan trycker du på knappen . För att ändra gör du så som
beskrivits i föregående avsnitt. En ljudsignal lyder för att indikera att ugnen har nått inställd temperatur.
Efter förvärmingsfasen går ugnen automatiskt över till funktion med över-/undervärme .
Då kan du ställa in din maträtt och starta tillagningen.
4. Om du vill ställa in en annan tillagningsfunktion, vrid på “Navigationsratten” och välj önskad funktion.
INSTÄLLNING AV KOKTID
Denna funktion gör det möjligt att tillaga under en förbestämd tidsrymd, minst 1 minut, maximalt den tid
som vald funktion kan fungera, sedan stängs ugnen av automatiskt.
1. Ställ in funktionen genom att placera markören i höjd med texten “TILLAGNINGSTID” genom att vrida
på “Navigationsratten.
2. Tryck på knappen för att välja parameter: “00:00” blinkar på displayen.
3. Ändra värdet genom att vrida på “Navigationsratten” tills du ser önskad koktid.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
GRATINERA
Då tillagningen är klar visas på displayen - för de funktioner som tillåter detta - en möjlighet att utföra bryning
av din maträtt. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen.
Då tillagningstiden är slut, visas följande på displayen: “+/- för förlängn. för bryning”. Om du trycker på
knappen startar ugnen funktionen bryning, som tar 5 minuter. Denna funktion kan endast aktiveras en
gång.
INSTÄLLNING AV TID NÄR TILLAGNING SKALL AVSLUTAS/FÖRDRÖJD START
Det går att ställa in koksluttid, genom att fördröja starten av ugnen till maximalt 23 timmar och 59 minuter
från nuvarande klockslag. Detta kan endast göras då du redan har ställt in tidslängd på tillagningen. Denna
inställning är endast disponibel om förvärmning av ugnen inte förutses i vald funktion.
Efter att ha ställt in tillagningstid visas på displayen koksluttid (t ex 19:20). För att fördröja koksluttid, och
därmed fördröja start av ugnen, gör så som följer:
1. Vrid på “Navigationsratten” tills markören står på klockslaget för koksluttid.
TEMPERATUR
180°C
Tryck +/- för justering,
för bekräftan
Start
Special: För att tina upp frysta matvaror
Varmhållning
Fryst mat
Upptining
Bryner
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
20:05
- 00:05
Tillagning klar kl 20:00
+/- förlänger, bryner
Bryning avslutad kl 20:05
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
19:20
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:29
Start
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
20:10
- 00:30
Start
SV12
2. tryck på knappen för att välja parameter: koksluttid blinkar.
3. Fördröj koksluttiden genom att vrida på “Navigationsratten” tills önskat värde visas.
4. Bekräfta värdet genom att trycka på knappen .
5. Vrid på “Navigationsratten” tills markören står på “Start” och tryck på knappen .
6. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen. Ugnen kommer sedan att starta tillagningen efter en
beräkning av väntetid, så att tillagningen är klar på det förinställda klockslaget (t ex om en maträtt
behöver 20 minuter för att tillagas, och koksluttiden ställs in på 20:10, kommer ugnen att starta
tillagningen kl 19:50).
OBS!:under väntetiden går det att starta tillagningen när som helst genom att vrida på
“Navigationsratten” tills markören står på “Start” och trycka på knappen .
Du kan när som helst ändra inställda värden (temperatur, grilleffektnivå, tillagningstid) genom att
göra så som beskrivits i föregående avsnitt.
INDIKATION FÖR EFTERVÄRME I UGNEN
Då tillagningen är avslutad, eller då ugnen stängs av, och temperaturen i ugnen är över 50°C, visas på
displayen en kylningsstapel som visar den temperatur som fortfarande finns i ugnen, och stapeln indikerar
att kylning pågår. Då eftervärmen når 50°C, visas nuvarande klockslag på displayen.
ÄGGKLOCKA
Denna funktion kan endast användas då ugnen är avstängd, och är utmärkt för att kontrollera koktid för t
ex pasta. Maximal inställbar tid på äggklockan är 1 timme och 30 minuter.
