SV38
STEKTERMOM. RECEPT
För att välja 7 tillagningssätt för olika typer av kött. Ugnen ställer
automatiskt in optimal innertemperatur för maträtter, och optimal
temperatur på ugnen för tillagningen. Dessa värden visas i följd i den
specifika tillagningstabellen, men det går att ändra dem för hand inom
en förutbestämd tidsintervall. För korrekt insättning och användning
av köttermometern, läs noggrannt kapitlet härom. Placera köttet på
den 3:e ugnsfasen på en ungspanna placerad på gallret, eller direkt i
den medföljande långpannan. Du behöver inte förvärma ugnen. Under
tillagningen kan du öppna ugnsluckan för att kontrollera köttet eller
tillsätta buljong, men se till att du inte rör vid köttermometern.
GENVÄGAR
För att direkt komma åt de 10 mest använda funktionerna. För att ändra
inställning på en önskad funktion, se avsnittet ”VAL AV
TILLAGNINGSFUNKTION”.
SPECIALFUNKTIONER
UPPTINING
För att snabba på upptining av livsmedel. Vi rekommenderar att du
använder mitten av ugnen till detta. Låt matvaran ligga kvar i
förpackningen. Det förhindrar att ytan blir torr.
VARMHÅLLNING
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex: kött, friterade
saker, pajer). Vi rekommenderar att du använder mitten av ugnen till
detta. Funktionen kan inte aktiveras om temperaturen i ugnen
överstiger 65 °C.
JÄSNING
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla
jäsningens kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i
ugnen överstiger 40 °C. Placera degen på 2:a ugnsfalsen. Du behöver
inte förvärma ugnen.
FÄRDIGMAT
För att tillaga färdig mat som förvarats i rumstemperatur eller i kyldisk
(kakor, vätskefyllningar för tårtor, muffins, pastarätter och
brödprodukter). Funktionen tillagar alla rätter snabbt och försiktigt;
kan även användas för att värma upp redan tillagad mat. Följ
instruktionerna på matförpackningen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
MAXI COOKING
För att steka stora köttbitar (över 2,5 kg). Använd den 1:a eller den
2:a falsen, beroende på köttstyckets storlek. Du behöver inte förvärma
ugnen. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under koktiden för att
få en jämnare tillagning. Det är bra att ösa maträtten då och då för att
den inte ska torka ut.
FRYST
MAT
Lasagne
Funktionen väljer automatiskt bäst temperatur och bästa
tillagningsläge för 5 olika typer av frysta matvaror. Använd 2:a eller 3:a
ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
Pizza
Äppelstrudel
Pommes
frites
Bröd
Egen
inställning
Det går att ställa in en temperatur mellan 50 och 250 °C för att tillaga
andra typer av produkter.
SNABBUPPVÄRMNING
Används för att snabbvärma ugnen. För att använda denna funktion, se
dess specifika kapitel ovan.
EKO VARMLUFT
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på en nivå. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir för torr. När EKO-funktionen är aktiverad, släcks ugnslampan
under tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen.
För att minska energiåtgången bör luckan inte öppnas under
tillagningens gång. Du rekommenderas att använda den 3:e falsen. Du
behöver inte förvärma ugnen.
FUNKTIONSRATT (Fortsättning)