1. Med ugnen avstängd, tryck på knappen : På displayen visas “00:00:00”.
2. Vrid på “Navigationsrattenför att ställa in önskad tid.
3. Tryck på knappen för att starta nedräkningen. När den inställda tiden har gått ut visas “00:00:00” i
displayen och en ljudsignal hörs. Då kan du förlänga koktiden, enligt ovan, eller stänga av äggklockan
genom att trycka på knappen (på displayen visas nuvarande klockslag).
RECEPT
Tack vare “6th Sense”-tekniken, kan du använda 30 förinställda recept med perfekt funktion och
tillagningstemperatur.
Du behöver bara följa recepet vad gäller ingredienser och förberedning av rätten. Sedan följer du bara
dessa instruktioner:
1. Välj “RECEPT” genom att vrida på “Funktionsratten.
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan.
3. Bekräfta vald rätt med hjälp av knappen .
4. Välj önskat recept genom att vrida på “Navigationsratten.
5. Bekräfta genom att trycka på knappen : på displayen visas en indikativ koktid.
6. För in maträtten och vrid på “Navigationsratten” tills markören står på “Start” och tryck på knappen .
7. På displayen visas förslag på vilken ugnsfals du bör använda för din maträtt. Utför ingreppet och tryck
på knappen för att starta tillagningen. För att fördröja tillagningen, se avsnittet ovan.
Eftervärme
168°
19:42
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 00 : 00
(TT) (MM) (SS)
Vrid på +/- för att ställa in timern, tryck på för start
00 : 30 : 00
(TT) (MM) (SS)
Timer
01 : 09 : 00
KONTROLL
Automatisk
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Fläskkotletter
19:20
- 00:32
Start
Sätt in maten på nivå 3
Tryck sedan på
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Tryck på för att se recept
Fisk
Efterrätter
Kött
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
6th Sense: Se kokboken för förklaring
Fläsklägg
Grillspett
Fläskkotletter
SV13
OBS!:somliga maträtter skall vändas eller röras om efter halva koktiden: en ljudsignal lyder då från
ugnen och på displayen visas den typ av ingrepp du behöver utföra.
Den koktid som visas i displayen är endast indikativ: den kan förlängas automatiskt under
tillagningen.
Strax innan tillagningstiden är slut, signalerar ugnen att du skall kontrollera att rätten är i den
tillagningsnivå som du föredrar. Om detta inte skulle vara fallet kan du förlänga koktiden manuellt genom
att vrida på “Navigationsratten”.
KÖTTERMOMETER
Den medföljande köttermometern gör det möjligt att under tillagningen veta exakt innertemperatur på
din maträtt, mellan 0°C och 100°C, för att garantera perfekt tillagningsresultat.
Det går att ställa in önskad innertemperatur beroende på den maträtt som skall tillagas.
Korrektplacering av köttermometern är av yttersta vikt för att få önskat resultat. För in köttermometern helt
i den tjockaste delen av köttstycket, undvik ben och fett (Bild 1). För kyckling skall köttermometern föras in
från sidan till mitten av bröstet, se till att spetsen inte hamnar i tomrummet (Bild 2).
För kött med mycket oregelbunden tjocklek skall du kontrollera tillagningen innan du tar ut maträtten ur
ugnen. Koppla köttermometerns andra ände till dess kopplingspunkt som sitter på ugnens högra insida.
Recept för köttermometer
1. Välj “Recept för köttermometer” genom att vrida funktionsratten till dess symbol.
2. Välj den rätt du vill tillaga i listan och bekräfta med knappen (OK).
OBS!:Om du väjer “annat” kan du själv föra in alla tillagningsparametrar. För andra recept kan du
endast ändra vissa parametrar.
3. Koppla köttermometern, sätt in maträtten och vrid på “Navigationsratten” tills pilen står framför
“Start” och tryck sen på knappen .
OBS!:Om köttermometern inte är korrekt insatt kommer ett meddelande upp på displayen som visar
att du måste föra in den korrekt. Annars kan du starta ugnen genom att trycka på knappen , och då
startar ett vanligt program utan tidsbestämning.
Om köttermometern är korrekt införd visas på displayen en bekräftelse under tre sekunder, och sedan visas
en bildskärm med alla parametrar om tillagningen, inklusive den om innertemperatur på köttet.
Då inställd temperatur är uppnådd visas ett blinkande meddelande under tre sekunder. Då tiden gått ut
kan du förlänga tillagningstiden genom att vrida på “Navigationsratten” mot tecknet +. På detta vis
fortsätter tillagningen på traditionellt vis och under obestämd tidsrymd. Om detta inte sker, kommer
ugnen att vänta i 10 minuter, och sedan gå i stand-by, och det går då inte längre att förlänga
tillagningstiden.
Det går att använda köttermometern även med funktionerna ÖVER/UNDERVÄRME, ÖVER/UNDERV.&
FLÄKT, VARMLUFT, TURBOGRILL och MAXI COOKING. Om köttermometern inte är införd pågår
tillagningen som vanligt, annars visar på displayen att den kopplats in. Meddelandet visas i 3 sekunder,
sedan kommer ugnen att fortsätta som om inställningen var “annat” så som beskrivits ovan.
Bild 1 Bild 2
Vänd maten
Tillagning nästan klar
Kontrollera maten
Tillagning klar kl 19:45
Tryck på ^ för att förlänga
Automatiska grillfunktioner
Special
Traditionell tillagning
Stektermom. recept
Automatiska grillfunktioner
Rostbi
Grillat kalvkött
Egen inställning
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
Stektermometer
har kopplats in
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Tillagning
100°C
JUST NU
79°C
TEMPERATUR
150°C
STEKTERMOMETER
Temperatur uppnådd
100°C
JUST NU
100°C
SV14
INSTÄLLNINGAR
1. För att ändra vissa parametrar på displayen, välj “INSTÄLLNINGAR” från huvudmenyn genom att vrida
på “Funktionsratten.
2. Bekräfta med knappen : på displayen visas de parametrar som du kan ändra (språk, volym på
ljudsignal, ljusstyrka på displayen, klockslag, energibesparing).
3. Välj den inställning du vill ändra genom att vrida på “Navigationsratten.
4. Tryck på knappen för att bekräfta.
5. Följ instruktionerna på displayen för att ändra parametern.
6. Tryck på knappen ; ett bekräftelsemeddelande visas på displayen.
OBS!:När ugnen är avstängd och funktionen EKOLÄGE (energibesparing) är aktiverad (PÅ), slocknar
displayen efter ett par sekunder. Om funktionen däremot inte är aktiv (AV) reduceras bara displayens
ljusstyrka efter några sekunder.
KNAPPSPÄRR (KEY-LOCK)
Denna funktion gör det möjligt att spärra knappar och rattar på kontrollpanelen.
Tryck samtidigt på knapparna och i minst 3 sekunder för att aktivera knappspärren. När funktionen
aktiveras är knapparnas funktioner spärrade och på displayen visas ikonen . Denna funktion kan
aktiveras även under tillagning. För att stänga av funktionen, repetera enligt ovan. Med knappspärren
inkopplad kan du stänga av ugnen genom att vrida ratten till 0 (noll). Då måste du däremot ställa in
förutvarande funktion på nytt.
AUTOMATISK RENGÖRING AV UGNEN
För beskrivning av denna funktion, se avsnittet RENGÖRING och Funktionstabellen på sidan 15.
För att starta en automatisk rengöring (pyrolys) gör så här:
1. Välj “RENGÖRING” genom att vrida på “Funktionsratten. På displayen visas texterna “Pyro Express”
och “Pyro.
2. Välj en av de två rengöringscyklerna med hjälp av “Navigationsratten. Bekräfta med knappen .
3. Vrid på “Navigationsratten” tills markören står på “START” och tryck på knappen .
4. På displayen visas instruktioner för de ingrepp som skall utföras innan du startar cykeln. Efter att du
utfört varje ingrepp, bekräfta med knappen .
5. Vid den sista bekräftelsen gör ugnen sig redo för att starta cykeln, och luckan blockeras: på displayen
visas ett varningsmeddelande och symbolen i ungefär tre sekunder. Sedan visas en sekvensstapel
för den pågående rengöringscykeln.
OBS!:Om ugnsluckan öppnas innan den automatiskt blockerats visas ett varningsmeddelande
på displayen. Då du stängt luckan igen måste du på nytt trycka på knappen för att starta
cykeln.
6. Då rengöringscykeln är avslutad visas ett blinkande meddelande på displayen, och sedan visas
nedkylningsstapeln för att visa att kylning pågår. Resttemperatur i ugnsutrymmet visas på displayen
tillsammans med symbolen . Luckan förblir spärrad tills ugnens temperatur sjunkit under
säkerhetsnivån: då visas nuvarande klocklsg på displayen.
Sätt i stektermometer
eller tryck på OK
FÖRVÄRMNING
Nej
TEMPERATUR
180°C
TILLAGNINGSTID
AVSLUTNINGSTID
Över/undervärme
--:--
--:--
TEMPERATUR
150°C
KÖTTERMOMETER
Över/undervärme
100°C
KLOCKSLAG
Rengör
- 03:00
AVSLUTNINGSTID
15:00
3 timmars högtemperaturengöring
Expresspyrolys
Pyrolysrengöring
1/3
Stäng av spishällen
över ugnen och tryck på
2/3
Tag ur alla tillbehör
från ugnen och tryck på
3/3
Avlägsna äckar från glaset
med en fuktig trasa, tryck
Luckan låses
under rengöring
KLOCKSLAG
Rengör
- 02:59
AVSLUTNINGSTID
15:00
Stäng luckan
KLOCKSLAG
Klar
- 00:00
AVSLUTNINGSTID
15:00
Kyler ned
257°
18:32
SV15
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
ÖVER/UNDERVÄRME
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå.
Använd den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta)
med vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte för-
värma ugnen.
GRILL
För att grilla revbensspjäll, grillspett och korv; gratinera grönsaker eller
rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller
5:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du använ-
der en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 3:a
eller 4:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver
inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlag-
ningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Pla-
cera köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använder
en långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på 1:a
eller 2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver
inte förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlag-
ningen. Med denna funktion kan du använda det roterande grillspettet,
om du har detta tillbehör.
VARMLUFT
Används när man vill laga flera olika maträtter (max 3) som kräver
samma temperatur, utan förvärmning (t ex: fisk, grönsaker, kakor).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt
sig lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 3:e ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals, den 1:a och 4:e för tillagning på två falsar,
och den 1:a, 3:e och 5:e för tillagning på tre falsar. Du behöver inte för-
värma ugnen.
AUTOMATISK
RENGÖRING
För att avlägsna den smuts som uppstått under matlagning med hjälp
av mycket hög temperatur (circa 500°C). Det går att välja mellan t
olika självrengöringsprogram: en reducerad rengöringscykel (Pyro
Express) och en komplett rengöringscykel (Pyro). Vi rekommenderar att
du använder den kompletta cykeln endast då ugnen är mycket smut-
sig, och den reducerade om du kör den regelbundet.
ÖVER/UNDERV.& FLÄKT
För att tillaga kött, fyllda pajer (cheese cake, äppelstrudel, fruktpajer)
och fyllda grönsaker på en enda ugnsfals. Denna funktion använder sig
av en oregelbunden och försiktig ventilering, något som förhindrar att
maträtten torkar ut. Vi rekommenderar att du använder ugnsfals 2. Du
behöver inte förvärma ugnen innan du startar tillagningen.
SPECIAL Se SPECIALFUNKTIONER.
INSTÄLLNINGAR
För att ändra displayens inställningar (språk, volym på ljudsignal, ljus-
styrka på displayen, klockslag, energibesparing).
RECEPT
För att välja 30 olika förprogrammerade recept (se bifogad receptsam-
ling). Ugnen ställer automatiskt in optimal temperatur, funktion och
koktid. Det är viktigt att du följer de instruktioner för förberedelse, till-
behör och nivålägen som står i receptsamlingen.
SV16
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer auto-
matiskt in optimal innertemperatur för maträtter, och optimal tempera-
tur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i den specifika
tillagningstabellen, men det går att ändra dem för hand inom en förut-
bestämd tidsintervall. För korrekt insättning och användning av kötter-
mometern, läs noggrannt kapitlet härom. Placera köttet på den 3:e
ugnsfasen på en ungspanna placerad på gallret, eller direkt i den med-
följande långpannan. Du behöver inte förvärma ugnen. Under tillag-
ningen kan du öppna ugnsluckan för att kontrollera köttet eller tillsätta
buljong, men se till att du inte rör vid köttermometern.
GENVÄGAR
För att direkt komma åt de 10 mest använda funktionerna. För att ändra
inställning på en önskad funktion, se avsnittet “VAL AV TILLAGNINGS-
FUNKTION”.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i förpack-
ningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade
saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen översti-
ger 65°C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsning-
ens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen
överstiger 4°C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte för-
värma ugnen.
FÄRDIGMAT
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyldisk
(kakor, vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och brödproduk-
ter). Funktionen tillagar alla rätter snabbt och försiktigt; kan även
användas för att värma upp redan tillagad mat. Följ instruktionerna på
matförpackningen. Du behöver inte förvärma ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den 2:a
falsen, beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma
ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under koktiden för att
få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då och då för att
den inte ska torka ut.
FRYST
MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bäst temperatur och bästa tillagnings-
läge för 5 olika typer av frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a ugnsfalsen.
Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Egen
inställning
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250°C för att tillaga
andra typer av produkter.
SNABBUPPVÄRMNING
Används för att snabbvärma ugnen. För att använda denna funktion, se
dess specifika kapitel ovan.
FUNKTIONSRATT (Fortsättning)
SV17
TABELL FÖR TILLAGNING
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör och
anmärkningar
Sockerkakor
- 2/3 160-180 30-90 Tårtform på galler
- 1-4 160-180 30-90
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
Fyllda pajer (ost-
kaka, äppelstrudel,
fruktpaj)
- 2 160-200 35-90
Långpanna/bakplåt eller
tårtform på galler
- 1-4 160-200 40-90
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
Småkakor
- 3 170-180 20-45 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 160-170 20-45
Nivå 4: galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 160-170 20-45
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
Petit-chouer
- 3 180-200 30-40 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 35-45
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 35-45
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
Maränger
- 3 90 110-150 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 90 140-160
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 90 140-160
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
SV18
Bröd / Pizza / Focaccia
-1/2190-250 15-50 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 190-250 20-50
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 190-250 25-50
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
Kött- och grön-
sakspajer (quiche)
- 2/3 190-200 35-55 Tårtform på galler
- 1-4 180-190 45-70
Nivå 4: tårtform på galler
Nivå 1: tårtform på galler
- 1-3-5 180-190 45-70
Nivå 5: tårtform på galler
Nivå 3: tårtform på galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt + tårtform
Vol-au-vent / Smör-
degsbröd
- 3 190-200 20-30 Långpanna eller bakplåt
- 1-4 180-190 20-40
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 180-190 20-40
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
Lasagne / Ugnsba-
kad pasta / Cannel-
loni / Gratänger
- 3 190-200 45-55 Ugnsfast form på galler
Lamm / Kalv / Nöt /
Fläsk 1 kg
- 2 180-190 80-120
Ugnsfast form eller lång-
panna på galler
Kyckling / kanin /
anka 1 kg
- 3 200-220 50-100
Ugnsfast form eller lång-
panna på galler
Kalkon / Gås 3 kg - 2 190-200 80-130
Ugnsfast form eller lång-
panna på galler
Ugnsbakad fisk /
inbakad fisk (hel fisk
eller filé)
- 3 180-200 40-60
Ugnsfast form eller lång-
panna på galler
Fyllda grönsaker
(tomater, squash,
aubergine)
- 2 170-190 30-60 Ugnsfast form på galler
Rostat bröd - 5 Hög 3-6 Galler
Fisk i skivor, filéer - 4 Medel 20-30
Nivå 4: galler (vänd
maten efter halva tiden)
Nivå 3: långpanna med
vatten
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör och
anmärkningar
SV19
Korv / grillspett / rev-
bensspjäll / hambur-
gare
- 5
Medel-
Hög
15-30
Nivå 5: galler (vänd
maten efter halva tiden)
Nivå 4: långpanna med
vatten
Grillad kyckling
1-1,3 Kg
- 2 Medel 55-70
Nivå 2: galler (vänd
maten efter halva tiden)
Nivå 1: långpanna med
vatten
- 2 Hög 60-80
Nivå 2: roterande grill-
spett (beroende på
modell)
Nivå 1: långpanna med
vatten
Rostbiff blodig 1 kg - 3 Medel 35-45
Ugnsfast form på galler
(vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Lammlägg / Fläsk-
lägg
- 3 Medel 60-90
Långpanna eller ugnsfast
form på galler (vänd
maten efter 2/3 av tiden
om nödvändigt)
Ugnsbakad potatis - 3 Medel 45-55
Långpanna eller bakplåt
(vänd maten efter 2/3 av
tiden om nödvändigt)
Gratinerade grönsa-
ker
- 3 Hög 10-15 Ugnsfast form på galler
Lasagne och kött - 1-4 200 50-100*
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
ugnsfast form på galler
tt och potatis - 1-4 200 45-100*
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
ugnsfast form på galler
Fisk och grönsaker - 1-4 180 30-50*
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
ugnsfast form på galler
Fullständig måltid:
Paj (Ugnsfals 5) /
Lasagne (Ugnsfals 3) /
Kött (Ugnsfals 1)
- 1-3-5 190 40-120*
Ugnsfals 5: ugnsfast form
på galler
Ugnsfals 3: ugnsfast form
på galler
Ugnsfals 1: långpanna
eller ugnsfast form på
galler
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör och
anmärkningar
SV20
* Tillagningstiden är indikativ. Rätterna kan tas ut efter annan tid, beroende på personlig smak.
RECEPT FÖR KÖTTERMOMETER
Fryst pizza
- 3 Auto 10-15
Långpanna/bakplåt eller
galler
- 1-4 Auto 15-20
Nivå 4: ugnsfast form på
galler
Nivå 1: långpanna eller
bakplåt
- 1-3-5 Auto 20-30
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 3: långpanna eller
bakplåt
Nivå 1: ugnsfast form på
galler
- 1-3-4-5 Auto 20-30
Nivå 5: ugnsfast form på
galler
Nivå 4: långpanna eller
bakplåt
Nivå 3: långpanna eller
bakplåt
Nivå 1: ugnsfast form på
galler
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Föreslagen temperatur på
köttermometer (°C)
Rostbiff, blodig Auto - 3 215 40-60 48
Rostbiff, medium Auto - 3 180 50-70 60
Rostbiff, välstekt Auto - 3 180 60-80 68
Ugnstekt kalkon Auto - 1 / 2 160 90-180 75
Ugnsstekt kyckling Auto - 3 205 50-70 83
Fläskstek Auto - 3 180 70-100 75
Kalvstek Auto - 3 170 60-90 68
tt a la minute Auto - 3 200 - 45-90
Recept Funktion r-
värmning
Ugnsfals
(från botten)
Temp.
(°C)
Tid
(min)
Tillbehör och
anmärkningar
1 / 1

Whirlpool AKZM 7820/IX Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
Denna manual är också lämplig för